Sanovnik voda – Šta znači sanjati vodu?

Voda je uslov za opstanak života, ali nekad ga može i oduzeti, ako je u vidu bujice, ogromnog talasa, poplave, dubokih vrtloga. Voda je i sastavni deo svakodnevice. Zato je i jedan od najčešćih simbola u snovima.

Voda u snu, odraz je naše podsvesti, emocija i njihovog izražavanja. Voda može predstavljati i materinstvo ili želju za decom, začeće, porođaj, vezu sa majkom, a može predstavljati i našu veru.

San o vodi može imati dobro i loše značenje, u zavisnosti od konteksta sna. Vrlo je bitno da zapamtite da li je voda u snu bila bistra ili mutna, plitka ili duboka, da li je bila mirna ili uzburkana.

Ako je san o vodi bio prijatan, možda nagoveštava neke novine, promene u životu, obnavljanje energije i povratak u formu. Ako u snu kontrolišete vodu, san ukazuje na dobra događanja i pozitivne emocije, a možda i rešavanje nekih problema. Slično značenje imaju i snovi o velikoj količini vode, kao što su jezero ili more. Ako je voda bila mirna ili ste mogli da hodate po njoj, san ima vrlo dobro značenje i ukazuje na dobre stvari koje vam predstoje. Ovakav san možda ukazuje i da vam treba odmor od svakodnevnih obaveza.

Ukoliko je san o vodi bio neprijatan, a voda je bila nemirna i uzburkana, san je verovatno znak briga koje imate. Ako ste sanjali zapenušane reke, snažne vodopade, planinske brze reke, sve to može ukazivati na neke nekontrolisane životne okolnosti. Isto značenje može imati i mirna, ali duboka voda, koja može označavati opasnost i dolazak nekih nepredviđenih okolnosti.

Čak i snovi o vodi koja teče iz česme, mogu imati razna značenja, pogotovo ako u snu voda uopšte ne teče iz slavine, u kom slučaju san ukazuje na neke neočekivane i neobične okolnosti, koje vas mogu uznemiriti ili vas omesti u donošenju nekih bitnih odluka u životu.

San u kome pijemo vodu često može značiti i da smo zapravo žedni i da nam telo traži tečnost.

Ako ste u snu plivali ili veslali niz reku, san može biti znak da ste se prepustili životnom toku i da se sve odvija kako želite. Ako se krećete uz reku, san može da ukazuje na otpor ili teškoće koje doživljavate zbog svoje tvrdoglavosti.

San u kome se davite, čest je u situacijama kad ste pod velikim stresom i mnogo uznemireni zbog emotivnih problema ili finansijskih teškoća.

Vaše emocije mogu odražavati i boja i stanje vode u snu. Tako:

  • Mirna voda, najčešće označava smiren um.
  • Uzburkana voda, može ukazivati da ste pod stresom, emotivno nestabilni ili imate neke teškoće.
  • Hladna voda, može biti znak emotivne distanciranosti ili nedostatka emocija.
  • Topla voda, može ukazivati na bes ili ljutnju.
  • Ključala voda, može predstavljati emocije besa ili ljutnje koje samo što nisu eksplodirale.
  • Čista i prozirna voda, može ukazivati da jasno sagledavate situaciju i da ste u kontaktu sa svojom duhovnošću. Ovakav san označava i jasne i čiste emocije.
  • Prljava ili mutna voda, možda ukazuje da ne možete da se oslobodite negativnih misli ili emocija, ili možda ne možete jasno da sagledate situaciju u kojoj se nalazite.
  • Crvena boja vode, može ukazivati na bes ili strast.

Tumačenje snova u kojima se javlja voda – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da se plašite vode. San u kome se plašite vode, posebno da uđete u vodu, može označavati da se kajete zbog nečega što ste uradili i što će možda uticati na vašu budućnost.

Sanjati da nosite vodu. Ukoliko ste sanjali da nosite vodu, san je najverovatnije znak uspeha i rešavanja problema koji su vas duže vreme mučili. 

Sanjati da se perete u vodi. Ako ste se u snu umivali ili ste prali neki drugi deo tela, san je dobar znak i ukazuje da ste na pravom putu. San je znak da vam se planovi ostvaruju i da ćete ostvariti sve što ste zacrtali. 

Sanjati da ste se tuširali. Ako ste se u snu tuširali, možda vam podsvest govori da treba da se očistite negativnih emocija i misli, da ih prosto sperete sa sebe.

Sanjati da pijete čistu vodu. Ako ste u snu pili čistu vodu, san ukazuje na ostvarenje snova i planova u bližoj ili daljoj budućnosti. Možda san najavljuje otvaranje novih mogućnosti i nova iskustva u vašem životu. 

Sanjati da pijete prljavu vodu. San u kome ste pili prljavu vodu možda najavljuje zdravstvene probleme, vama ili nekome iz vaše porodice.

Sanjati da pijete toplu vodu. Ovakav san možda ukazuje na neki zlonameran napad od strane osobe koja je ljubomorna na vas. San vas upozorava da povedete računa o postupcima ljudi oko vas. 

Sanjati da vas je voda isprskala. Možda vam ovaj san poručuje da je vreme da se probudite iz učmalosti i pokrenete se. 

Sanjati da ste prosuli vodu. Ako ste u snu prosuli vodu, san je znak da ste na pravom putu i da ste izabrali prave ciljeve kojima težite. 

Sanjati da ste nekog polili vodom. San u kome na nekog prosipate vodu, može ukazivati da ste umešani u neku situaciju zbog koje ćete osećati sramotu. Možda san znači da ćete se dovesti u neke okolnosti koje će vas kompromitovati. 

