Sanovnik trudnoća – Šta znači sanjati trudnoću?

Snovi o trudnoći su vrlo česti. Sama trudnoća predstavlja rast i novi život, pa i snovi o trudnoći imaju simboliku razvoja i nastanka nečeg novog, i to kroz iste etape kroz koje prolazi proces trudnoće – začeće, razvoj i rođenje.

To novo, može biti neki novi aspekt ličnosti ili života, može biti novi projekat ili plan ili bilo šta drugo. Sve kreacije počinju od inicijalne ideje, prolaze kroz pripremnu fazu razvoja za sprovođenje u delo, sve do finalne realizacije na kraju.

Trudnoću češće sanjaju žene, ali nije retkost da se javi i u snovima muškaraca. Snovi o trudnoći česti su kod žena koje su u drugom stanju, i kod njih su oni najčešće posledica promena koje doživljavaju. Nije retko i da žene saznaju da su trudne, nakon sna u kome su sanjale svoju trudnoću. Nekad je san samo posledica želje da se ima dete, i da se pređe u novu životnu fazu roditeljstva.

Za ostale, snovi o trudnoći najčešće su vezani za osećaj isčekivanja i rasta. Možda je u pitanju razvoj ideje ili plana, o nečem novom što želite da radite. Možda se radi o odluci da se nešto promeni u životu, što primera radi može biti, zasnivanje porodice, promena posla ili profesije, ili nešto drugo.

Često ovakvi snovi simbolišu završetak unutrašnjeg rasta osobe, konačnu upotrebu sopstvene snage i mogućnosti, i osećaja slobode koja sa tim dolazi.

Takođe, trudnoća može biti simbol neke neiskazane želje ili sna o kome maštate, ali ga još uvek niste ostvarili.

San vas opominje da preispitate svoje potencijale i koliko ih zapravo koristite u stvarnosti, i da je, ako shvatite da vaše mogućnosti nisu u potpunosti iskorišćene, potrebno da se aktivirate.

Nekad je san samo odraz stresa koji imate u svakodnevnom životu, pa je beba u snu samo simbol panike od još jedne obaveze u životu. San može ukazivati da se previše iscrpljujete na poslu ili da možda imate problema u trenutnoj emotivnoj vezi. Takođe, može ukazivati i da se možda previše bavite tuđim problemima i akumulirate njihove negativnosti u sebe. San je svakako poruka da malo usporite i obratite pažnju na sebe i svoje potrebe.

Ako u snu niste srećni što ste u drugom stanju, san može biti i posledica straha od neke promene, za koju znate da će se uskoro desiti u vašem životu i kojoj se ne radujete baš.

Možda ovakav san ukazuje da vam je potrebna promena, bilo na poslu, bilo u emotivnoj vezi. Obzirom da je i sama trudnoća događaj koji zauvek menja život, u ovom slučaju imate želju za velikom promenom, i to, ne samo za promenom radnih zadataka ili rešavanjem nekih nesuglasica sa partnerom. Promena koju želite je potpuna, i ona se može desiti samo promenom posla ili partnera.

San u kome samo mislite da ste u drugom stanju, ali niste sigurni, pa koristite test za trudnoću, verovatno ukazuje da vas uskoro na profesionalnom ili privatnom planu očekuju neke provere u životu, čijeg se ishoda plašite, jer verovatno niste sigurni u sebe.

Na kraju, ovaj san može biti izraz vaše skrivene želje za kreativnim izražavanjem, koju ćete konačno realizovati, započinjanjem nekog vida umetničkog izraza (možda ćete početi da slikate, da se bavite muzikom, fotografijom ili nečim drugim).

Tumačenje snova u kojima se javlja trudnoća – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da želite da budete  u drugom stanju. Ovaj san označava vašu zrelost. Možda ste u fazi života kad ste dovoljno sazreli, da želite da se posvetite stvarima koje su vam bitne, a značajne su i za vaš dalji lični razvoj.

