Sanovnik zmija – Šta znači sanjati zmiju?

Zmija je česta životinja u snovima. Zmija u snu, simbol je nečega što je prisutno u vašem stvarnom životu, i bitno je zapamtiti što više detalja sna.

Najčešća simbolika zmije u snovima mogu biti, podsvesni strahovi, lični razvoj i promene, transformacija ili seksualnost i seksualne potrebe i njihovo zadovoljenje.

Simbolika zmije u snu, može biti i dobra i loša, u zavisnosti od konteksta sna, ali i vaših trenutnih životnih okolnosti, a pre svega načina na koji vi lično doživljavate zmije, odnosno, da li imate strah od njih ili su vam privlačne.

Ako osećate strah u snu dok gledate zmiju, san ukazuje da se teško suočavate sa neizvesnim situacijama u životu.

Ako na prisustvo zmije u snu ne reagujete, ili vam čak prija, san ukazuje da se sa sigurnošću nosite sa potencijalnim strahovima i neizvesnostima. San je znak i da je možda u toku vaš proces isceljenja od straha.

Za mnoge ljude, zmija je nepredvidiva i opasna životinja koja uliva strah. Zato u snu zmija može predstavljati neku situaciju koju ne možete kontrolisati, ili možda strah od nečeg nepoznatog.

Ako se u stvarnosti plašite zmija, onda u snu ona može predstavljati simbol nečega što vas plaši, ili sa čim vas je strah da se suočite u stvarnom životu. Ona može simbolizovati i nešto ili nekoga, od koga osećate emotivnu ili fizičku pretnju.

Zmije mogu simbolizovati i ljude kojima se ne može verovati, ljigave ili beskrupulozne i loše ljude. Nekad se zmija u snu bukvalno pretvori u čoveka. Takav san svakako ukazuje da se trebate čuvati od tih ljudi.

Zmija zbog svoje prirode da se nečujno kreće, može u snu predstavljati i neke skrivene pretnje. To je posebno slučaj, ako vas je ujela u snu. Taj san verovatno ukazuje, da u bliskom okruženju postoji neko ili nešto što predstavlja pretnju za vas. Ako vas je zmija ujela u snu, san može i simbolično predstavljati nečiju uvredu, koja vas je mnogo povredila. Ako ste u snu videli malu zmiju, san možda ukazuje i da potcenjujete neke situacije.

Zmija može simbolizovati i buđenje vaše kreativnosti, ili konačne realizacije neke vaše ideje u stvarnost.

Prema psihijatru i psihologu, Karlu Jungu, zmija je simbol transformacije, i to, zbog načina na koji menja kožu, odbacujući staru nakon što je nova potpuno zameni. Ako ste se u snu lepo osećali, san može biti simbol dobre promene i vašeg razvoja. Ako san nije bio prijatan ili ste se borili sa zmijom, san ukazuje da ne želite ništa da menjate, bez obzira na to što niste srećni.

Zmije se često sanjaju kad je potrebno da odbacite stare navike i prevaziđene emocije, i krenete napred u susret novim mogućnostima. Morate se prethodno osloboditi starog, da biste omogućili novom da uđe u vaš život.

San o zmijama može označavati i proces izlečenja, suočavanja sa problemima i transformaciju koja se u vama odvija.

Psihoanalitičar, Sigmund Frojd, zmiju je smatrao falusnim simbolom. Zmija tako može predstavljati i muškarca koji vas privlači ili vas plaši, a to zavisi od vašeg osećaja u tom snu. Zmija može predstavljati i potisnute misli i želje, sirovu seksualnu energiju, ili neki vid zabranjene seksualnosti. Možda zmija u krevetu ukazuje da se osećate seksualno nadmoćni ili suprotno, da se osećate seksualno ugroženi. Ako se plašite zmija u stvarnom životu, onda zmija može biti simbol vašeg straha od seksa i intimnosti. San u kome jedete žive zmije, mogao bi biti odraz vaše seksualne neispunjenosti, i potrebe za intimnošću i strašću.

