Sanovnik medved – Šta znači sanjati medveda?

Medved u snu može označavati neki deo vaše ličnosti koji ne želite nisakim da delite. Neke stvari želite da radite isključivo sami i ne želite da vam se iko u to meša. Medved može označavati i posesivnost, tešku ličnost ili usamljeništvo. Možda želite nešto ili nekoga samo za sebe i niste spremni da delite.

Medved u snu simboliše smirenu snagu i nezavisnost. Takođe može označavati i period samoposmatranja, posebno ako ste sanjali medveda koji se odmara.

Nekad san o medvedima ukazuje i da ste svesni svoje snage, ali je jednostavno ne pokazujete okolini. San je poruka za vas da ne čekate da vas ljudi maltretiraju pre nego što pokažete zube.

Medved u snu može označavati i posesivnu majku, i osećanja koje ta njena osobina u vama izaziva. San može označavati i brižnu, ali dominantnu majku ili baku. Ako je medved blizu vaše kuće, san može označavati posesivnog partnera.

San o medvedu često je znak nekih negativnih emocija, kao što su bes i uznemirenost. Može označavati vezu sa nekim ko vam stalno prigovara, a može se raditi i o posesivnoj ili vezi koja vas guši, bilo da je u pitanju veza sa roditeljem ili sa partnerom. San može označavati i vašu želju za povlačenjem i izolacijom.

Ako u snu vidite miroljubivog medveda, on je simbol vaše sposobnosti da preživite i snađete se u životu. Agresivni medved odražava vaše emocije besa ili osobinu da se lako naljutite i planete nekontrolisano. 

Tumačenje snova u kojima se javlja medved – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da vas juri medved. San može ukazivati da ne podnosite nečiju posesivnost, ljubomoru ili sebičnost.

Moguće je i da imate strah od šefa ili da nikako ne možete da uzmete odmor od posla.

Moguće je i da san ukazuje da bežite od suočavanja sa nekim velikim problemom u svom životu ali i da je došao momenat da se on reši. 

Sanjati da vas je napao medved. Ako ste sanjali da vas je napao medved, san može označavati sukob koji imate sa nekom dominantnom i ljubomornom osobom. San može označavati i osećaj ugrožene nezavisnosti koji imate ili osećaj kao da ste u kavezu.

Možda imate osećaj da neko želi da ukrade vaše ideje ili otme vašu slobodu. Možda ta osoba želi da vas odvoji od prijatelja ili da vas učini finansijski zavisnom. To je vrlo često partner ili bliski član porodice.

San se može odnositi i na sukob sa nekim ko misli da je iznad vas, ili nekim ko ne želi da imate svoje finansije ili ne želi da nešto deli sa vama.

San može označavati nečiju veliku ljubomoru prema vama.

Takođe, san može ukazivati i na osećaj besa ili nekontrolisanu agresiju koji imate ili na agresivnost nekog vama bliskog. 

Sanjati da vidite medveda. San je znak moćnih neprijatelja koje imate, a može ukazivati i na svađu sa prijateljem.

Sanjati medveda koji se uspravio na zadnjim šapama. San je znak da treba da branite svoje stavove. 

Sanjati da ubijate medveda. Ako ste sanjali kako ubijate medveda, san označava vašu snagu i spremnost da prevaziđete razne teškoće.  Moguće je da ukazuje na dobitak nakon sukoba sa nekim moćnim protivnikom. Moguće je da ćete izvojevati mnoge poslovne pobede nad svojim poslovnim konkurentima. Ako ste sanjali da  neko drugi ubija medveda, neko drugi će se obračunati sa vašom konkurencijom.

Sanjati da lovite medveda ili pucate u njega. Ovaj san je znak da ste na pravom putu da ostvarite svoje ciljeve.

Sanjati da vidite ili postavljate zamke za medvede. Ako ste u snu videli zamku za medvede, san može ukazivati na prepreke koje ćete teško da prevaziđete. Ako sami postavljate zamke, san može predstavljati vas same, jer vaše navike predstavljaju vaš najveći problem na putu ka uspehu.

Sanjati da vas juri medved. Ako u snu bežite od medveda koji vas juri, san ukazuje da dugo vremena izbegavate rešavanje nekih bitnih stvari u svom životu i da je došlo vreme da se pozabavite njima. 

Sanjati medveda kako beži. San ukazuje da bežite od svojih problema.

Sanjati medveda koji pokušava da vas ujede. Ukoliko ste sanjali da medved pokušava da vas ujede, moguće je da se nalazite u nekoj ugrožavajućoj situaciji, iz koje ne možete lako da se izvučete.

Sanjati da hranite ili imate bebu medveda. Ovaj san ukazuje vam da morate da kontrolišete svoj bes i da se ne nervirate oko sitnica.

Sanjati medveda u kući. Ukoliko ste sanjali medveda koji se nalazi u vašoj kući i pretura vam po hrani ili stvarima, san ukazuje da u životu imate neku dominantnu žensku osobu.

Sanjati medveda koji igra ispred vas. Ovaj san najavljuje da će vam neko pozajmiti novac koji vam je potreban.

Sanjati da ste medved. Ako ste sanjali da ste medved, san ukazuje da ste samouvereni i samostalni, ali i da želite da vas okolina ostavi na miru.

Sanjati medveda koji šeta okolo. Ovaj san može nagovestiti svađu ili ogovaranje.

Sanjati crnog medveda. Crni medved u snu može biti simbol straha od nekog ko ne želi da deli nešto sa vama. Može biti i znak prekomerne želje da budete samostalni, ili da budete u centru pažnje ili držite svu moć u vašim rukama.

Sanjati belog medveda. San ukazuje da ćete uspeti u svojim naporima nakon teškog perioda. 

Sanjati bebu medveda. San ukazuje da ste mnogo voljeni i zaštićeni, ili da vi nekog volite i štitite. San se uglavnom vezuje za odnos roditelji – deca. 

Sanjati mrtvog medveda. Ukoliko ste sanjali mrtvog medveda, san može označavati da ste izgubili nekog ko vam je bio autoritet u životu. S druge strane, san može značiti da ste izgubili snagu i sposobnost da se brinete o sebi.

Sponzorisano:

loading...
Loading...