Sanjati pozitivan test na trudnoću. Ako ste sanjali test za trudnoću, koji pokazuje da ste u drugom stanju, san nije dobar znak za vašu trenutnu vezu. Možda san označava da će neki problemi koje imate u vezi, na kraju dovesti do njenog raspada. Ako ste bili sami dok gledate test, to može biti znak da su neki vaši postupci i osobine uzrok za raspad vaše veze.

Sanjati da ste trudni (za žene).  Generalno, ovaj san može ukazivati na početak nove veze. Može ukazivati da ćete upoznati nekog sa kim ćete započeti značajnu emotivnu vezu, koja će biti mnogo bolja od vaših prethodnih veza. San ukazuje i na poboljšanje materijalne situacije.

Ako je san sanjala devojčica, i ako je bila srećna u snu, san može značiti sreću i ljubav ili zavist prema drugima koji su srećni i zaljubljeni. Ako nije bila srećna, san može ukazivati na neke teškoće.

Ako je san sanjala žena u godinama za rađanje, san može biti odraz njene želje da dobije dete.

Ako je san o trudnoći sanjala žena koja već ima decu, san može ukazivati na sreću u porodičnom životu. Takođe, san može označavati emotivno udaljavanje od supruga, pa je san posledica žaljenja za periodom kad je ljubav između njih cvetala.  

Sanjati da ste trudni (za muškarce). Generalno, ovaj san ukazuje na moguće probleme u trenutnoj emotivnoj vezi ili nekoj drugoj vezi. Možda san simboliše neke neprijatne okolnosti zbog vaše veze sa tom osobom.

Ako je san sanjao stariji muškarac, možda san ukazuje na njegovu želju da ima dete, a možda i unuče.

Ako je san sanjao dečko, koji je još uvek u školi, san verovatno ukazuje da se u njemu rađaju neke ideje i želje, koje bi želeo da realizuje.

Sanjati da ste trudni ali vas je strah od porođaja (za muškarce). Muškarac koji je sanjao ovakav san, verovatno ima neki veliki problem trenutno. Možda je u pitanju neka velika odgovornost ili obaveza koja vas pritiska, a ne možete lako da je se rešite. 

Sanjati da vam je žena trudna. Ovakav san verovatno je ohrabrenje da krenete u realizaciju neke ideje ili projekta o kojima duže vreme razmišljate, jer će konačni ishod biti vrlo profitabilan za vas. 

Sanjati da vam je devojka trudna. Ovakav san je možda upozorenje da ona nešto krije od vas, što nije dobro, jer bi moglo da ima posledice na vašu zajedničku budućnost.

Sanjati da vam je muž u drugom stanju. Ovaj san verovatno ukazuje da vaš muž podnosi najveći teret vašeg zajedničkog života, a može značiti i da će on uskoro postići neke uspehe.

Sanjati da vam je majka trudna. Ukoliko ste sanjali da vam je majka u drugom stanju, san je najverovatnije naznaka nekih loših vesti i situacija. Možda označava bolest, ali i smrt majke.

Sanjati da je neko u drugom stanju. Ovaj san verovatno ukazuje da se osećate sve bliži toj osobi u stvarnom životu. 

Sanjati da vidite trudnu ženu. Ako ste u snu videli trudnu ženu, san je znak negativnog i nesrećnog perioda u kome se nalazite. Možda ima nekih problema ili događaja koji vam remete mir.

Sanjati da ste trudni (za trudnice). San je dobar znak, i verovatno označava dobar porođaj i oporavak nakon toga. 

Sanjati da nešto nije u redu sa trudnoćom. Ako ste sanjali da ste trudni, i u toku sna osetili da nešto nije u redu sa bebom, san možda ukazuje da će se neke okolnosti u vašem životu pogoršati, ali iz vama nepoznatih razloga. Možda ćete moći to da sprečite, a možda nećete ni želeti.

