Sanovnik novac – Šta znači sanjati novac?

Iako slična, tumačenja snova o novcu razlikuju se od osobe do osobe. Tumačenje sna zavisi i od ličnog stava prema novcu.

Novac u snu je pre svega simbol slobode, bogatstva, finansija, sigurnosti, udobnosti. Novac u snovima se vezuje i za simboliku kontrole, seksualnosti, dominacije, strasti, libida. Može označavati i samopouzdanje, osećaj lične vrednosti, uspešnosti, vrednosti, vere u sebe i svoje sposobnosti.

Takvi snovi mogu se vezivati i sa ljubavnom simbolikom, jer je novac čest simbol seksualnosti i moći. San u kome ste našli novac može biti odraz vaše potrage za ljubavlju ili moći.

Vrlo često se snovi o novcu povezuju sa potrebom za sigurnošću. Novac se pre svega vezuje za mogućnost da sebi obezbedimo sve što nam je potrebno, od osnovnih stvari za preživljavanje, do luksuznih stvari, koje nam trebaju za uživanje.

Novac u snu može se povezivati i sa količinom emotivne, fizičke ili psihičke energije koju posedujete. Ako ga je u snu bilo puno, takva je situacija i sa vašim nivoom energije trenutno, i obrnuto, ako ga nije bilo u snu, znači i da nema ni energije.

Davanje i trošenje novca u snu, vezuje se i za pružanje ljubavi. Ako ste gledali nekog kako daje novac, san može ukazivati da se osećate zapostavljeno i ignorisano. Moguće da neko ne obraća pažnju na vas i ne pruža vam dovoljno pažnje.

Sanjati da skupljate novac može ukazivati da ste nesigurni i sebični.

San u kome niste imali novac, može ukazivati na strah od gubitka statusa u životu. Možda je san i znak da nemate dovoljno sposobnosti da ostvarite ono što želite.

Novac u snovima može označavati i finansijske dobitke, ali može biti i znak drugog obilja, i to obilja duhovnosti, ljubavi ili mudrosti.

Novac se može povezivati i sa kompletnim stanjem vašeg zdravlja, psihe ili intelekta.

Tumačenje snova u kojima se javlja novac – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da dobijate novac. Ako ste sanjali da dobijate neki novac ili ga osvajate na lutriji, san se može povezivati sa osećanjem moći, snage i napretka koji osećate da dolazi u vaš život. Ako ste u snu videli ili osvojili novac, san može označavati i da vam je uspeh i novac nadomak ruke.

Ukoliko ste u snu dobijali novac od nekoga, san je verovatno odraz vaše velikodšne i dobre prirode. Verovatno ste uvek spremni da pomognete svima kojima je pomoć potrebna, i nesebično delite sve što imate sa onima koji su manje sreće od vas.

Sanjati da gubite novac. Ako ste gubili novac u snu, san može biti znak nedostatka ambicije, snage i samopouzdanja, kao i lošeg perioda i prepreka u životu.

San može označavati i da se osećate ranjivo i slabo i da nemate kontrolu nad svojim životom. Možda je takav san posledica trenutnog osećaja nesigurnosti.

San može biti simbol nedostatka energije i osećaja gubitka i praznine koji imate. Ovakav san može biti i posledica generalne iscrpljenosti, i može biti upozorenje da je potrebno da zastanete i malo odmorite.

San može biti i posledica gubitka ravnoteže u životu ili u vezama.

San može biti i odraz vašeg nemarnog stava prema novcu i imovini i opominje da biste trebali da posvetite više vremena njihovoj zaštiti.

Ako ste sanjali ovakav san, on može biti odraz vaših osećnja zbog trenutne finansijske situacije. Moguće je da imate finansijskih teškoća.

San može ukazivati i na podsvesni strah od druge vrste gubitka, kao što su gubitak samopoštovanja, osećaja lične vrednosti, moći ili uspeha.

San se uglavnom vezuje za trenutnu situaciju i retko predstavlja predviđanje takvih događaja u budućnosti.

Sanjati da brojite novac. Ukoliko ste u snu brojali novac i možda niste imali dovoljno da platite račun, san može biti znak da trenutno imate finansijskih problema. San je možda i upozorenje da bi trebalo da smanjite troškove i opreznije trošite novac.

Sanjati da ste našli novac. Ako ste u snu iznenadno našli novac, san ukazuje da nemate razloga za brigu ni oko čega u svom životu trenutno. San je verovatno znak i da će vam se život uskoro još više poboljšati.

Sanjati da kradete novac. Ako ste sanjali da kradete novac, san može biti znak da ste u opasnosti i upozorenje da budete oprezniji.

San može označavati i da vam nedostaje ljubav. Možda vam je očajnički potrebno da budete prihvaćeni.

S druge strane, san može biti i znak da ste konačno krenuli da ostvarujete ono što želite u životu.

Ovakav san ima mešovito značenje i zavisi od stava koji vi imate prema krađi. Ako smatrate da krađa nije dobra i poštujete zakon, san je odraz vašeg osećaja da radite nešto loše, osećaja krivice ili sramote. San može biti i znak da radite nešto što mislite da je nephodno, iako je protivzakonito ili se protivi nekom autoritetu.

San o krađi može imati dobro značenje. Može odražavati da uzimate i dobijate ono što želite, iako možda na neki neuobičajen način. To se može odnositi na finansijske dobitke, posao ili emotivne veze.

