Sanovnik zatvor – Šta znači sanjati zatvor?

Snovi o zatvoru su prilično česti i oni mogu da imaju brojne simbolike. Pre svega, sanjati zatvor znači da vam nedostaje sloboda i da se osećate sputano, bilo da je u pitanju vaša ljubavna veza, brak, posao ili neka druga okolnost. Vi ste konstantno pod pritiskom i nešto vas jako guši, tako da ta vaša osećanja dolaze do izražaja u vašem snu.

Takođe, zatvorenici koje vidite u zatvoru se često odnose na neke delove vaše sopstvene ličnosti koje niste u prilici da izrazite. Značenja snova o zatvoru su brojna, a da biste pravilno protumačili ovaj san, važno je da se prisetite što većeg broja detalja koje ste u snu videli.

Naime, značenje vašeg sna o zatvoru će da se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste sanjali da ste vi u zatvoru ili da je neka druga osoba u zatvoru, da li ste sanjali da ste vi ili neka druga osoba pušteni iz zatvora, da li ste možda sanjali tamničara u zatvoru ili zatvorenike itd. Ovo su neke od mogućih okolnosti koje možete videti u svom snu u kojem se zatvor javlja kao dominantan motiv.

U nastavku ovog teksta ćete moći da vidite neke od snova o zatvoru i načine na koje se ti snovi tumače. Ukoliko ste nekada sanjali zatvor, onda će vam ovaj kratak vodič pomoći da bolje razumete svoj san i da otkrijete njegovu simboliku.

Tumačenje snova u kojima se javlja zatvor – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati kako vidite zatvor. Ukoliko ste sanjali kako vidite zatvor, taj san onda predstavlja upozorenje za vas da budete oprezni kada je u pitanju posao. Ne bi trebalo da se upuštate u bilo kakve rizične poslove jer mogli biste biti uhvaćeni i kažnjeni zbog toga.

Sanjati da ste u zatvoru. Ukoliko ste sanjali da ste vi u zatvoru, onda je to znak da se vi na neki način osećate zarobljeno u realnom životu. Moguće je da se osećate sputano u emotivnoj vezi u kojoj se nalazite i u kojoj vam nedostaje sloboda. Ovaj nedostatak slobode se može odnositi i na radno ili neko drugo okruženje gde se osećate zatočeno i gde vas cela situacija guši.

Takođe, ovaj san može da znači da vi nikako ne možete da zaboravite neke stvari iz svoje prošlosti i da zato ne uspevate da krenete napred. Stara sećanja vas sputavaju i ne daju vam mira. Zato, ako ste sanjali da ste u zatvoru, najbolje bi bilo da se suočite sa stvarima iz vaše prošlosti koje vas muče i da raščistite sa tim, kako biste se mogli okrenuti budućnosti.

Međutim, postoje i drugačija tumačenja ovog sna. Naime, ako sanjate da se nalazite u zatvoru, to može značiti da se osećate sputano kada je u pitanju vaša kreativnost. Vi nemate priliku da izrazite svoju kreativnu energiju i da istaknete sve svoje kvalitete. Nešto ili neko vas u tome sprečava i zato vi osećate da vam nedostaje sloboda.

Alternativno, san u kojem ste u zatvoru može da znači da ćete uskoro biti optuženi za nešto što niste učinili. Najverovatnije će vam neki zavidni ljudi smestiti nešto, tako da ćete znatno pasti u očima drugih ljudi.

Sanjati da je neka druga osoba u zatvoru. Ako ste sanjali da je neka druga osoba u zatvoru, ta osoba onda simboliše neki aspekt vaše ličnosti koji nikako ne uspevate da izrazite.

Sanjati da je vaš emotivni partner u zatvoru. Ukoliko ste sanjali da se vaš emotivni partner nalazi u zatvoru, onda je to znak da se vi preterano brinete za tu osobu. Moguće je i da ćete u skorije vreme imati neku svađu sa voljenom osobom i da ćete biti povređeni.

Sanjati da su vaši prijatelji u zatvoru. Ako ste sanjali da se vaši prijatelji nalaze u zatvoru, onda je to znak da ćete imati finansijskih problema u predstojećem periodu. Imaćete neke novčane gubitke i biće vam teško ponovo da stanete na noge i da budete finansijski stabilni.

