Sanovnik cveće – Šta znači sanjati cveće?

San o cveću može označavati različite stvari, ali svakako se svaki san tumači individualno, a bitne su i trenutne okolnosti kroz koje prolazite u životu. Za tumačenje sna bitna je i boja cveća koje ste sanjali.

San cveću može biti odraz vaših osećanja o lepoti nečega. Možda je san odraz vaše zahvalnosti za neke divne ili dobre stvari u vašem životu. Možda je odraz ljubavi koju trenutno osećate, ili poštovanja prema nekim ljudima. Možda je san odraz primećivanja dobrih stvari koje vam se događaju, ili zadovoljstva za uspeh koji konačno doživljavate u svom životu, a možda i zadovoljstva zbog nečega čemu ste prisustvovali. Možda je vaš san o cveću odraz vaše radosti zbog nečega.

U negativnom kontekstu, cveće u snu može označavati taštinu, narcisizam ili opsednutost lepotom i fizičkim izgledom. Možda je takav san odraz žaljenja za nečim što ste izgubili ili preteranog razmišljanja o tome kako je nekad dobar vaš život bio, pre nego što vam se dogodilo nešto loše. Takav san može odražavati i vaša neobjektivna i naivna osećanja o ljubavi.

Raznobojno cveće u vašem snu može označavati saosećanje, ljubaznost, nežnost, zadovoljstvo, dobitak i lepotu. Može biti simbol savršenstva i duhovnosti.

Belo cveće može odražavati tugu.

Ako su cvetovi bili rascvetani, san može označavati i vaše skrivene talente i mogućnosti.

Snovi o cveću češći su kod žena, verovatno iz razloga što su žene uglavnom pasivnije, saosećajnije i smirenije od muškaraca. Takođe, žene su i osetljivije od muškaraca na svoj fizički izgled.

Tumačenje snova u kojima se javlja cveće – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da berete cveće. San u kome ste brali cveće za sebe ili za drugoga, najverovatnije označava da ljubav u vašem životu cveta, a takav san može označavati i razvoj nove emotivne veze.

Taj san može predstavljati i vašu potragu za znanjem. Možda želite da shvatite koje je vaše stvarno mesto u životu (i da li ste na pravom mestu i putu), i šta je ono što zaista želite.

Sanjati uvelo ili suvo cveće. Ako ste sanjali uvelo cveće, takav san može odražavati neko vaše razočarenje ili neke sumorne događaje koji su se dogodili u skorije vreme.

Može da bude i znak za kraj ljubavne veze.

San može označavati i da ne koristite u potpunosti svoje talente i potencijal, već ih puštate da propadaju.

Ovakav san može biti i odraz vašeg razočarenja zbog nekog gubitka. Možda sve vreme razmišljate o nekoj tragediji koja se mogla izbeći. Možda primećujete kako se nešto lepo uzaludno troši ili nešto što je neverovatno dobro, zanemaruje. Možda je san odraz vašeg očaja zbog neke uništene lepote.

San može biti i znak loše sreće u privatnom životu, i to vašem, ili životima nekog iz vaše porodice ili prijatelja. To vam može napraviti probleme u odnosima, i dovesti do odvajanja, zdravstvenih problema ili gubitka poverenja.

Sanjati da ste dobili buket cveća. San u kome ste dobili cveće na poklon, može da predstavlja poštovanje, odobravanje, nagrade ili divljenje.

Za mlade, neudate žene, ovakav san može da označava dobre stvari u vezi njihovog ljubavnog života. Možda ukazuje da su brojni udvarači oko njih koji žele vezu sa njima, kao i da zadobiju njihovu ljubav i poštovanje.

Sanjati cveće koje cveta u suvoj zemlji. Ako ste sanjali ovakav san, on može označavati da će vas vaša vesela i energična priroda izvući iz nekih teških situacija i tuge.

Sanjati da sadite cveće u bašti. Ovakav san može biti odraz vaše želje da napravite nešto lepo u svom životu u čemu ćete uživati. Možda ste ponosni na nešto lepo u svom životu.

San može biti i odraz želje da budete voljeni i poštovani. Možda uživate u svojoj porodici ili prijateljima.

U negativnom smislu, san može biti odraz vašeg naraslog ega i sujete. Možda previše pažnje poklanjate svom fizičkom izgledu.

San može biti i znak predstojećih izazova i problema. Ne bi trebalo da se brinete, jer ćete najverovatnije moći da se oslonite na svoju inteligenciju i iskustvo da nađete pravo rešenje za njih i brzo rešite te situacije sa minimalno stresa i uznemiravanja.

Sanjati belo cveće. Belo cveće u snu može biti odraz vašeg shvatanja da neke negativnosti odlaze iz vašeg života.

Ovakav san se često povezuje sa dobijanjem loših vesti u vezi privatnog života, koje vas mogu mnogo rastužiti, razočarati ili dovesti do očaja.

Ako je neudata, mlada žena sanjala ovakav san, belo cveće može biti znak skorašnje veridbe ili venčanja.

Sanjati crveno cveće (ali ne ruže). San o crvenom cveću može predstavljati vaša osećanja zadovoljstva što se lošim ljudima zasluženo događaju loše stvari.

S druge strane, možda imate osećaj da neki ljudi uživaju što se vama događaju ružne stvari.

Sanjati vazu sa cvećem. Ako ste u snu videli ili punili vazu cvećem, takav san može biti znak nekog sticanja. Možda ćete uskoro steći ili kupiti nešto što ste odavno želeli.

Sanjati cveće u kosi. Cveće u kosi u vašem snu, na vašoj ili nečijoj glavi, može biti znak nekih problema. Možda ćete imati neke probleme koji će kratko trajati. San ne treba da vas brine, jer ćete najverovatnije uspeti da se izborite sa njima, pa oni neće ostaviti trajni uticaj na vas.

Sanjati da lomite granu sa drveta koja je puna cveća. Ovakav san može da označava zaljubljivanje ili romantičnu vezu, koja će vam doneti mnogo sreće i zadovoljstva.

Sanjati sveže cveće. Ako ste u snu videli sveže cveće, u vazi ili u bašti, takav san je najčešće dobar znak i najavljuje treanutke zadovoljstva i sreće. Može biti vezan i za materijalno stanje i najaviti povećanje finansija ili sticanje neke vredne imovine.

Sanjati pčele koje oprašuju cveće. Ovakav san može označavati dobijanje zaslužene nagrade za nešto za šta se vredno trudili. Možda ćete uskoro biti nagrađeni na neki način za zasluge u poslu, u emotivnoj vezi ili na nekom drugom polju. To može biti kuća iz snova, dugo očekivano unapređenje ili suprug ili partner koga ste želeli.

Sponzorisano:

loading...
Loading...