Sanovnik automobil – Šta znači sanjati automobil?

Automobil, koji je nekada bio simbol luksuza i prestiža, danas je uobičajena stvar bez koje se skoro i ne može zamisliti svakodnevni život. Iz tog razloga, snovi o automobilima su vrlo česta pojava.

U snovima, automobil je često simbol naše životne situacije. U zavisnosti od konteksta sna, auto može predstavljati naše telo, um, ego, svest, ambiciju, ličnost i/ili naš život uopšte i pravac u kome on ide. Automobil takođe može predstavljati naš društveni status. San o autu može ukazivati na to koliko kontrole imamo ili verujemo da imamo nad sopstvenim životom i sa koliko uspeha prelazimo u naredne faze života.

Radi analize sna o automobilu, bitno je obratiti pažnju i na određene činjenice u snu, kao na primer:

Gde se vi nalazite u kolima? Ukoliko sedite na mestu vozača, taj san ukazuje da upravljate ili pokušavate da upravljate svojim životom i imate aktivnu ulogu u odvijanju vašeg života. Ako je neko drugi na mestu vozača, moguće je da ta osoba ili ono što ona predstavlja za vas, kontroliše vaš život. Ako ste putnik, to može ukazivati na pasivanu ulogu u vlastitom životu. Ako sedite pozadi, to može da ukazuje da  nipodaštavate sebe i u bitnim životnim situacijama povlačite, što može biti rezultat vašeg nedovoljnog samopouzdanja i kompleksa niže vrednosti.

Kakva je vožnja? Sama vožnja ukazuje na moguće prepreke i teškoće sa kojima se suočavamo u životu. Ako je vožnja truckava, vidite stene na putu ili druge prepreke i opasnostu, uključujući i saobraćajni znak koji ukazuje na opasnost, san ukazuje na trenutne životne okolnosti i način na koji se suočavamo sa njima.

Kakav je auto? Bitna činjenica u snu o automobilu je i kako auto izgleda. Ukoliko mu nedostaje guma ili bitan deo, možete se zapitati šta je to što trenutno nedostaje u vašem životu i šta je to što vam treba? Ako je guma izduvana, san možda ukazuje na vaš osećaj da trenutno stagnirate. Ako sanjate da se auto pregrejava, to može ukazivati da se previše dajete i trošite previše energije, kao i da bi ste trebali malo da usporite.

Tumačenje snova u kojima se javlja automobil – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati auto pod vodom. Ukoliko u snu vidite potopljen auto, taj san bi mogao ukazivati da imate osećaj žaljenja ili tuge zbog nekog napuštenog cilja.

Sanjati da vam se auto prevrnuo. Ovaj san može ukazivati da vas neki značajan događaj sprečava da ostvarite svoje ciljeve, i da svoj život trenutno morate staviti „na čekanje“.

Sanjati da vam je auto smrskan. Ukoluko ste u snu videli smrskan svoj auto, to simbolizuje razočarenja koja se dešavaju u vašem životu. Nedostaju vam ambicija i ciljevi.

Sanjati da auto neće da upali. Ovaj san može da označava da se osećate bespomoćno u pogledu određene životne situacije.

Sanjati da ste zaboravili gde ste parkirali auto ili da ne možete da ga nađete na parkingu. Ovakav san ukazuje da ste nezadovoljni svojim životom. Ne znate šta biste želeli i gde biste želeli da budete.

Sanjati da vam je auto ukraden. San o ukradenom autu može ukazivati da se stvari ne odvijaju kako ste planirali, možda ste izubili pravac u životu, ili ste krenuli pogrešnim smerom, a možda su vas okolnosti naterale da krenete drugim putem ili ste dozvolili nekome da kontroliše vaš život?

San može ukazivati na gubitak identiteta, koji je posledica nekog skorašnjeg ličnog gubitka. Moguće je da ste izgubili posao, da ste prekinuli neku bitnu emotivnu vezu ili doživeli neku sličnu situaciju koja je imala značajnu ulogu u načinu na koji sebe doživljavate kao ličnost.

Sanjati da vidite parkiran auto. Ovaj san može ukazivati da se osećate sputano i da stagnirate. U pozitivnom značenju to može ukazivati da treba da promenite nešto (možda odmor od posla?). Možda ima nekih stvari u životu kojima težite ali im se još uvek niste posvetili?

San ukazuje i da ste možda previše pasivni i morate malo da se aktivirate. Mogao bi da ukazuje i da morate da preusmerite svoju energiju i napore na drugu stranu, jer možda bespotrebno trošite svoju energiju na nešto što nema budućnost. San bi takođe mogao da ukazuje i da biste trebali da zastanete i prosto uživate u životu.

Sanjati da vas je zamalo udario ili pregazio auto. Ovakav san simboliše mogućnost da su vaš stil života, uverenja i ciljevi u sukobu. Takođe može biti simbol povređenog ponosa.

Sanjati automobilsku nesreću ili da vas je udario auto. Ovaj san može simbolizovati vaše trenutno emotivno stanje i ukazivati da ste pregaženi stresom, strahom ili preteranim iscrpljivanjem. San vas može upozoravati da usporite, pre nego što se dogodi neka nesreća.

Sanjati da je vaš auto udaren otpozadi. San može ukazivati da nešto iz vaše prošlosti i dalje ima uticaja na vas na neki način. Potrebno je da učite od prošlosti i prihvatite nešto što vam ne da da krenete napred.

Sanjati da ste nekog udarili ili pregazili autom. San može ukazivati da ste nekog povredili u cilju vlastitog napredovanja.

Sanjati da ne možete da spustite prozore na autu. Ovaj san ukazuje na otpor i oklevanje u pogledu pravca kojim se vaš život kreće i puta koji ste izabrali.

Sanjati auto u pokretu kojim niko ne upravlja. Ukoliko ste sanjali ovakav san, morali biste da preispitate svoj nivo kontrole nad sopstvenim životom. Moguće je da ne želite da preuzmete odgovornost za vlastite postupke.

Sanjati da ste kupili kola. Ovaj san ukazuje na vašu posvećenost nekoj bitnoj životnoj odluci koju ste doneli.

San da se auto zapalio. San može imati različita značenja u zavisnosti od konteksta. Može ukazivati na bes u vezi sa dosadašnjim životnim izborima i odlukama koje su vas dovele do mesta na kome se trenutno nalazite. Moguće je da se bes i otpor odnose na autoritete i ljude od moći.

San o upaljenom automobilu s druge strane može biti simbol pročišćenja i obnavljanja. Moguće je da ste shvatili da se nalazite na pogrešnom ili opasnom putu i da morate da napravite drastične promene. Moguće je da ste shvatili da ste bili nemarni i da ste dostigli samo dno ili da se morate odreći nečega i početi ispočetka.

Sanjati auto igračku. Sanjati da vidite ili se igrate sa igračkom u obliku automobila može simbolizovati vašu želju da zadobijete više kontrole nad svojim životom. Ali san takođe može biti znak nezrelosti i izbegavanja odgovornosti odraslog života.

Sanjati policijski auto. San može ukazivati na pomoć koju tražite ili ćete dobiti, jer možda prolazite kroz unutrašnji prevrat i treba vam promoć.

Sponzorisano:

loading...
Loading...