Zmije u snu mogu biti i odraz podsvesnih emocija. Ako je zmija plivala po vodi, možda san ukazuje da potiskujete emocije.

Zmija je i simbol iskušenja, pa se često javlja u snovima kad ste u iskušenju da uradite nešto nemoralno, u vezi posla ili emotivnoj vezi, pa vas san upozorava da dobro razmislite, pre nego što nešto uradite da ne bi zažalili.

U svakom slučaju, zmija označava poziv vaše podsvesti za buđenje, i ukazuje da na nešto treba da obratite pažnju, bilo da se radi o nečemu čega ste svesni, a izbegavate da se sa time suočite, bilo da se radi o nečemu čega uopšte niste svesni.

Tumačenje snova u kojima se javlja zmija – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da vas je ujela zmija. San o ujedu zmije, može imati različita značenja. San može biti upozorenje podsvesti da obratite pažnju na neke događaje iz prošlosti, koji vas još uvek okupiraju i uznemiravaju, a vi ne preduzimate ništa da ih se oslobodite.

San može ukazivati i da se osećate sputano u trenutnim životnim okolnostima.

Možda je san znak nekih problema sa ljudima iz vašeg okruženja. Moguće je da neka osoba koja vam je bliska, loše utiče na vas i puni vas negativnom energijom.

San može značiti i da ste podlegli nekom negativnom uticaju ili da se osećate kao promašaj. Može ukazivati i na neki gubitak koji ste doživeli.

San vam možda ukazuje da obratite pažnju na nešto neprijatno, što duže vremena izbegavate.

San može biti i asocijacija na vaše skrivene strahove, koji se javljaju uvek kad ste spremni da krenete napred, i poziv da prestanete da se plašite i sebe osujećujete time. 

Sanjati zmiju u kući ili u krevetu. Kuća u ovom snu može označavati razne stvari u vašem životu. Može stvarno predstavljati vašu kuću, ali može biti simbol vaše porodice ili finansija.

Ako ste u snu videli zmiju u svojoj kući ili krevetu, san je možda ukazivao na porodične probleme, i to možda sukobe sa decom ili bračnim partnerom. Možda je čak zmija bila znak vaše sumnje da vas partner vara.

San može označavati i sukobe sa vašim sustanarima ili vlasnikom prostora u kome živite.

Možda je zmija u snu bila simbol trenutnih finansijsih problema kroz koje prolazite.

San može biti i znak, da niste zadovoljni i srećni u kući u kojoj živite, i da želite da se odselite. 

Sanjati da vas juri zmija. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on je verovatno odraz vaše stvarne panike i straha u stvarnom životu.

Moguće je da se nalazite pred nekom neprijatnom situacijom koju odlažete, a morate da se suočite sa njom. Možda se radi o lekarskom pregledu ili nekoj intervenciji, ili je u pitanju neka poslovna obaveza, a možda i nešto treće, ali se radi o stvari koju morate završiti.

Možda je u pitanju situacija u vašem životu, gde je potrebno da kažete ono što mislite, ali se bojite da nekog ne povredite time. Primera radi, možda želite da prekinete vašu trenutnu emotivnu vezu, ali se plašite kako će na to reagovati vaš partner.

Moguće je i da se radi o situaciji u kojoj nemate puno izbora oko toga šta preduzeti, pa se osećate kao u klopci.

Možda se radi i o nerasčišćenim emocijama, koje vas progone. 

Sanjati da vas je napala zmija. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on je možda  poruka podsvesti da se pozabavite sa nekim izazovom u svom životu, i kako da ga rešite.

Sanjati da je zmija pljunula otrov na vas. Ovaj san ukazuje da u vašem životu postoji neki loš uticaj, kome se ne možete odupreti. Možda se radi o nekoj otrovnoj vezi ili ogovaranju, i negativnoj priči oko vas. 

Sanjati da se borite sa zmijom. San u kome se borite sa zmijom, može da ukazuje da se opirete promenama, ili da imate problem da donesete neke odluke, ili da imate emotivne probleme. To mogu biti problemi koji imaju veze sa kontrolom i moći, bilo na poslu, bilo u privatnom životu. 

