Sanovnik jezero – Šta znači sanjati jezero?

Jezero u snu simblolično odražava vaše trenutno emotivno stanje, i to uglavnom preko veličine i izgleda jezera  u snu. Ako je voda jezera mirna i bistra, san može označavati vaš unutrašnji mir. Ako je voda uzburkana i mutna, san može ukazivati da prolazite kroz period emotivne nestabilnosti. Prljavo jezero može biti simbol nečistih misli, a bistra voda ukazuje da ste se oslobodili svojih strahova i loših misli. Mirna voda možda najavljuje nastupanje mirnijeg perioda u vašem životu. Uzburkana voda može biti znak da se stvari u vašem životu prebrzo odvijaju.

Simbol jezera u snu je vrlo bitan, jer se takvi snovi najčešće vezuju za emotivnu stabilnost. San verovatno ukazuje na neke vaše emocije sa kojima se morate suočiti. Možda je jezero u snu znak da se u trenutno u vašem životu dešavaju neki neočekivani događaji. Takav san može simbolizovati i potiskivanje emocija. Možda se osećate sputano i kao da nemate slobodu da iskažete ono što osećate. S druge strane, takav san može označavati izolaciju, sigurnost i smirenost.

San može označavati i neke loše situacije ili nesigurnost koja je trenutno prisutna u vašem životu, kao i da ste svesni toga i šta treba da preduzmete da bi to prevazišli, ali vi to ne radite.

San može biti podsećanje da se okrenete svojim emocijama, svom unutrašnjem životu i nesvesnom delu svoje prirode, koji vam mogu pomoći u situacijama kad donosite bitne odluke o svom životu.

Veliko jezero čistih boja najavljuje sreću i dobra događanja, kao i mir u neposrednoj budućnosti. San može biti i najava velikih promena koje vas uskoro očekuju. Duboko jezero može označavati vaš strah od dubokih emocija i vezivanja. Malo jezero može simbolično predstavljati vaš život, način na koji ga doživljavate i živite.

Jezero u snu može biti i simboličan odraz vaše želje za povlačenjem na neko sigurno mesto za opuštanje i odmor, gde nema briga i gde možete da uživate. Možda je san posledica vaše potrebe za odmorom i bežanjem od svakodnevnih obaveza.

Tumačenje snova u kojima se javlja jezero – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati jezero uopšte. San u kome se javlja jezero u bilo kom kontekstu, može ukazivati da će vam se uskoro dogoditi neke neočekivane stvari. Jezero može označavati i vaše emocije, najdublja osećanja, maštu ili kreativnost. San može predstavljati i vaše potisnute emocije sa kojima se morate suočiti da bi mogli da nastavite dalje sa svojim životom. 

Sanjati da plivate u jezeru. Ako ste sanjali da plivate u jezeru, san može ukazivati da vas neko posmatra ili vas drži na oku. San može najavljivati i da ćete upoznati nove prijatelje.

Sanjati da pecate ribu na jezeru. Ukoliko ste sanjali da pecate ribu na jezeru, san može ukazivati da ne koristite u potpunosti mogućnosti koje vam se pružaju. San može najavljivati i da ćete se uskoro zaljubiti, pa čak i da ta nova ljubav može biti vaša srodna duša. Možda je san i znak da bi trebalo više da se potrudite da biste ostvarili ono što želite. 

Sanjati da pecate ribu u šumskom jezeru. San u kome ste pecali ribu u jezeru okruženom šumskim drvećem, možda upozorava da se neki plan ili posao na kome ste trenutno angažovani neće uspešno realizovati.

Sanjati da ste na obali jezera. Ako ste sanjali da stojite na obali jezera, san je najverovatnije odraz vašeg trenutnog osećaja sreće i zadovoljstva. 

Sanjati da ulazite u jezero. San u kome ste ulazili u jezero najverovatnije označava da ste trenutno najviše okupirani stvarima koje su vama bitne u životu. 

Sanjati da ste na površini jezera. Ako ste sanjali da stojite na površini jezera, ovakav san obično simboliše donošenje neke odluke, a može ukazivati i na odsustvo inicijative za donošenje odluke. 

Sanjati da ulazite u jezero. Ako ste u snu ulazili u jezero, takav san verovatno označava vašu snagu da se suočite sa trenutnim životnim okolnostima. San može označavati i vašu organizovanost i usmerenost na stvari koje su bitne u životu.

Sanjati da plivate u jezeru. San u kome ste plivali u jezeru najverovatnije najavljuje neki novi početak u vašem životu. San može biti odraz oživljavanja i vraćanja nekim vašim starim zadovoljstvima. Možda to znači da ćete se vratiti nekim svojim davnim strastima ili hobijima i veoma uživati u njima. 

Sanjati jezero okruženo drvećem. Ovakav san može biti odraz vašeg nezadovoljstva načinom rešavanja nekih vaših problema, ali i pomirenja sa činjenicom da nema drugog rešenja za njihovo prevazilaženje.

Sanjati da se nalazite na brodu usred nekog prelepog jezera. Ukoliko ste sanjali da se nalazite na brodu usred bistrog, veoma lepog jezera, a posebno ako ste bili u prisustvu drugih ljudi, san je najčešće vrlo dobar znak, koji najavljuje prosperitet i blagostanje. Možda san prestavlja i donošenje neke odluke ili izbegavanje da se odluka donese.

Sanjati da ronite. Ako ste u snu ronili u jezeru, takav san verovatno označava vašu snagu da se suočite sa preprekama na koje nailazite.

Sanjati da plivate u mutnom jezeru. Ako ste sanjali da plivate po mutnoj jezerskoj vodi, san nije dobar znak i može najavljivati da ćete uskoro dobiti neke uznemirujuće vesti. Možda ćete tu neprijatnu poruku dobiti na nekom putu ili dok putujete.

Sanjati da se davite u šumskom jezeru i da vas prijatelj vuče na dno. Ako ste sanjali da vas prijatelj vuče na dno jezera, san je upozorenje da se čuvate nekoga ili neke grupe ljudi. Možda će neko pokušati da vam naudi ili da vas spreči da ostvarite svoje trenutne ciljeve. To može biti i samo potencijalna pretnja. Nezavisno od svega toga, možda ćete biti primorati da nastavite da budete u kontaktu sa tom osobom ili osobama iz razloga što ste emotivno vezani za njih ili imate moralnu obavezu prema njima.

Možda san ukazuje da će neko pokušati da vas sabotira na poslu u vezi sa nekim projektom na kome ste angažovani. Možda će neki kolega ukrasti vaše ideje ili uraditi nešto slično da vam bio konkurencija. San je  svakako upozorenje da buedete oprezni i čuvate svoja leđa. 

Sanjati prljavo jezero. Ovaj san može ukazivati da ste depresivni i da biste morali da se suočite sa svojim mislima i izađete što pre iz tog stanja.

Sanjati mirno jezero. San je znak da mir dolazi u vaš život. 

Sanjati veliko jezero jarkih boja. Ako ste sanjali veliko jezero sa vodom jarkih boja, san najverovatnije najavljuje miran period koji vam predstoji.

Sponzorisano:

loading...
Loading...