Sanovnik ključ – Šta znači sanjati ključ?

Snovi o ključevima prilično su česti. Za tumačenje sna bitni su svi detalji, a pre svega izgled ključa i materijal od kog je ključ izrađen. Bitno je i šta ste radili sa ključem u snu.

Ključevi u snu mogu najavljivati neke neočekivane i iznenadne promene u vašem životu. Ako ste čuli zvuk zveckanja ključeva san može biti znak da ste na pravom putu i da ste dovoljno sposobni da ostvarite svoje ciljeve. Ako ste našli ključeve, san označava da uskoro nastupa miran period u vašem životu i rešenje vaših problema. Zlatni ključ u snu je znak sreće i bogatstva i najavljuje dolazak dobrog perioda.

Snovi o ključevima obično imaju dobro značenje,a neprijatnosti su vezane jedino za snove poput gubitka ili lomljenja ključeva, u kom slučaju ti snovi najavljuju neka uznemiravanja ili svađe. Za žene, takvi snovi najavljuju moguće nesuglasice sa partnerom, pa snovi mogu pomoći da se one eventualno izbegnu, tako što će se ta osoba izbegavati.

Ključevi otvaraju ili zaključavaju vrata na javi, pa je i značenje u snu slično. Možda takav san znači da se otvarate za neke nove ideje i mogućnosti, za nova znanja ili nešto drugo. San može značiti i da oslobađate neke potisnute emocije. Možda san predstavlja nešto što potiskujete na javi. To mogu biti emocije, misli, sećanja i sl. Ako ste u snu nekome davali ključ, san može označavati da se otvarate prema toj osobi.

Ključevi mogu biti i simbol novih mogućnosti, kontrole, tajni, slobode, znanja, odgovornosti, statusa, moći.

Tumačenje snova u kojima se javlja ključ – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati ključ uopšte. Ključevi u snu obično se povezuju sa željom za okončanjem nekog projekta ili plana u životu. Razlog za to može biti prelazak na neke krupnije stvari ili potreba za nečim novim. U svakom slučaju, imaćete potrebu da završite sve na najbolji mogući način.

Sanjati da ste izgubili ključ. Ako ste u snu izgubili ključ, možda san ukazuje na neke neželjene okolnosti ili iznenadni obrt situacije na gore.

Možda san označava da ćete se uskoro naći u neprijatnoj situaciji u kojoj ćete biti izloženi podsmehu najbliže okoline zbog nečega što ste rekli ili uradili, zbog čega će vas biti sramota.

San je možda znak svađe ili nesporazuma sa najlboljim prijateljem, koji će se tek kasnije razrešiti.

Takav san može biti najava gubitka statusa i razočarenje porodice zbog toga.

Možda ćete biti iznervirani zbog toga što ste propustili neku vrlo dobru priliku.

San može biti i znak da neko pokušava da vas kontroliše i sputava, da ne biste bili bolji od njega.

Za žene ovaj san može najaviti svađu sa partnerom.

San može biti i znak velike frustracije i stresa u svakodnevnom životu. Možda osećate da gubite kontrolu nad nekim aspektom svog života ili se plašite da do toga ne dođe. Možda se plašite gubitka statusa u životu. 

Sanjati da ste našli ključ. Ako ste u snu našli ključ, bilo da vam je neko pokazao gde se nalazi ili ste ga slučajno našli, san verovatno najavljuje neke dobre stvari koje možete postići u budućnosti. San možda označava da ćete se uključiti u neki projekat koji će vam podići ugled i obezbediti vam napredak u karijeri.

San može označavati i da ćete uspešno rešiti neke probleme.

Sanjati da ključem otključavate vrata. San u kome ste pokušavali da otvorite vrata ključem, može ukazivati da imate neka nova interesovanja koja su vas potpuno okupirala, u oblasti koju ste otkrili slučajno, preko prijatelja ili medija.

San u kome ste otključavali vrata, a posebno ako niste mogli da nađete pravi ključ, može ukazivati da ste trenutno u nekoj teškoj situaciji iz koje ne možete lako da izađete.