Sanjati zmiju u divljini. Ukoliko ste sanjali zmiju u divljini, san ukazuje da ste verovatno zabrinuti ili uplašeni zbog nekih situacija koje izmiču vašoj kontroli. 

Sanjati zmiju kućnog ljubimca. Ako je vaš san uključivao i zmiju koja je kućni ljubimac, možda san ukazuje da slede neke promene na bolje u vašem životu. 

Sanjati da razgovarate sa zmijom. Ovaj san možda ukazuje da se nalazite u procesu sticanja viših znanja o sebi i svetu, koja potiču iz nekih nevidljivih izvora. San možda ukazuje i da će vaše sposobnosti doći do izražaja, kao i da se otvarate za nove mogućnosti u životu. 

Sanjati da zmije padaju po nekome. Ako ste sanjali ovakav san, on može da ukazuje na sukob koji se odvija u vama, jer ste svesni svojih grešaka iz prošlosti, i sad se kajete zbog njih. Zbog toga možda osećate krivicu i grižu savesti, i to vas puno emotivno pogađa. 

Sanjati da hodate kroz zmije. Ako ste sanjali da hodate kroz zmije ili da ih zaobilazite, san možda ukazuje da ste u stalnom strahu da se ne razbolite. Možda vas hvata panika od moguće bolesti ili neke zaraze. Možda san označava i da imate neiskrene prijatelje, koji teže da otmu vaše mesto u društvu. 

Sanjati zmije savijene u klupko. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on možda upozorava na neke nevolje i zlo. Možda ćete se susresti sa zlobom, tamo gde je najmanje očekujete. Možda će vas neko mamiti da uradite nešto, ili će neko pokušati da vam naudi, ili će uticati na vas da uradite nešto nečasno. San upozorava da pratite takve signale i sprečite da uradite nešto zbog čega ćete žaliti.

Sanjati gomilu malih zmija. Ako ste u snu videli na gomili male zmije, san možda ukazuje da ćete pretrpeti neprijatnosti zbog nekih zlonamernih napada na vas. San poručuje da ignorišete napade i loše ponašanje prema vama. Ignorisanjem ćete sprečiti da širenje glasina i ogovaranje ugrozi vaše planove.

Sanjati zmije oko nogu. Ako ste sanjali da vam se gomila zmija obmotava oko nogu ili da prolazi pored vas, san može biti odraz straha da se ne razbolite ili ne zarazite. Ako ste u snu samo stajali bez kretanja, san ukazuje da ti strahovi predstavljaju problem za neke aspekte vašeg života, kao što su odlasci na putovanja ili upoznavanje i zbližavanje sa novim ljudima. Ako ste se u snu mogli osloboditi od stiska zmija, san ukazuje da ima načina da prevaziđete ta ograničenja, koja sami sebi namećete. 

Sanjati zmije čudnih oblika. Ukoliko ste u snu videli neke čudne zmije, san možda ukazuje da ćete se uskoro suočiti sa problemima, ali da ćete ih najbolje rešiti tako što ćete ih u potpunosti ignorisati. 

Sanjati decu da se igraju sa zmijama. Ukoliko ste u snu gledali decu kako se igraju sa zmijama, moguće da san ukazuje da trenutno ne možete dobro da procenite ljude, i da ne možete da odredite da li je neko prema vama iskren ili nije, kao ni ko su vam pravi prijatelji u vašoj najbližoj okolini. San označava da je to samo privremena konfuzija, možda iz razloga što imate važnije stvari na pameti. 

Sanjati otrovnu zmiju. San može ukazivati na osećaj da ste nečim zagađeni. Može ukazivati da se plašite neuspeha, ili gubitka nečeg bitnog, ili nečeg što volite. San može značiti i da neko pokušava da vas uništi. 

Sanjati zmijsku kožu. Ovaj san dobar je znak, i verovatno označava vaše dobro zdravlje, kao i da nemate razloge za brigu.

Sanjati zmiju bez glave. San može ukazivati da odbijate da prihvatite da ste u opasnosti i da potcenjujete neke situacije.

Sponzorisano:

loading...
Loading...