Sanjati da su vam komšije u zatvoru. Ako ste sanjali da su vam komšije u zatvoru, onda je to znak da će neko pokušati da vam napakosti, ali neće uspeti u tome. Na vreme ćete otkriti loše namere te osobe i sprečićete je da vam uradi bilo šta loše.

Sanjati da vam je brat/sestra u zatvoru. Ako ste sanjali da su vam u zatvoru brat ili sestra, onda je to znak da vašu porodicu neko ogovara i da vam priča loše iza leđa.

Sanjati da su vam roditelji u zatvoru. Ako ste sanjali da su vam roditelji u zatvoru, onda je to znak da će vaša porodica doživeti neku sramotu u skorije vreme. Najverovatnije će ugled vaše porodice biti narušen, ali morate se potruditi da ostanete dostojanstveni i jaki.

Sanjati da su vam roditelji pušteni iz zatvora. Ako ste sanjali da su vam roditelji pušteni iz zatvora, onda je to znak da morate ignorisati osobu koja vas je osramotila  jer je to ono što će tu osobu najviše povrediti. Nemojte joj se suprotstavljati niti uzvraćati istom merom.

Sanjati da ste vi pušteni iz zatvora. Ukoliko se desi da sanjate kako ste pušteni iz zatvora, onda je to znak da čeznete za tim da nešto promenite u svom životu. Vi niste zadovoljni sadašnjom situacijom i voleli biste da doživite neke promene.

Ovaj san takođe ima pozitivnu simboliku i ukazuje na to da ćete uspeti da prevaziđete sve prepreke i da ćete ostvariti svoj cilj. Istu simboliku ima i san u kojem ste videli kako je neka druga osoba puštena iz zatvora.

Sanjati nepoznate osobe u zatvoru. Ukoliko ste sanjali da su neke nepoznate osobe u zatvoru, taj san onda znači da će se neka situacija ipak rešiti u vašu korist i da će pravda i istina pobediti. Budite još samo malo strpljivi i videćete da će sve doći na svoje mesto.

Sanjati tamničara. Ukoliko ste sanjali tamničara, taj san opet znači da ste na neki način vezani, odnosno da neko u vašem realnom životu ima preveliki uticaj na vas. Neka osoba vam konstantno nameće svoja mišljenja i verovanja i donosi odluke umesto vas. Ovaj san bi zato trebalo da vas opomene da uzmete život u svoje ruke i da ne dozvolite drugima da upravljaju vašim životom.

Sanjati kako ste osuđeni na zatvorsku kaznu. Ako sanjate kako ste osuđeni i kako morate ići u zatvor, onda je to znak da vi opet osećate da nemate dovoljno slobode u svom životu. Osećate se jako ograničeno i nemate mogućnosti da se iskažete u svom pravom svetlu.

Takođe, ovaj san može da se protumači i na drugačiji način. Naime, ako ste sanjali kako morate u zatvor, onda taj san simboliše krivicu i stid koje osećate zbog nečega što ste uradili u prošlosti. Vi osećate grižu savesti zbog nečega u stvarnom životu i smatrate da zbog toga zaslužujete kaznu. Vi kroz ovaj san pokušavate sami sebe da kaznite na neki način. Ovaj san bi trebalo da vas opomene da budete malo blaži prema sebi jer šta god da ste uradili, to je možda bilo najbolje rešenje u tom datom trenutku. Vreme je da se suočite sa svojim greškama i sa svim što vas muči iz vaše prošlosti i da se oslobodite osećaja krivice i stida. Sve dok to budete osećali nećete moći normalno da živite ni da se okrenete budućnosti.

Sanjati kako jedete hranu u zatvoru. Ukoliko ste sanjali kako jedete hranu u zatvoru, onda je to znak da vas očekuju veći finansijski problemi u budućem periodu. Zato bi ovaj san trebalo da vas opomene da počnete malo da štedite novac, kako ne biste ostali bez ičega.

Alternativno, san u kojem ste jeli zatvorsku hranu može da bude nagoveštaj za dug i kvalitetan život, tako da nema razloga da brinete za svoju budućnost.

Ovo su neki od najčešćih snova o zatvoru. Međutim, ako ste u skorije vreme zaista nekoga posetili u zatvoru ili ako ste i sami bili osuđeni na zatvorsku kaznu, onda ovaj san ne mora imati nikakvu simboliku već samo ukazuje na neka zbivanja iz stvarnog života. U tom slučaju ne morate se truditi da protumačite svoj san o zatvoru.

Sponzorisano:

loading...
Loading...