Ovakav san je dobar znak za sve koji se spremaju da počnu svoj posao ili započnu nešto novo, jer san može označavati i uspeh kroz vlastite napore. 

Sanjati da ste polomili ključ. Ako ste sanjali da ste polomili ili iskrivili ključ, san ukazuje da biste mogli doživeti neke mehaničke kvarove u bliskoj budućnosti. San upozorava da proveravate ispravnost svih aparata pre nego ih koristite.

Ovaj san može najavljivati i razdvajanje od partnera zbog ljubomore ili prevare jednog od vas dvoje. San može ukazivati i na razdvajanje od bliskih osoba zbog nekih problema između vas ili nekih drugih razloga.

Sanjati polomljene ključeve. Polomljeni ključevi u snu mogu predstavljati gubitak statusa. 

Sanjati dva ključa. Ako ste u snu videli dva ključa, koji su vam bili u ruci ili su stajali na stolu i sl., takav san možda ukazuje da je neka situacija kojom ste okupirani, u stvarnosti potpuno drugačija. Možda ste čak i predviđali različite ishode te situacije, koji su se u stvarnosti svi pokazali netačnim. Ovakav san sam po sebi ne predviđa ni dobar ni loš ishod neke situacije.

Sanjati ključeve koji su korodirali. Ovakav san ukazuje da verovatno imate neki talenat koji ste tokom života zapostavili, i san vas podseća na njega.

Sanjati gomilu kjučeva na privesku. Ako ste u snu držali u ruci ili videli privezak za ključeve na kome je gomila ključeva, san može najavljivati neka daleka putovanja i nova poznanstva u bliskoj budućnosti. To će sve verovatno ostaviti vrlo jak utisak na vas i promeniti način na koji gledate na svet.

Za ljude koji se bave privatnim poslom, ovakav san ukazuje da će poboljšati svoju produktivnost i upravljačke sposobnosti.

Ovakav san označava i da vas okolina i prijatelji doživljavaju kao osobu od poverenja kojoj se bez problema mogu poverizi.

Za nezaposlene ovaj san može ukazivati novi posao.

Sanjati da vam neko daje ključeve. Ako ste u snu od nekoga dobili ključeve, posebno od nekoga ko vam se dopada ili ga osećate bliskim, san možda najavljuje da ćete imati pomoć i podršku u nekoj problematičnoj situaciji. Možda će vam pomoći osoba koja vam je dala ključeve u snu ili je san generalno znak da nećete ostati sami kad vam bude bilo potrebno, iako možda nećete očekivati da vam bilo ko pomogne.

Ovakav san je dobar znak za parove koji žele da postanu roditelji, jer san može najavljivati proširenje porodice ili kroz rođenje deteta ili usvojenje.

Sanjati da dajete ključeve nekome. Ako ste sanjali da nekome dajete ključeve, san može ukazivati da ste izgubili kontrolu nad nekom situacijom.

San može najavljivati i prelazak u novu fazu života, a možda čak i brak.

Sanjati zlatni ključ. Ako ste sanjali zlatni ključ, posebno ako se nalazio između starih ključeva, san može označavati želju za učenjem i sticanjem novih znanja, koje ćete iskoristiti da pomognete drugima.

Sanjati da gledate ključ izbliza. Ako ste sanjali da zagledate ključ i vidite svaki detalj na njemu, san je dobar znak koji može najavljivati dobre poslovne poteze ili odluke koje će vam povećati ugled i vrednost. Najverovatnije da ćete puno napredovati u poslu ili pogoditi neke dobre poslove koji će biti vrlo profitabilni. U skladu sa tim možete očekivati i rast životnog standarda.

Sanjati da ne možete da nađete ključ od kuće. Ako ste u snu bezuspešno tražili ključ, san je možda odraz vaše preopterećenosti ličnim obavezama ili problemima. Moguće je da provodite puno vremena u pokušaju da ih rešite i da ste stalno okupirani njima, pa ste zaboravni i rasejani.

Sponzorisano:

loading...
Loading...