Sanovnik strah – Šta znači sanjati strah?

Osećaj straha nakon noćne more jedan je od najstrašnijih osećaja koji ostaje u vama dugo nakon što ste se probudili. Snovi o strahu ne bi trebali da se potiskuju, već se trebaju razmotriti da bi videli koju poruku vam donose. Oni najčešće ukazuju na nešto što trebate da rešite.

Možda je to nešto što je realno i što vam je stvarna pretnja. Možda je takav san poruka da nešto u vašem životu ugrožava vas ili ljude koji su vam bitni i skreće vam pažnju da shvatite šta je to.

Strah je vrlo čest osećaj u snu i kombinacija je složenih emocija koje se javljaju zbog različitih situacija koje vam se dešavaju. Strah se često javlja u snovima koji se vezuju za depresiju i tugu. Ako ste u snu videli nešto što vas plaši ili ste učestvovali u nekoj situaciji koja je strašna, san može odražavati vašu brigu oko nekih vaših trenutnih aktivnosti ili postignuća, a možda i konfuzije u vezi nekih odluka u životu. Te zabrinutosti su verovatno privremene i to vam uglavnom takav san poručuje.

Neki simboli u snu izazovaju strah samo za konkretnu osobu, ali postoje simboli koji su strašni za većinu ljudi. Ako ste u snu osećali strah, to može znaćiti da nećete biti uspešni kao što ste očekivali.

Možda ste pod stresom u vezi sa nekim okolnostima u vašem životu, ali će srećom takve brige biti kratkotrajne. Strah u snu može da ukazuje i da se krećete ka smirivanju u životu.

Tumačenje snova u kojima se javlja strah – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da vas neko maltretira u snu i osećate strah. Ovaj san verovatno ima suprotno značenje, i može da označava da ćete prevazići svoje strahove. San je možda poruka da vaša duša želi da se oslobodi nekog straha.

Sanjati ljude koji su u strahu. Ako ste sanjali ljude koji su u strahu ili se osećaju ugroženo, takav san može da označava da neki cilj koji ste sebi postavili može biti opasan po vas i ugroziti vas ako pokušate da ga ostvarite.

Sanjati strah od penjanja na planinu. Ako ste se u snu plašili da se popnete na planinu, takav san može se vezivati za vaš posao i karijeru. Suprotno od sadržine tog sna, takav san verovatno ukazuje da ćete možda naći novi i bolje plaćen posao, koji vam omogućava bolju poziciju. San je verovatno znak da uz malo truda i rešenosti možete da se uzdignete iz nižih slojeva i dobiti poštovanje i divljenje koje zaslužujete.

Sanjati napade straha. Ako ste u snu imali napade straha, takav san može biti naznaka da ćete uskoro nešto ili nekoga morati da napustite u svom životu. Ovaj san je znak da je taj proces neizbežan i neminovan da se dogodi.

Sanjati opravdan strah. Ako ste sanjali da se plašite nečega, ali ste svesni da je strah realan, takav san verovatno označava da vam nedostaje uzbuđenje u životu. Možda bi trebalo da pronađete više mogućnosti da učestvujete u nekim aktivnostima i događanjima koje će vas dobro prodrmati.

Sanjati osećanja straha. Ako ste sanjali da osećate strah, takav san može da označava da ćete uskoro nešto hrabro da učinite.

San može najavljivati i neki srećan događaj, ali i periode ekstremne brige ili stresa, pogotovo u vezi finansijske situacije.

Sanjati da nemate straha. Ako ste u snu prolazili kroz neki zastrašujući događaj ili opasnu situaciju, ali se niste uopšte uplašili, takav san može da najavljuje neki događaj koji će staviti na probu vaše sposobnosti da prevaziđete probleme i teškoće.

Sanjati neosnovan strah. Ako ste sanjali da se plašite bez razloga, takav san može da označava inertnosti i nezainteresovanost koju ispoljavate u stvarnom životu. Možda bi trebalo da malo proširite svoje horizonte, nađete neki novi hobi i malo se zainteresujete oko onoga što se dešava oko vas.

Sanjati strah od neuspeha. Ako ste se u snu plašili da nešto neće ispasti kako želite, ili se plašite posledica nečega, san može da ukazuje da nećete uspeti u nečemu što je vrlo bitno za vaš trenutni život. Možda će neko odbiti da vam pruži pomoć koju ste tražili.

Za mlade žene ovakav san može da znači da će se možda mnogo razočarati u trenutnoj ili budućoj ljubavnoj vezi.

Sanjati preterani strah. Ako ste se u snu preterano plašili od nečega ili nekoga, do nivoa panike, takav san može vas upozoravati da nešto opasno i vrlo neprijatno može da se dogodi vama ili ljudima koji su vam bitni.

Sanjati da je neko u strahu. Ako ste sanjali da gledate ili komunicirate sa nekim ko je u stanju straha, takav san može da najavljuje da ste vrlo zabrinuti i pod stresom zbog dobrobiti i bezbednosti ljudi koji su vam bliski. Razlog može biti nešto što se već dešava ili neka buduća situacija koju možete da pretpostavite.

Sanjati strah od smrti. Ako ste se u snu plašili smrti, bez obzira da li ste u snu bili u smrtnoj opasnosti ili ne, takav san može biti najava problema sa zdravljem, možda i sa srcem.

Sanjati strah od bivšeg partnera. Ako ste sanjali da se plašite svog bivšeg, takav san može označavati da ne možete da prevaziđete svoju prošlost i uspomene koje vas progone. San je verovatno poruka da bi trebalo da nastavite sa svojim životom i okrenete se budućnosti.

Sanjati strah od rušenja aviona. Ako ste u snu bili u neprekidnom strahu da će se avion srušiti, takav san je verovatno upozorenje na neke probleme koji mogu iskrsnuti u vašem privatnom životu ili na poslu, pa je potrebno da budete oprezni i učinite sve kako bi ih na vreme i sa lakoćom prevazišli.

Sponzorisano:

loading...
Loading...