Sanovnik zubi – Šta znači sanjati zube?

Zubi su čest simbol u snovima. Skoro da i nema osobe koja nije osetila olakšanje nakon buđenja iz sna u kome su joj ispadali zubi ili se dešavala neka druga  neprijatnost vezana za zube, i to, zubi su bili truli, lomili se ili ih čak nije ni bilo. Snovi o zubima mogu biti zapanjujuće realistični.

Snovi o zubima najćešće su simbol unutrašnjeg rasta i promena, samopouzdanja i snage, prelaznih perioda u životu, hrabrosti ili njenog nedostatka, briga o izgledu.

Zubi simbolično mogu predstavljati neke aspekte ličnosti koje ignorišete ili ih niste svesni, a možda označavaju vaš ego, koji je na neki način isprovociran.

Nekad takvi snovi mogu odražavati i uznemirenost zbog fizičkog izgleda i načina na koji vas okolina doživljava. Zubi su važan deo tela, koji prvi upada u oči, i zato su bitan segment celokupnog izgleda i privlačnosti. Takvi snovi mogu biti odraz straha od odbacivanja, osećaja neprivlačnosti, seksualne odbojnosti ili straha od starenja. Žene koje prolaze kroz menopauzu, češće sanjaju svoje zube od ostalih.

Truli zubi, mogu biti znak nemira i strahova koje potiskujete i ne želite da ih okolina primeti, ali ih podsvest, kroz trule zube koje u snu imate, prikazuje celom svetu. Trulež zuba, može odslikavati stvarnu sliku koju imate o sebi, i sramotu koju zbog toga osećate. Ovakvi snovi mogu biti posledica osećaja da nešto nije u redu sa vama, loših reči izgovorenih o nekome, ili osećaja nesigurnosti. San može ukazivati i na strah od starosti.

Polomljeni ili okrnjeni zubi, mogu biti znak nesigurnosti i sramote zbog nekih delova vaše ličnosti, kojih ste skoro postali svesni, i sa kojima se morate suočiti, iako vas je to saznanje uznemirilo. Ako vam je neko lomio zube u snu, možda je san posledica nekog napada na vaš ugled, koji se događa u vašem životu.

Krivi zubi možda ukazuju da neku okolnost ili situaciju morate da ispravite.

Snovi o gubitku zuba, često su indicija depresije i anksioznosti. Možda osećate da nemate kontrolu nad svojim životom. San može biti i posledica straha od starenja i smrti, kao prirodnih procesa koji se ne mogu kontrolisati.

Zubi koji ispadaju, možda su znak vašeg trenutnog doživljaja sebe. Možda se osećate kao da nemate podršku, ili imate probleme i stres na poslu ili u privatnom životu. Ako ste sebe gledali u ogledalu, san možda ukazuje da trebate dobro da preispitate sebe i poradite na svom samopouzdanju. San je verovatno odraz jakog emotivnog naboja pod kojim se nalazite, a sa kojim vam je teško da se suočite. Vrlo često, takav san može odražavati neki problem sa komunikacijom koju imate ili problem da se dobro izrazite dok razgovarate sa nekim.

Možda je san o zubima koji ispadaju, odraz vaših strahova da se ne osramotite ili ne ispadnete glupi u nekoj situaciji. Možda je razlog tome neka situacija ili posao kome ne osećate da ste dorasli i plašite se da ne budete ismejani. Takvi snovi su uvek preuveličani odraz vaših briga. Najčešće razloga za brigu i nema, jer vrlo često zamišljate da je situacija mnogo gora, nego što zapravo jeste.

San o gubitku zuba može skretati pažnju na nešto čega ste se odrekli ili osećate da gubite. Moguće je da ste morali da se odreknete nečega što vam je vrlo teško palo, a možda znači i da ćete morati da napravite neke neprijatne kompromise.

Ako ste u snu izgubili puno zuba, san je odraz ogromnog stresa i tenzije pod kojima se nalazite.

San nekad može biti odraz i stvarne potrebe za odlaskom kod zubara, jer ste zapostavili svoje zube i ne vodite računa o njima.

