Sanovnik bolest – Šta znači sanjati bolest?

Snovi o bolesti mogu da označavaju da imate potisnuta osećanja bola, besa ili otpora sa kojima se morate suočiti. To mogu biti i osećanja koja ste osetili u nekom ranijem periodu života, ali je sad potrebno da ih razumete i da ih se oslobodite.

Bolest u snu može da odražava i neke sukobe koji se odigravaju u vama, teškoće, ili neka ružna sećanja. Možda vaš san ukazuje da ne možete da smognete snage da prevaziđete teškoće.

Nekad se snovi o bolesti javljaju kao upozorenje da vam je zdravlje ugroženo i da se previše iscrpljujete. Nakon ovog sna bilo bi pametno da odete kod doktora na proveru. Istraživanja su pokazala da muškarci sa ozbiljnim bolestima često sanjaju smrt, dok žene sanjaju raskide i odvajanja od partnera.

Bitno je da osluškujete poruke svoje podsvesti koje vam se javljaju u snovima. Bitno je i da se preispitate da li u sebi nosite neki osećaj stida ili krivice koji vas tišti i koji može uzrokovati bolest, kao i da se trudite da se pomirite sa njim.

Nekad takav san može da odražava vaš osećaj da je neko drugi bolestan.

Nekad san o bolesti može da označava i vašu potrebu za zaštitom i strah od smrti. Vrlo često takav san označava osećaj krivice i nesigurnost.

Snovi o bolestima srca skoro uvek se odnose na ljubavna pitanja.

Tumačenje snova u kojima se javlja bolest – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da ste bolesni. Ako ste u snu bili bolesni, takav san može biti podsećanje vaše podsvesti da bi morali da povedete računa o sebi i svom zdravlju, i to posebno o delovima tela koji su bili bolesni u vašem snu. Moguće je da ste se u poslednje vreme previše iscrpljivali obavezama, i ovakav san je poruka da bi trebalo da se odmorite i posvetite sebi.

Ovakav san može da ukazuje i da ćete možda doživeti neku poslovnu prevaru, ali može označavati i poslovni uspeh.

San u kome ste bili bolesni može da označava i očajanje, emotivne lomove i neprijatne promene. Bolest može biti simbol vaše nesposobnosti da se suočite sa nekom situacijom i bolest doživljavate kao lak izlaz iz te situacije.

San može da ukazuje i na neke probleme i haos u vašem životu.

Možda ovaj san ukazuje i da se samosažaljevate i poručuje vam da to prestanete da radite.

Sanjati da ste imate bolesno srce. Ako ste sanjali da imate zdravstvene probleme sa srcem, takav san može da označava ljubavne probleme kroz koje možda trenutno prolazite.

Sanjati da vas boli stomak. San u kome ste imali probleme sa stomakom, može da ukazuje da bi trebali dobro da razmislite o nekoj situaciji i da tek onda donesete odluke.

Sanjati da vas bole oči. Ako ste sanjali da imate zdravstvene probleme sa očima, takav san može da vam ukazuje da bi možda trebalo da neku situaciju sagledate iz drugog ugla.

Sanjati da vas boli glava. Ako vas je u snu bolela glava, takav san može da najavljuje bogatstvo.

Sanjati da imate morsku bolest. Ako ste imali morsku bolest u snu, takav san može da ukazuje da u vama postoje neka osećanja i emocije koje vas sprečavaju da krenete dalje i vuku vas na dno. Ovakav san je poruka da bi trebalo da se oslobodite tih emocija i okrenete se budućnosti i novim situacijama i ljudima.

Sanjati zaraznu bolest. Ako ste u snu sanjali da ste vi ili neko drugi bolesni od neke zarazne bolesti, takav san može biti upozorenje da budete oprezni u odnosu na svoje prijatelje, jer se za neke od njih mogu ispostaviti da vam nisu pravi prijatelji.

Sanjati da ste bolesni od neizlečive bolesti. Ako ste sanjali ovakav san, on može da ukazuje da živite od danas do sutra, ne cenite previše život i ne trudite se da što bolje iskoristite svoje dane.

Ovakav san može da ukazuje i na beznađe, tugu, samosažaljenje koje trenutno proživljavate.

Sanjati da ste na dijeti nakon bolesti. Ako ste u snu bili na dijeti nakon što ste bili bolesni, takav san može da označava da ste bezrazložno uznemireni i odbojni zbog nečega.

Sanjati da se oporavljate od bolesti. Ako ste sanjali da se oporavljate nakon bolesti, takav san može vam biti upozorenje da vodite računa da se ne razbolite.

Sanjati da ste se onesvestili zbog bolesti. Ovakav san može da bude upozorenje da vam je zdravlje ugroženo.

Sanjati da je neka vama bliska osoba bolesna. Ako ste sanjali san u kome je neko vama vrlo blizak bio bolestan, takav san može da ukazuje da se plašite da bi mogli da izgubite tu osobu.

Sanjati da je neki vaš prijatelj bolestan. Ako ste sanjali da vam je prijatelj bolestan, takav san može da ukazuje da ćete imati neke privremene probleme.

Sanjati da su vam neki rođaci bolesni. Ako ste sanjali ovakav san, to je verovatno dobar znak koji najavljuje da se opasnost udaljava od vas.

Sanjati da idete u posetu nekome ko je bolestan. Ako ste u snu posećivali nekog bolesnog, takav san može da označava da će se neka vaša želja ostvariti.

Sanjati bolesne ljude. San u kome ste videli bolesne ljude može da označava tugu i neraspoloženje.

Sanjati san koji je vezan za bolest. Ako ste sanjali san u kome je neko bio bolestan ili se bolest nekako provlačila kroz san, takav san može biti znak da će uskoro naići period nekih nepredviđenih ili nesrećnih okolnosti, pa ćete se namučiti da se iz njih izvučete.

San u kome ste videli bolest može da bude i upozorenje da se čuvate nekih iskušenja. Takvi snovi mogu ukazivati na neke neprijatnosti i smetnje ili vas upozoravati na opasnosti ili prepreke, kao i da budete oprezni i vodite računa o svom zdravlju.

Sponzorisano:

loading...
Loading...