Sanovnik zemlja – Šta znači sanjati zemlju?

Zemlja obezbeđuje hranu za sva živa bića i od suštinske je važnosti za ljudsko postojanje. Snovi o zemlji nisu česti, ali zemlja u snu zbog svoje bitnosti može označavati razne stvari. San može imati opšte značenje i  odnositi se na vaš lični stav o povezanosti sa planetom zemljom. Može odražavati i odnos između vaše svesti i podsvesti ili prihvatanje sopstvenih podsvesnih misli i osećanja.

Zemlja je simbol za nastanak svega, pa se u snu može povezivati i sa osećajem sigurnosti i stvarnosti. Možda je san poruka da bi trebalo da imate praktičniji pristup životu.

Zemlja se povezuje i sa plodnošću, pa san može biti simbol plodnosti i mogućnosti za napredak. S druge strane, zemlja u snu može biti naznaka za bolest, nevolje, sukobe i uopšte težak period koji vam predstoji.

Ona može biti simbol za vaša uverenja i vaše unutrašnje ustrojstvo. Ako u snu niste dodirivali zemlju, san možda poručuje da biste morali da se prizemljite, a ako ste hodali po zemlji koja je čudno izgledala, možda je san poruka da su vam stavovi neujednačeni.

Ako ste u snu videli plodnu zemlju, san možda ukazuje da je vreme za neke nove početke. Suva i jalova zemlja u snu može biti odraz vašeg lošeg raspoloženja.

San o zemlji može ukazivati da trebate biti stabilniji u pitanjima finansija ili emotivnih veza.

San o zemlji može označavati i vašu osnovu za razvoj i napredak u životu. Možda je san potvrda da u životu imate sve što vam je potrebno da napredujete.

Zemlja u snu može predstavljati i sve stvari u životu koje uzimate zdravo za gotovo, kao što su vaše telo, porodicu, roditelje, braću i sestre, njihovu ljubav i pažnju, sve vaše veze u životu, prirodu, kao i mnoge druge slične stvari.

Tumačenje snova u kojima se javlja zemlja – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik: 

Sanjati zemlju uopšte.  Ako ste u snu videli zemlju, san može označavati blokade, brige, nemogućnost da idete napred, teški period koji predstoji, emotivnu nestabilnost, nedostatak pravca u životu, ili osećaj da ste sputani nečim u životu. Može označavati i bedu i neke velike probleme.

Taj san može ukazivati i da ćete uskoro sresti nekog prijatelja koji vas može nešto slagati, a može vam i saopštiti vesti da se uskoro ženi ili udaje.

San može označavati i neko uspešno putovanje u bliskoj budućnosti.

Sanjati da kopate po zemlji. Ako ste u snu kopali po zemlji, možda takav san označava da ćete se prisetiti stvari i emocija iz prošlosti koje ste davno zakopali.

Sanjati da ne dodirujete zemlju. Ovakav san mogao bi da ukaže da ste izgubili dodir sa porodicom, korenima ili kulturom. Možda je san i znak da nemate puno dodira sa stvarnošću i da ste se prilično izolovali od svoje okoline.

Sanjati da su vam stopala u zemlji ili imate zemlju na obući. Ovakav san nije dobar znak i može označavati da ćete biti osramoćeni ili ćete se razboleti. San može biti i znak sramote, nezadovoljstva ili problema.

San može značiti i da se trenutno ne pridržavate svojih moralnih principa.

Sanjati da ležite na zemlji. Ovakav san možda ukazuje da ćete steći neko imanje, da ćete biti stabilni i obezbeđeni.

Sanjati da gledate u zemlju. Ako ste u snu gledali u zemlju, takav san može označavati da ćete postići neke manje uspehe.

Sanjati suvu i tvrdu zemlju. Ako je zemlja u vašem snu ovako izgledala, san može označavati da se osećate ograničeno i smatrate da nemate nikakvih šansi za  napredak. Možda osećate da je život nepravedan prema vama.

