Sanovnik jesti – Šta znači sanjati da jedeš?

Hrana u snu može da označava prijateljstva, ljubav, ambiciju, seks i zadovoljstva. Snovi o hrani zato često imaju simboliku zadovoljavanja tih potreba.

Snovi u kojima ste jeli mogu da označavati da ste gladni i da morate da zadovoljite tu potrebu i česti su i u periodima kad ste na dijeti. San u kome ste jeli može da označava i da vam nedostaju neki hranljivi sastojci u svakodnevnom životu.

Snovi o jelu mogu označavati usvajanje nekih novih ideja ili neka nova iskustva. Mogu se odnositi i na preživljavanje neke emotivne situacije.

San može odražavati vaše zadovoljstvo sopstvenim životom.

San se u negativnom značenju može odnositi na neke osobe iz vašeg života koje sebe stavljaju u prvi plan, ne vodeći računa o vašim emocijama.

Možda je san odraz situacije ili okolnosti u koju ste stavljeni bez svoje volje.

Za tumačenje sna bitno je kako ste jeli u snu i kakav ste odnos imali u snu prema hrani. Da li ste jeli da bi se nahranili ili ste proždrljivo gutali?

Tumačenje snova u kojima se javlja jedenje – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da jedete sami. Ako ste u snu jeli sami, taj san može da ukazuje na samoću, gubitke i depresiju. Možda se osećate izolovano ili odbačeno od svoje okoline, pa hrana predstavlja zamenu za društvo, kao što se dešava i u realnom životu.

S druge strane, ovakav san može ukazivati da ste nezavisni i da znate šta želite u svakom trenutku.

Sanjati da jedete u društvu. Ako ste sanjali ovakav san, on verovatno odražava sreću, napredak, slaganje, uspeh i radost.

Sanjati da jedete neukusnu hranu. Ako ste sanjali da jedete nešto što vam se nije dopadalo, takav san može da bude odraz osećanja u vezi nekih neprijatnih situacija ili razočarenja u vašem životu. Možda ste u situaciji da nešto trpite da bi nekome udovoljili.

Sanjati da jedete pokvarenu hranu. Ako ste u snu jeli hranu koja je buđava, takav san može da odražava vaša osećanja o nekoj situaciji koju ste uzalud protraćili.

Sanjati da jedete brzu hranu. Ako ste sanjali ovakav san, on možda ukazuje da je vreme da prestanete sa nerviranjem, da bi se neke stvari u vašem životu pokrenule.

Sanjati da jedete voće. San u kome ste jeli voće simbol je plodnosti, napretka i uspeha i dobitaka u životu.

Sanjati da jedete nešto što nije hrana. Ako ste sanjali ovakav san, on može da označava vaš osećaj praznine i shvatanja da vaše želje nisu dobre za vas. San je znak nekog nedostatka koji postoji u vašem životu.

Sanjati da se prejedate. Ako ste se prejedali u snu, taj  san može da označava da vam nedostaje sigurnost u životu.

Ovakav san može da označava i da radite više stvari istovremeno.

San može da označava i da pokušavate da hranom nadoknadite nedostatak nečega u životu, a to može biti i nedostatak emotivne veze.

Sanjati da ste odbili da jedete. Ako ste u snu odbili ponuđenu hranu, takav san može da označava da pokušavate da se udaljite od neke situacije. Ako ste sanjali da nećete da jedete, taj san može da označava vašu potrebu za nezavisnošću i neoslanjanje na druge.

Sanjati da ne jedete. Ako ste sanjali da ne jedete, to može da označava da vam prestoji težak period. Možda bi trebalo da se suočite sa nekim problemom u životu vezanim za zdravlje. San u kome ste gladovali može da označava i da bi trebalo da počnete da se bavite ostvarenjem svojih ciljeva.

Sanjati da probirate šta ćete da jedete. Ako ste sanjali da mnogo birate šta ćete da jedete, taj san može da označava da nešto krijete.

Sanjati da vam je neko uzeo tanjir dok jedete. Ako ste sanjali da niste još uvek završili obrok u trenutku kada vam je neko odneo tanjir, takav san može da označava probleme sa ljudima koji zavise od vas ili koji su vam na neki način podčinjeni.

Sponzorisano:

loading...
Loading...