Sanovnik krst – Šta znači sanjati krst?

Krst u hrišćanskoj simbolici predstavlja simbol raspeća Isusa Hrista i simbol Hrišćanstva. Sam simbol krsta veoma je star i potiče iz prethrišćanskog perioda.

Krst je pre svega simbol vere, ali i mučeništva i smrti. Krst u snu može imati dobru i lošu simboliku, ali uglavnom takvi snovi imaju dobro značenje i simbolizuju ljubav i zaštitu.

Zbog svoje simbolike i veze sa Hristom i hrišćanskom religijom, snovi o krstovima mogu imati uznemirujuće dejstvo zbog uzvišenosti samog simbola krsta i njihovog potencijalnog značenja.

Snovi koji sadrže religiozna simbole često nemaju veze sa kontekstom sna već su možda direktna poruka za vas. Možda ste trenutno u periodu života kad ste na nekoj raskrsnici i potrebno je da donesete neke bitne odluke. Nekad odgovori stižu u vidu poruka koje nam daju snovi. Bilo kakav krst u vašem snu, verovatno je način komunikacije vaše duhovne ličnosti sa fizičkom ličnošću, i predstavlja poruku i odgovor koju vam vaša duša šalje.

Značenje snova o krstovima zavisi i od materijala od kog je krst napravljen, da li je zlatni, srebrni, metalni, drveni i sl.

Krst je pre svega simbol moralnosti i lekcija koje se moraju naučiti. U hrišćanstvu, krst je simbol mučeništva i raspeća. U tom kontekstu, san o krstu možda ukazuje da vam nešto nedostaje u životu. Možda san odražava vašu želju da pomažete drugima i žrtvujete se za njih.

Možda je san poruka da biste trebali da počnete da živite život punim plućima i da je konačno došlo vreme da uživate u životu. Možda vam san poručuje da je došlo vreme da pronađete put koji je vama namenjen u ovom životu i krenete njime. San je i poruka da možete da postignete sve što želite u životu, samo ako se tome posvetite.

Možda je znak da bi trebalo da se uskladite sa svojim moralnim uverenjima da bi vaš život imao više smisla.

Snovi o krstovima česti su u periodu kad donosite neke bitne životne odluke ili kad proživljavate neku vrstu religiozne transformacije. San može biti znak vašeg jedinstva, ravnoteže i usklađenosti bića, i ukazivati na prelazni period u životu.

S druge strane, možda vam san skreće pažnju da se niste ispravno ponašali u poslednje vreme, i da ste možda ogrešili o nekog, pa vas to izjeda iznutra. Možda bi trebalo da se suočite sa tim i probate da ispravite svoje greške ukoliko je to moguće. Možda bi mogli da nekog zamolite za oproštaj zbog onog što ste rekli ili uradili da bi ste mogli da se smirite.

Snovi o krstovima mogu biti i odraz nekih teškoća kroz koje prolazite, možda i bez ikakvog razloga. Možda san najavljuje neko mučenje, žrtvovanje ili nečiju smrt. Krst možda označava vašu veru. Možda san ukazuje da bi trebalo nešto da istrpite, i da bi trebalo da se zapitate za razloge koji vam uzrokuju teškoće i probleme.

Za one koji nisu hrišćani, san o krstu verovatno je posledica razmišljanja o religiji i duhovnosti i o njihovom mestu u njihovom životu.

Tumačenje snova u kojima se javlja krst – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati krst uopšte. San u kome ste sanjali krst ili krst na kome je prikazano Hristovo raspeće, može ukazivati da trenutno prolazite kroz period koji je pun briga i nemira, a to vaše trenutno stanje verovatno je posledica teškoća koje ste dosad imali u životu.

San možda ukazuje i da će neko do koga vam je stalo doživeti neke teškoće.

Problemi koji su u pitanju, mogu biti poslovne ili privatne prirode, ali će na kraju uspeti da se reše uz pomoć nekih bliskih osoba, prijatelja ili rodbine.

Sanjati da ste držali ili nosili krst. Ako ste sanjali ovakav san, on verovatno odražava vašu ličnost i kvalitete, i ukazuje da ste skromna i ljubazna osoba, kao i da će vam te osobine doneti ljubav i uspeh u životu.

Sanjati krst koji vam visi na vratu. Ako ste sanjali krst koji vam visi na vratu, san verovatno označava vašu spremnost da oprostite uvrede koje su vam nanete i ljudima koji su vas uvredili i da živite u harmoniji sa svima.

San uglavnom ima dobru simboliku i može označavati da se osećate sigurnim u sebe i da poprilično lako izlazite na kraj sa raznim životnim situacijama.

S druge strane, ovakav san može biti i znak koji najavljuje neke teškoće.

Sanjati zlatni krst. Ako ste sanjali zlatni krst, san je verovatno znak radosti i vedrog stava ka životu. Možda takav san označava da ćete dobiti neke prijatne vesti. Možda je san i naznaka da ćete obnoviti svoje interesovanje za neke aktivnosti i projekte koji su vas zanimali u prošlosti.

Sanjati srebrni krst. San u kome ste sanjali srebrni krst, verovatno ukazuje na vaše osobine da se nadate, stalno gledate unapred i verujete samo u dobro, i da nikad ne očajavate, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite.

Sanjati drveni krst. Drveni krst u snu verovatno je najava velikog uspeha u svim aktivnostima koje preduzimate, a posebno u privatnom životu. San verovatno najavljuje da ćete biti srećni i zadovoljni.

Sanjati metalni krst. Ako ste sanjali metalni krst, san je upozorenje da budete oprezni i strpljivi, jer je to način da prevaziđete teškoće koje dolaze. San vas uči strpljenju i oprezu.

Sanjati da ste videli kako neko nosi krst. Ovakav san može označavati da će osoba koja ga je nosila doživeti neku nesreću ili biti u opasnosti.

Sanjati da ste izgubili krst. San u kome ste izgubili krst, može označavati da ste u opasnosti. Ako je san bio toliko realan, da ste nakon buđenja mislili da se stvarno dogodio, san je upozorenje da vodite računa o svom poslu i o osobama koje su vam bliske.

Sanjati krst koji se ljuja levo desno na lancu. Ovakav san može ukazivati da trenutno preispitujete svoja religiozna uverenja.

Sanjati polomljen krst. Ako ste sanjali polomljen krst, san bi mogao da najavljuje neke probleme na putovanju, ali da će se na kraju sve dobro završiti.

Sanjati krst koji se nosi na grudima. Ovakav san obično ima dobro značenje. Čak i ako se trenutno nalazite u opasnosti, san vas na to upozorava, pa ćete uspeti da to prevaziđete.

Nije dobar znak ako ste takav krst izgubili u snu, jer bi mogao da označava da ste izgubili svoje odbrambene mehanizme.

Sponzorisano:

loading...
Loading...