Sanjati da slušate vodu. San ukazuje da bi možda trebalo da preispitate i usaglasite svoje misli i emocije u pogledu neke situacije ili osobe u svom životu. 

Sanjati da hodate po vodi. Ovaj san je vrlo dobar znak. Ukazuje da verovatno imate potpunu kontrolu nad svojim emocijama i da ste sposobni da se izborite sa svim izazovima na koje nailazite. San možda ukazuje i da imate neke skrivene talente.

Sanjati da prelećete vodu. Možda san ukazuje da premalo vremena posvećujete svom poslu, i da to treba da promenite, jer bi u suprotnom, vaši konkurenti to mogli da zloupotrebe. 

Sanjati da plivate sa nekim. San u kome plivate sa nekim, označava vašu povezanost sa tom osobom. Kakav je taj odnos, zaključićete iz konteksta sna i vašeg osećaja u snu. 

Sanjati da plivate u bazenu. San ukazuje na vašu potrebu za odmorom i opuštanjem. 

Sanjati da se davite. Ovaj san je čest, i uglavnom ukazuje da ste pod nekim emotivnim stresom, a možda je u pitanju strah od preteranog emotivnog vezivanja.

Sanjati da se davite u dubokoj, ali bistroj vodi. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on možda ukazuje da imate neke manje probleme koje ćete relativno lako rešiti, i to bez ičije pomoći.  San je znak da sami možete da se izborite sa mnogim situacijama. 

Sanjati da vežbate u vodi. Ukoliko ste sanjali san u kome ste u vodi izvodili neke vežbe ili čak podvodni aerobik, ovaj san može biti naznaka oživljavanja vašeg romantičnog života. Možda je san znak da ćete ponovo obnoviti neku bivšu romansu.

Sanjati da ste na brodu usred mutne vode. Ovakav san uglavnom je loš znak. San možda najavljuje ozbiljne probleme i teškoće, koje ćete morati različito da rešavate. Svakako će vam biti potrebna odlučnost i hrabrost da ih prevaziđete.

Sanjati da ste na brodu koji je pun vode. Ako ste sanjali da gledate ili se nalazite na brodu koji je pun vode, zato što ima neku pukotinu, san je dobar znak i verovatno ukazuje na finansijski dobitak. Možda ćete imati neka pametna ulaganja ili odluke, što će vam doneti profit. San možda ukazuje i na povećanje moći i ugleda. 

Sanjati brodolom na vodi. Ako ste sanjali brodolom i ljude koji vam pomažu, san je dobar znak da imate na koga da se oslonite u teškim vremenima. Ako vam niko ne pomaže, san je znak da vam verovatno treba podrška ili neko s kime biste pričali o nekim problemima.

Sanjati da polivate vatru vodom da bi je ugasili. Ovakav san najverovatnije najavljuje teškoće. Možda će to biti finansijski gubici, koji će vam ugroziti egzistenciju.

Sanjati da plivate u tamnoj vodi. San je obično loš znak. Možda ukazuje da ćete dobiti neke loše vesti, i to moguće dok ste na putu ili dok putujete.

Sanjati da plivate u hladnoj vodi. Ovakav san najava je nekog značajnog događaja, koji će mnogo uticati na vaš život, i pomoći vam da izbegnete neke opasnosti ili neke sukobe izazvane spletom raznih okolnosti. 

Sanjati da plivate u brzoj vodi ili bujici. San u kome ste sanjali da plivate u veoma brzom vodenom toku, često najavljuje opasnost. Možda ćete se uskoro naći u nekoj ugrožavajućoj situaciji, a možda iskusite i neke zdravstvene probleme. 

Sanjati da ste ispod vode. Ovaj san označava podsvesne emocije koje izbijaju na površinu. Vodene životinje koje vidite ispod vode, kao što su ribe, delfini, kitovi i ostale, mogu vam ukazati  o kakvim se emocijama radi. Nekad možete sanjati i da te životinje dolaze na obalu, da bi vam prenele neku poruku. Nekad čak možete iskusiti i napad od vodenih životinja u snu, što je verovatno simbol straha od emocija koje potiskujete.

Sanjati da plivate ispod vode. Ako ste u snu plivali ispod površine vode, san možda ukazuje na neku neizvesnost. Moguće da imate neke sumnje i oklevate u vezi nečeg što vam je veoma bitno.

Sanjati da ronite. Ovaj san je dobar znak i ukazuje na vašu sposobnost da preispitujete svoje emocije i dubine svoje ličnosti.

Sanjati ključalu vodu. Ovaj san ukazuje da ste pod velikim emotivnim nabojem i da vam treba predah. Ako vas je vrela voda još i opekla, san ukazuje da ćete zbog preterane emotivne tenzije možda i patiti. San svakako ukazuje da vam treba odmor. 

Sanjati da zalivate biljke vodom. Ako ste sanjali da zalivate biljke, san može da označava vašu sposobnost da se bavite nekim osetljivim stvarima. 

Sanjati vodu da kaplje sa plafona. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on možda ukazuje da će se neko neočekivano uplesti u vaš život i narušiti vam mir. Ta osoba to može uraditi namerno ili nenamerno, ali će vas svakako zateći nespremnim.

Sanjati ajkule u bistroj vodi. Ako ste u snu videli ajkule kako plivaju po bistroj vodi, san možda ukazuje da niste svesni nekih stvari koje se dešavaju oko vas, kao i da možda sledi period nemira ili ugrožavanja nečeg što vam je vrlo bitno.

Sponzorisano:

loading...
Loading...