San o gubitku zuba može imati i pozitivnu konotaciju, kad ukazuje da se nakon gubitka stvara mesto za nešto novo u vašem životu. Možda taj san označava početak nekog projekta ili nove veze, a možda i donošenje odluka o promeni nekih loših navika koje vam ne koriste.

Tumačenje snova u kojima se javljaju zubi – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik: 

Sanjati da vas zubi bole. Ako ste sanjali da vas bole zubi, san je možda znak da imate neke privatne probleme koji postoje već duže vreme, i koji ne mogu lako da se reše. San ukazuje da je moguće da će ti problemi potrajati.

Sanjati da gledate svoje zube. Ako ste u snu gledali svoje zube u ogledalu, san može biti najava bolesti ili nekih problema sa zdravljem. Možda san ukazuje da imate probleme zbog nekih ljudi koji vas uznemiravaju.

Sanjati da sami sebi vadite zube. Ako ste u snu sebi vadili zube, možda je san znak da ćete uskoro doživeti neke teškoće u životu. To mogu biti i neke ekstremne okolnosti, nešto što niste mogli da pretpostavite da bi vam se moglo dogoditi, kao gladovanje ili nešto slično. 

Sanjati da vam je zubar vadio zube. San u kome ste bili kod zubara, koji vam je vadio zube, može ukazivati na neku težu bolest koja će mnogo uticati na vaš život. Možda ćete čak morati da promenite stil života, zbog svog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Sanjati da gubite zube. Ako ste u snu izgubili jedan ili više zuba, san nije dobar znak i možda ukazuje na teškoće ili nesreću zbog nekih događanja na poslu ili privatnom životu. San može biti odraz straha od gubitka seksualne moći ili privlačnosti koja dolazi sa godinama. S druge strane, san može da bude odraz nekog podsećanja na detinjstvo kad ste često gubili zube.

Sanjati da vam zubi brzo ispadaju. Ako vam u snu zubi brzo ispadaju, i osećate paniku zbog toga, san možda ukazuje da ste nesigurni u sebe i da nemate ambicija da postignete ciljeve koje želite. 

Sanjati da perete zube. San ukazuje da ćete verovatno morati nešto da se žrtvujete da bi bili srećni.

Sanjati da vam je neko izbio zube. Ako vam je u snu neko izbio zube u tuči, san nije dobar znak. Možda bi trebalo da povedete više računa o svojim poslovnim ili privatnim obavezama. Možda san ukazuje i na gubitke na poslu ili u privatnom životu. 

Sanjati da pljujete zube. Ako ste u snu pljuvali svoje zube, san nije dobar znak. Možda ukazuje na gubitak nekog bliskog prijatelja ili rođaka.

Sanjati krive zube. Ovakav san može najaviti neka nesrećna dešavanja koja vam predstoje. To mogu biti različite okolnosti, kao što su gubitak novca, siromaštvo, mentalni stres ili bolest.

Sanjati trule ili okrnjene zube. Ako ste sanjali da su vam zubi truli i da će početi da ispadaju, možda vam san poručuje da se previše iscrpljujete na poslu. Možda imate previše zaduženja i projekata na kojima ste angažovani, što na kraju može dovesti do toga da počnete da pravite greške, a može ugroziti i vaše zdravlje.

Sanjati bele i zdrave zube. Ovakav san je vrlo dobar znak. San označava sreću i ostvarenje želja. 

Sanjati žute zube. Žuti zubi u snu mogu biti znak da ćete biti obmanuti, i to od nekog u koga imate poverenje, što će vas puno razačarati.

Sanjati implante. Ako ste sanjali zubne implante, san je dobar znak za vašu finansijsku situaciju, i može ukazivati na neke iznenadne dodatne prihode u bliskoj budućnosti.

Sanjati zlatne zube. Snovi o zlatnim zubima mogu najavljivati iznenadno bogatstvo u bliskoj budućnosti, i to na neki neočekivani način, putem nasledstva ili dobitka na lutriji.