Sanjati rizičnu trudnoću. Ukoliko ste sanjali da imate rizičnu trudnoću, ili da ste se porodili pre vremena, ili ste rodili dete sa nekom manom, san ukazuje da ste verovatno u periodu negativnog razmišljanja. Verovatno iščekujete loš ishod svake situacije. Možda su razlog za to neprijatne emocije vezane neka događanja iz prošlosti, kojih još uvek ne možete da se oslobodite.

Sanjati da ste trudni, ali ne osećate da se beba ne pomera u stomaku. Ako ste sanjali ovakav san, on možda ukazuje da imate neke sumnje i strahove u vezi vlastite budućnosti. Možda ste angažovani na nekom projektu, koji se na kraju neće isplatiti ili ćete se zbog njega zadužiti. San može značiti i da smatrate da se vaš trud ne ceni dovoljno. Ako se beba na kraju u snu pomerila, san je znak da ćete ipak isplivati iz teškoća.

Sanjati da ste trudni, a da je beba u vama umrla. Ovakav san možda ukazuje da neki projekat oko kog ste se puno trudili propada. Može značiti i da se ništa ne odvija kako ste zamislili. 

Sanjati da ste trudni, ali da ste imali abortus u toku sna. Ovakav san može ukazivati da ćete svojim postupcima upropastiti neki dobar plan ili ideju.

Sanjati da ste trudni i da idete na abortus. Ovakav san mogao bi da ukazuje da sami sputavate svoj razvoj. Možda vam se putevi sami ukazuju, ali vi oklevate da krenete njima, zbog straha, moralnih prepreka ili nekih ličnih problema. San je možda i posledica stvarnog abortusa kroz koji ste prošli, i služi da prevaziđete traumu koju ste preživeli. San vam možda i nagoveštava da obratite pažnju na svoje zdravlje.

Sanjati da je neko trudan i da ide na abortus. Ovakav san možda je znak stagnacije vaše veze sa tom osobom. 

Sanjati da je porođaj počeo, a vi niste ni znali da ste trudni. Ovakav san najavljuje neko veliko iznenađenje i neke prilike, koje niste ni mogli da zamislite da ćete dobiti. Sve može izgledati kao da vam je palo sa neba. U stvarnosti, radi se o željama i planovima o kojima već duže vreme razmišljate, a niste toga mnogo svesni. Sad je prosto došao trenutak da se one ispune. To može biti neki posao iz snova, o kome ste samo maštali, ili neki posao koji je konačno u skladu sa vašim sposobnostima. Ovaj san simbolično najavljuje nagradu za vaše strpljenje i istrajnost. 

Sanjati da ste trudni i da nosite blizance. San može simbolizovati vaša razmišljanja o nekim protivrečnim situacijama u vašem životu, koje mogu dovesti do sukoba, a može najavljivati i neke sukobe i očekivanje nesuglasica oko nečega. 

Sanjati da pokušavate da ostanete u drugom stanju. Ovaj san mogao bi da označava vašu želju da nešto uradite ili dobijete.

Sanjati da ste se porodili pre termina. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on može ukazivati da ste pre vremena objavili neku svoju ideju ili plan, a niste je dovoljno dobro sagledali ili razmislili o njoj.

Sanjati težak porođaj, a da je beba prešla termin. Ovakav san može biti znak da ste dugo razmišljali o nekoj ideji ili projektu, i mnogo truda uložili u njihovu realizaciju, a sad je trenutak da uživate u uspešno završenom poslu i koristi koju vam to donosi.

Sanjati da je porođaj počeo, a doktor se ne pojavljuje. Ovakav san često je znak osećaja žene da je sama i bez podrške u čitavoj priči oko rađanja deteta. 

Sanjati fetus. Ako ste u snu videli fetus, san označava razvoj neke veze ili ideje u vašem životu, ukazuje na kreativnost, stvaranje, neki novi projekat. S druge strane, san bi mogao da ukazuje i na neke teškoće kroz koje prolazite trenutno u životu ili emotivnoj vezi.

Sponzorisano:

loading...
Loading...