Sanovnik dlake – Šta znači sanjati dlake?

Dlake su relativno čest simbol u snovima. Posebno su česti snovi u kojima je celo telo prekriveno dlakama, i to za mladiće u određenom uzrastu, ali i za žene u srednjim godinama. Mladići ih sanjaju zato što jedva čekaju da postanu pravi muškarci, iako još uvek nije došlo vreme za to. Žene u određenim godinama, često sanjaju izraženu dlakavost zato što se možda osećaju potisnuto u ulozi i obavezama koja im se nameće od strane društva. Nekad nekim ženama više odgovara da budu muževnije nego ženstvenije, ali to se u društvu ne doživljava kao nešto što je dobro ili normalno.

S druge strane, žene imaju isto toliko prava da ispoljavaju svoje muževne kvalitete kao i muškarci i ne treba ih sprečavati u tome.

Zato ako ste sanjali da vam rastu dlake po telu, to može da znači da bi trebalo da se otvorite ka svojoj želji da više ispoljite svoju muževnu stranu ličnosti, bez obzira da li ste muškarac ili žena.

Tumačenje snova u kojima se javljaju dlake – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati gomile dlaka. Ako ste u snu videli gomile dlaka u lavabou ili kadi, takav san može ukazivati da gubite ravnotežu ili energiju. Možda trošite previše energije na stvari koje su nebitne i pritom zanemarujete sebe. Ovakav san je najverovatnije poruka da biste trebali da povratite unutrašnju ravnotežu i napunite baterije, na taj način što ćete malo da usporite i više uživate u životu.

Sanjati dlake na nečijim grudima. Ako ste u snu gledali nečije dlake na grudima, takav san je često vrlo dobar znak i uglavnom je znak dobrog fizičkog zdravlja. Verovatno ukazuje da ćete postići i zadržati dobru fizičku kondiciju zbog svog zdravog načina života i pažljivih izbora usmerenih na ličnu dobrobit.

Sanjati dlake na grudima. Ovakav san za muškarca verovatno označava snagu i muževnost. Ako je žena sanjala ovakav san, on može ukazivati na njenu potrebu da izrazi svoje muževne karakteristike.

Sanjati dlake na rukama. Ako ste u snu videli svoje ruke prekrivene gustim slojem dlaka, takav san vam najverovatnije ukazuje da bi trebalo da naučite da pravite planove u svom životu. Možda bi trebalo da utvrdite svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve i krenete u njihovu realizaciju.

Ovakav san može i da najavljuje neke teškoće u budućnosti koje vam mogu uzrokovati sramotu. Srećom, te teškoće neće biti trajne.

San vam može biti i upozorenje da ne lažete osobe koje to ne zaslužuju.

San o dlakavim rukama može da označava i da ćete možda ogovarati neke nedužne ljude, ali i da možda imate neke neprijatelje koji vam rade iza leđa.

Sanjati dlake na nogama (za žene). San u kome su vam noge ili jedna noga bile prekrivene dlakama, može da ukazuje da ćete dominirati u braku sa osobom sa kojom ste trenutno u vezi ili koju ćete upoznati u skorijoj budućnosti.

S druge strane, ovakav san je često posledica ženskog straha da ih neko ne vidi na javnom mestu sa neizdepiliranim nogama.

Sanjati dlake koje rastu svuda po vašem telu. San u kome su vam dlake rasle po celom telu, verovatno je znak neuspeha u suočavanju sa nekim stvarnim životnim situacijama. Možda imate neke probleme i teškoće da ih rešite, što vas može odvesti u kukavičluk ili u neke radnje zbog kojih ćete kasnije zažaliti.

Sanjati da su vam dlake na telu predugačke i da neprekidno rastu. San u kome su vam dlake na telu neprekidno rasle i to do nezamislive dužine, može ukazivati da vam predstoje neke bitne promene u životu. Vrlo često se ovakvi snovi sanjaju u pubertetu, kao periodu života u kome se dešavaju najznačajnije promene u životu jednog dečaka, nakon čega oni više nikada nisu isti.

Za ostale koji su sanjali ovakav san, a nisu u pubertetu, taj san može najavljivati nešto potpuno novo i uzbudljivo što će vam se uskoro dogoditi. Možda će to biti unapređenje ili selidba u novi stan ili kuću.

Sanjati da imate dlake na nekim čudnim mestima. Ako ste sanjali da vam rastu dlake na mestima gde to nije uobičajeno, takav san može da bude odraz vašeg osećaja da negde ne pripadate ili da se ne uklapate u neku situaciju. San istovremeno može biti i znak da ćete uskoro shvatiti kako da se prilagodite nečemu ili nekome.

Ovakav san može biti i znak konstantnog uvećanja vaše materijalne situacije.

Sanjati da brijete dlake na nekim delovima tela. San u kome ste brijali dlake sa svog tela može biti naznaka za neki gubitak. Možda ćete izgubiti neke materijalne stvari, ali i neku dragu osobu zbog bolesti ili okolnosti na koje nemate uticaja.

Sanjati dlake koje vam rastu na stopalima. Ako su vam u snu dlake rasle na stopalima, takav san može biti odraz vaše izražene religioznosti.

Sanjati dlake u ustima. Ako ste sanjali dlake u ustima, takav san može biti odraz neke velike neprijatnosti ili iritacije koju doživljavate, toliko da ne možete ni da govorite o tome. Možda je u pitanju nešto pogrešno što govorite, a što vas uznemirava. Možda vas uznemiravaju i neke misli, a ne reči.

Sanjati da ste previše dlakavi. Ovakav san može biti odraz vašeg osećaja da ste se nemoralno ponašali. Možda nešto što ste skoro uradili nije u skladu sa vašim vrednosnim sistemom ili uopšte onim što se smatra pristojnim ponašanjem.

Sanjati da depilirate dlake voskom. Ako ste sanjali da voskom uklanjete dlake sa bilo kog dela tela, takav san može označavati da donosite neku odluku koja će u manjoj meri promeniti vaš život. Možda će to biti promena vaše dnevne rutine.

Takav san može biti i odraz vaše potrebe za samokažnjavanjem zbog nečega.

Sponzorisano:

loading...
Loading...