Sanjati da nešto raste iz zemlje. Ako ste sanjali gledate kako nešto raste iz zemlje, možda san označava da ćete nešto sami stvoriti koristeći svoje sposobnosti.

Sanjati da iz zemlje iskopavate kosti ili neke stvari. Ako ste sanjali da iz zemlje iskopavate stare kosti ili neke druge stvari, san može biti znak da se prisećate nekih davno potisnutih misli i emocija.

Sanjati da iz zemlje iskopavate povrće ili nešto za jelo. Ono što ste iskopali u svom snu su simboliše plodove vašeg rada i dobitak koji dolazi u vaš život.

Sanjati blatnjavu zemlju. San u kome ste videli blatnjavu zemlju, po kojoj nije moglo da se hoda, može označavati da se trenutno nalazite u teškom periodu svog života i da ste puni negativnih emocija.

Sanjati da se nalazite ispod zemlje. Ako ste u snu bili ispod zemlje, u nekom tunelu, pećini, rudniku, san može ukazivati da istražujete svoju podsvest i podsvesne emocije.

Sanjati svinju koja kopa po zemlji. Ovakav san može najavljivati predstojeći razočaravajući susret. San može najavljivati da ćete sresti neku osobu koja je naporna i čijeg ćete se društva teško osloboditi.

Sanjati kuću koja propada u zemlju. Ako ste sanjali da vaša ili nečija kuća propadaju u zemlju san, može označavati smrt neke osobe koja vam je bliska.

Sanjati zemlju prekrivenu krvlju. Ako ste u snu videli zemlju koja je prekrivena krvlju, san može biti znak sukoba i svađa između članova vaše porodice ili prijatelja. San može ukazivati i na skorašnje teškoće u vašem životu.

Sanjati da ljubite zemlju. Ukoliko ste u snu ljubili zemlju, san može ukazivati da doživljavate velika poniženja i imate puno problema.

San može biti i znak teškoća kroz koje prolazite dok pokušavate da nešto promenite u svom životu. To može biti vaš privatni život, posao ili životno okruženje.

Sanjati da gledate krv koja kaplje na zemlju sa neke visine. Ovakav san trebalo bi da je dobar znak. San verovatno ukazuje da će se stvari u narednom periodu odvijati kako želite.

Sanjati cveće koje raste iz suve zemlje. San može biti odraz nesrećnog perioda u privatnom životu.

San može biti i znak da ćete izgubiti nekog ko vam je bitan u životu, možda bliski član porodice ili prijatelj.

Ovakav san može označavati i vašu borbu da napredujete u životu dostignete poziciju na kojoj ćete biti cenjeni i poštovani.

Sanjati crve u zemlji. Ako ste u snu videli crve kako izlaze iz zemlje, san je uglavnom dobar znak. San je svakako znak prosperiteta i poboljšanja materijalne situacije.

Sanjati mrtvački kovčeg prekriven zemljom. Ovakav san najavljuje period negativnosti u vašem životu, što se može odraziti i na vaše zdravlje. San može da označava i da se ne osećate dobro, zato što već imate nekih zdravstvenih problema.

Sanjati da ste prekriveni zemljom. Ovakav san može ukazivati da se zdravstveno ne osećate najbolje.

San može biti i odraz vašeg straha od siromaštva.

Sanjati da ste pali u blatnjavu zemlju. Ako ste sanjali ovakav san, možda vas upozorava da neko radi protiv vas.

Sanjati da se valjate po zemlji. Ovakav san nije dobar znak i može označavati da vam je zdravlje ugroženo. San može značiti i da će doći do nekih promena na vašem poslu.

Sanjati da nekome dajete zemlju. San u kome ste nekome davali zemlju nije dobar znak i može najaviti neke probleme.

Sanjati da imate zemlju na odelu. Ovakav san može ukazivati da neki vaš lažni prijatelj pokušava da okrene ostale protiv vas.

Sponzorisano:

loading...
Loading...