U lošem značenju san može označavati pohlepu, sebičnost i preduzimanje nekih radnji i ostvarivanje koristi na štetu drugih. To se isto može odnositi na finansije, vezu, posao i slično.

Ovakav san mogao bi da označava i da imate osećaj da ne možete da dobijete ono što želite na uobičajeni način, nego morate da se snalazite.

Sanjati da gubite novac. San u kome ste gubili novac nije dobar znak i može najavljivagti probleme. Problemi se verovatno vezuju za kuću i mogu biti uzrok narušavanja domaće harmonije.

San može biti i znak problema na poslu.

Sanjati da nekome plaćate novcem. San u kome ste nekome davali novac da bi nešto platili, može najavljivati da ćete se suočiti sa nekim teškoćama. Možda ćete imati i neke neželjene događaje koji vam mogu narušiti lični i profesionalni život.

Sanjati da štedite novac. Ako ste u snu štedeli novac, san može biti najava nekih dobitaka i poboljšanja finansijske situacije, nezavisno od razloga zbog kog ste štedeli.

Ovakav san može imati i dobro i loše značenje. Obično štednja ukazuje na osećaj odgovornosti, sigurnosti, obilja, sreće. S druge strane, štednja može da se pretvori u gomilanje i nemogućnost uživanja u materijalnoj sigurnosti. San može biti poruka da se malo opustite, počnete da delite sa drugima i uživate u životu i onome što imate.

San se može označavati i emotivne veze u kojima samo uzimate bez davanja i vašu nemogućnost uspostavljanja normalne uravnotežene veze.

Sanjati gomile novca. Ukoliko ste u snu videli gomile novca ili ga brojali, san je verovatno znak mirnog i udobnog života koji vas očekuje, bez briga o finansijama.

Sanjati krvav novac. Ovakav san mogao bi da označava neki dobitak na nečiju štetu, a može biti i odraz osećanja krivice što ste prihvatili nešto, za šta znate da nije ispravno.

Sanjati da trošite novac. San u kome ste trošili novac, obično je dobar znak i može ukazivati da ostvarujete svoje ciljeve i koristite sve mogućnosti koje vam se pružaju.

Ako ste u snu imali osećaj da trošite novac na gluposti, san može biti znak da trošite energiju na nešto beskorisno i da bi trebalo da preispitate svoje prioritete.

Bitan je i osećaj koji ste imali prilikom kupovine. Ako ste sanjali da imate novca da kupite šta god poželite, san je znak da se osećate sigurno i situirano. Ako ste sanjali da nemate dovoljno novca, san može biti odraz vašeg osećaja nesigurnosti i neuspeha. San je možda poruka da preipitate svoje ciljeve i njihovu ostvarivost, i možda postavite sebi neke nove ciljeve.

Sanjati da trošite tuđi novac. Ukoliko ste u snu trošili nečiji novac da platite neke svoje troškove, san je upozorenje na moguć negativni ishod neke situacije. San može označavati i da vas mogu uhvatiti u nekim nečasnim ili prevarnim radnjama.

San može biti i znak da ćete izgubiti nekog dobrog prijatelja zbog svog nemarnog i bezosećajnog ponašanja.

Sanjati da pozajmljujete novac od nekoga. Ako ste u snu pozajmljivali novac od nekoga, san može biti znak da vaša okolina očekuje mnogo od vas. To možda predstavlja pritisak za vas, jer to očekivanje nije u skladu sa vašim realnim mogućnostima. Istovremeno takva situacija može i da vas uznemiri, zato što ste svesni svoje nesposobnosti.

Ovakav san može ukazivati i da prekomerno trošite.

Sanjati da zarađujete novac. San u kome ste zarađivali novac može najavljivati veliki trošak u skorijoj budućnosti, i to možda zbog kupovine neke velike stvari, kao što su kuća ili automobil.

Sanjati da poklanjate novac. Ako ste u snu nekom poklanjali novac, nezavisno od razloga, san može najavljivati period odmora koji vam uskoro predstoji. Možda ćete ići na neko mesto gde ste oduvek želeli da idete, ali nikako da nađete vreme i sredstva za to.

Sanjati da ste našli novac u tašni ili novčaniku. Ovakav san može biti odraz vašeg poboljšanog osećaja samopoštovanja i sposobnosti da više cenite neke aspekte svog života, koje ste ranije uzimali zdravo za gotovo.

S druge strane, ako novac koji ste u snu našli nije bio vaš, san može biti znak da preuzimate zasluge za nešto što smatrate da ne zaslužujete.

Sanjati da dajete novac. Ako ste u snu davali novac, značenje sna se treba tražiti prevashodno u osećaju koji ste imali dok ste davali novac. Ako vam nije bilo prijatno ili ste bili uznemireni dok ste davali novac, san bi mogao da ukazuje da strahujete od finansijskih gubitaka, a može značiti i da previše dajete drugima. Ako ste bili srećni što dajete novac, san je dobar znak da se osećate uspešno i bogato, i da osećate da vam uspeh i novac stalno pristižu.

Sanjati da dobijate novac. San u kome ste dobijali novac je vrlo dobar znak. Najčešće označava dobitke, i to novca, ali i ljubavi, duhovne energije i podrške.

Može označavati i zadovoljstvo trenutnim životom.

San može biti i odraz očekivanja da dobijete neki novac.

Sponzorisano:

loading...
Loading...