Sanovnik banane – Šta znači sanjati banane?

Banane su zbog svog posebno lepog ukusa, mnogima omiljeno voće, ali kad je o snovima reč, simbolika se pre vezuje za njen oblik, nego za ukus.

Banana ima oblik falusa, pa se snovi o bananama najčešće vezuju za seksualnost, seksualno zadovoljstvo, mušku energiju i plodnost. Snovi o bananama mogu najaviti i nove ljubavne partnere koji dolaze u vaš život ili seksualne odnose.

Žute banane se povezuju sa srećom i zadovoljstvom, a zelene sa nekim novim počecima, pa čak i novim poslom. Banana u snu može simbolisati i neke neprijatne nepredvidive situacije.

Ako ste sanjali jednu bananu, značenje sna najverovatnije ima seksualnu konotaciju, zbog njenog oblika. Takav san može biti znak da razmišljate o nekom seksualnom susretu. Žena koja sanja ovakav san trebala bi da se zapita kako se prikazuje svetu, da li je previše otvorena ili previše zatvorena u svom nastupu.

San u kome jedete bananu, mogao bi da ukažuje na neke nove poslovne poduhvate ili da se trudite previše na poslu, ali da rezultat izostaje. Trule banane mogle bi označavati nesuglasice na poslu.

Ako vam se u snu nije dopao ukus banane, to bi moglo da predstavlja teškoće koje ćete imati da dođete do željenog cilja. Ako ste sanjali grozd banana, san može biti znak da u vaš život dolazi nešto u grupi ili na gomili, ili ćete nešto raditi u grupi ljudi.

Ako ste ljuštili bananu u snu, san može biti odraz nezadovoljavajućeg seksualnog života, impotencije ili sličnih problema. Takođe može označavati da ćete napraviti neku grešku na poslu ili da nećete završiti neki posao na vreme.

Ako ste u snu videli drvo banane, takav san možda je odraz vaše želje i  potrebe za odmorom, a može biti i znak da želite da bolje upoznate nekog ko vas seksualno privlači.

Nekad snovi o bananama prosto mogu ukazivati da vam one nedostaju u svakodnevnoj ishrani, odnosno njihov nutritivni sastav.

Tumačenje snova u kojima se javljaju banane – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati banane uopšte. Ako ste sanjali banane u bilo kom kontekstu, u prodavnici ili slično, takav san može najavljivati neka nezanimljiva dešavanja i susrete. Možda ćete biti primorani da provedete vreme sa nekim ko vam je dosadan i nezanimljiv, ali sa druge strane osećate moralnu obavezu da to učinite, jer smatrate da je to ispravno.

Sanjati da prodajete banane. Ako ste u snu prodavali banane, takav san može biti znak nekih beznačajnih poslova. Možda ćete biti uključeni u neke projekte ili aktivnosti koje smatrate beskorisnim, besmislenim i potpuno nezanimljivim. Ako se i budete uključili u takve aktivnosti, velika je verovatnoća da ćete od njih odustati ili razmišljati da odustanete. 

Sanjati da kupujete banane. Ako ste u snu kupovali banane, san može biti upozorenje da, ukoliko imate kontakta sa uticajnim i moćnim ljudima, vodite računa o svom ponašanju, jer vam oni mogu napraviti probleme. 

Sanjati stare ili trule banane. Ukoliko ste sanjali da gledate ili čak jedete takve banane, san uglavnom nema dobro značenje. Možda označava da ćete biti primorani da učestvujete u nečemu protiv svoje volje. Možda ćete morati da ostvarujete neke ciljeve sa kojima se ne slažete.

San može biti i znak seksualnih problema, bilo zbog nedostatka seksualne moći ili uživanja u seksualnom odnosu.

San može biti znak nekog neuspeha u poslu.

Ako ste pojeli trulu bananu, san može najavljivati loše raspoloženje ili neke okolnosti koje će vas puno uznemiriti. 

Sanjati grozdove banana. Grozdovi banana u snu su dobar znak. Takav san može ukazivati da ćete uskoro pronaći seksualnog partnera sa kojim ćete se vrlo dobro slagati. Na kraju se može se ispostaviti da je to upravo osoba kakvu ste zamišljali i čekali.

Sanjati nezrele banane. Ako ste u snu jeli ili videli nezrele zelene banane, san vas verovatno upozorava da vodite računa kako se ponašate prema osobama koje vam pokažu da ih privlačite, i da je bolje da se ne upuštate ni u kakve odnose sa njima, jer bi to moglo da ima negativne posledice po vas. 

Sanjati da gledate banane kako rastu na drvetu. Ovakav san nije dobar znak, i možda ukazuje da ćete se u skorijem periodu osećati iscrpljeno i veoma umorno. Možda će takvo vaše stanje biti posledica provođenja vremena sa nekom osobom koju smatrate dosadnom i neprivlačnom, pa ćete na kraju i zažaliti što ste joj uopšte posvećivali vreme. 

Sanjati da gledate izložene banane. Ako ste u snu gledali izložene banane u prodavnici, a niste ih kupili, san nije dobar znak i može ukazivati na period samoće i izolovanosti, koji vam uopšte neće prijati. Ovakav san može ukazivati i da bespotrebno trošite previše novca, što vas može dovesti u finansijke probleme.
Sanjati da gledate banane. Ako ste u snu samo videli banane, san može ukazivati da ćete uskoro doživeti neka prijatna dešavanja, a možda će to biti i nova ljubavna veza.

Sanjati da nosite banane. San u kome ste kupili banane i nosili ih kući, može najavljivati seksualnu aferu. Možda ćete se i naći u novoj emotivnoj vezi, koja će vam mnogo prijati. San može ukazivati i da ćete iznenadno dobiti neki manji poklon, koji će vas mnogo obradovati.

Sanjati da dajete ili dobijate bananu (za muškarce). Ako ste u snu davali bananu nekoj ženi, san je verovatno znak da želite seksualni odnos sa tom ženom. Ako ste u snu dobiili bananu od neke žene, san može biti znak da ta žena ne prihvata vašu pažnju ili da će čak prestati da komunicira sa vama. 

Sanjati gomilu banana. Ovakav san može najavljivati neke probleme.

Sanjati banane na stolu (za žene). Ako ste u snu videli banane koje stoje na stolu, san može najavljivati neka nerviranja, neprijatnosti, propast nekih napora, ili ljubavnu vezu sa muškarcem koji vas nije vredan.

Sanjati da jedete bananu (za žene). San verovatno najavljue bogat seksualni život.

Sanjati da kupujete banane na ulici. Ako ste u snu kupovali banane od uličnih prodavaca, san verovatno najavljije neke prijatne susrete.

Sanjati da neki vaš prijatelj jede bananu. Ovakav san nije dobar znak, i verovatno najavljuje neko žaljenje i tugu, koju nećete imati sa kim da podelite. Ako je u snu vaš prijatelj podelio bananu sa vama, san možda najavljuje i svađu koju ćete vi započeti.

Sponzorisano:

loading...
Loading...