Sanjati da imate otiske zuba na telu. Ako ste sanjali da na telu imate otiske zuba od ujeda, san možda ukazuje da vas nasekirati neko svojim nemarnim ponašanjem. 

Sanjati da izbegavate da vas neko ujede. Ovakav san možda ukazuje da vam neko blizak radi nešto iza leđa i pokušava nešto da vas namesti. San je upozorenje da obratite pažnju na svoju okolinu i prijatelje, i da dobro razmislite pre nego što nekome poklonite poverenje.

Sanjati da vidite sebe bez zuba. Ako ste u snu videli sebe bez zuba, san ukazuje da se verovatno osećate nesigurno. Možda ste doživeli neki gubitak i ne znate šta da radite ili proživljavate gubitak nekog bliskog rođaka ili prijatelja. Možda su ovo situacije koje tek treba da doživite.

Sanjati da vidite krezubi osmeh na nečijem licu. Ovaj san nije dobar znak, i može ukazivati na neki veliki finansijski gubitak zbog pogrešnih poslovnih poteza ili nesmotrenog trošenja.

Sanjati da vidite svoje zube ispred sebe. Ako ste u snu gledali svoje zube ispred sebe, san možda ukazuje da proživljavate period unutrašnjeg mira. Sve će se odvijati kako želite.

Sanjati da gledate u zub koji vam je ispao. Ovaj san možda ukazuje na velike promene koje se dešavaju u vašem životu, što može biti brak, razvod, diplomiranje, preseljenje ili nešto slično. San ukazuje da vam život neće biti isti nakon tih promena.

Sanjati starije osobe bez zuba. Snovi u kojima vidite starije osobe bez zuba, možda ukazuju da se osećate izloženo. Možda će se otkriti neki vaši postupci iz prošlosti na koje niste ponosni, što vam se neće dopasti.

Sanjati da gledate kako neko gubi zube. Ako ste sanjali da neko gubi zube, možda je to odraz vašeg straha da ne izgubite tu osobu, zbog toga što će se odseliti ili zbog neke druge promene u njenom životu, zbog koje nećete moći da provodte vreme sa njom kao ranije.

Sanjati psa koji vam pokazuje zube, dok reži na vas i sprema se davas napadne. Ovaj san može ukazivati da će se neko udružiti protiv vas. San može označavati i vaš negativan pogled na svet. 

Sanjati da nekog ujedate i ostavljate tragove zuba na njemu. Ako ste sanjali ovakav san, san ukazuje da vas nešto izjeda. Ovakav san obično je znak agresije i besa prema nekome, a može označavati i vašu želju da se oslobodite nečijeg lošeg uticaja i vaš trud da to uradite. 

Sanjati da vas je neko ujeo i tragove svojih zuba. Ovakav san ukazuje da vam se možda neko uvlači pod kožu.

Sanjati karijes ili bol u zubima. Ovakav san mogao bi da označava svađu koju ste imali sa nekim, ili neke neprijatne i grube reči koje ste izgovorili nedavno i vaše žaljenje zbog toga. Situacija se mogla desiti na poslu, u kući, sa partnerom.

Sanjati veštačke zube. San može biti odraz svesti o starenju i gubitku vitalnosti. Može biti odraz osećaja nesigurnosti. Moguće je i da ste izgovorili neke laži ili ste imali susret sa nekom neiskrenom osobom.

Sanjati da ste imali proces na korenu zuba. Ovakav san može biti znak da ste se konačno suočili sa korenom situacije koja vas je dugo vreme uznemiravala i zbog koje niste mogli normalno da komunicirate, već samo koristeći odbrambene mehanizme, kao što su svađa i sarkazam, ili ste je možda samo ignorisali. Ako je san bio noćna mora, on označava da ste se sa tom situacijom suočili silom prilike. Ako ste se lepo osećali u snu, san je znak da ste puno napredovali na svom samorazvoju, i da ste svesno i voljno pristupili rešavanju situacije koja vas je sputavala.

Ovakav san može biti i posledica straha od odlaska kod zubara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...