Sanovnik šišanje – Šta znači sanjati šišanje?

Šišanje u snu, bilo da ste vi nekoga šišali ili je neko vas šišao, može imati različita značenja.

Tumačenje ovakvog sna može zavisiti i od vrste frizure koju šišate. Ako je kosa koja je šišana u snu bila neuredna i bez frizure, takav san može nagoveštavati promenu, ali u pravcu samodiscipline. Šišanje kose sa frizurom koja je imala neka religiozna, društvena ili obeležja neke sekte, može biti znak da se distancirate od toga.

Svakako san o šišanju može da ukazuje da se distancirate ili udaljavate od nečega, možda od stvari i osoba koje vam više nisu potrebne. Snovi o šišanju mogu ukazivati i da je potrebno da nešto „ošišamo“ ili odstranimo iz života, neka razmišljanja, osećanja, uspomene i slično, pa bi nakon takvog sna  trebalo da se zapitate šta je to što vam je smetnja u normalnom svakodnevnom funkcionisanju, a bez čega biste mogli.

Ovakav san može ukazivati i da možda potiskujete svoje seksualne i fizičke potrebe, ukazivati da prihvatate svoje godine, ili da prosto prihvatate činjenicu da ćelavite.

Nezavisno od svega navednog, san o šišanju može se i stvarno odnositi na promenu vašeg izgleda ili stila i ukazivati da ćete to uskoro uraditi.

Tumačenje snova u kojima se javlja šišanje – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da su vas šišali. Ako ste sanjali da su vas šišali u snu, takav san može biti povezan sa nekim gubitkom koji čete možda doživeti ili sa nekim promenama. Moguće je da trenutno doživljavate neku promenu u kojoj ostavljate deo svoje prošlosti ili svoje ličnosti iza sebe.

San u kome su vas šišali može značiti i da prolazite kroz neke situacije u kojima se mnogo toga dešava, ali vam taj san istovremeno poručuje i da je vreme da se u potpunosti udaljite od njih. Vrlo često su te situacije ili dešavanja vrlo traumatična za vas, i san o šišanju je najverovatnije posledica vašeg trenutnog psihološkog stanja.

San u kome vas je neko šišao između ostalog može da ukazuje i na neke promene u vašoj ličnosti, a pre svega u načinu na koji razmišljate.

Sanjati da ste nekoga šišali. Ako ste vi nekome šišali kosu u snu, takav san često može označavati da trenutno nešto precizno radite ili da u potpunosti kontrolišete neku situaciju.

San u kome ste šišali nečiju kosu, možda ukazuje i da ste malo opterećeni kontrolom u svakodnevnom životu. Moguće je da stalno pokušavate da druge naterate da rade ono što želite i to na način na koji vi želite, iako to oni možda uopšte ne žele. To može ići čak i do nametanja nekome stila života koji se vama dopada, a koji se nekome, ko sa vama deli život uopšte ne dopada.

U nekim situacijama te vaše osobine mogu biti čak i korisne, jer mogu pomoći nekome da shvati šta zapravo želi, da donese neku odluku, ili da mu prosto olakša neku situaciju u kojoj ne želi da se bavi odlučivanjem, već da samo uradi nešto na način na koji ste vi predložili.

U drugim situacijama, te vaše osobine mogu smetati drugim ljudima i gušiti ih, što za posledicu može imati sukobe u vašim odnosima i prekide istih, iako vam to uopšte nije bila namera.

Ako želite da sačuvate svoje odnose sa ljudima do kojih vam je stalo, bilo da su to članovi vaše porodice, emotivni partneri, prijatelji, kolege ili drugi ljudi, trebalo bi da svoje osobine kontrolisanja drugih preusmerite na sebe i zaustavite se svaki put kada počnete da detaljno savetujete drugima šta da rade. Kad pustite druge da sami donose odluke i žive svoj život onako kako žele, na kraju ćete i vi biti zadovoljni.

Takav san pored ostalih značenja može da označava i da se trenutno osećate oslabljeno i ubijeno u pojam od strane neke osobe koja vas psihički maltretira, a sa kojom ne možete nikako da izađete na kraj.

San u kome ste nekoga šišali može označavati i potpuno odvajanje od prošlosti i njenih ostataka, da bi se nešto započelo iznova.

Sanjati da sami sebe šišate. Ako ste sami sebe šišali u snu, takav san možda označava da pokušavate da sebe promenite na neki način, i to pre svega svoju spoljašnjost, što je opet odraz promena koje ste iznutra doživeli i to najverovatnije kao rezultat nekog traumatičnog iskustva kroz koje ste prošli. Najčešće su to promene koje se dešavaju nakon iskustava koja su potpuno neverovatna, ali u lošem smislu, i u potpunosti vas transformišu, pa se posle njih osećate kao druga osoba, u dobrom, ali i lošem smislu.

Sanjati suprugu koja se vrlo kratko ošišala. Ako ste sanjali da je vaša supruga bez najave ošišala svoju kosu na kratko, takav san može da bude upozorenje na vašu problematičnu finansijsku situaciju i navike trošenja novca. Moguće je da živite i trošite preko svojih mogućnosti, bez razmišljanja ili planova za budućnost. Moguće je i da krijete neke svoje troškove od supruge, pa se ona zato pojavila u vašem snu na ovaj način.

Sanjati da šišate kosu koja se zapalila. San u kome je neki deo vas bio zahvaćen vatrom uglavnom nije dobar znak i možda ukazuje da biste morali da preispitate neke segmente svog života.

Možda dođete do zaključka da se previše brinete i angažujete oko nebitnih stvari i zato propuštate da završite bitne stvari u životu.

Iz tih razloga, san u kome odsecate sebi nagorelu kosu može da znači da ćete uspešno prevazići te svoje nedostatke i udaljiti se od ljudi i stvari koje vam oduzimaju previše vremena i ne dozvoljavaju vam da se posvetite onome što je zaista bitno za vas.

Sponzorisano:

loading...
Loading...