Sanovnik kuća – Šta znači sanjati kuću?

Kuće u snovima simbolično predstavljaju podsvesni izraz vašeg identiteta, bez obzira na sve druge eventualne okolnosti sna.

Za tumačenje sna bitna je i perspektiva iz koje ste videli kuću. Ako ste je videli spreda, san bi trebalo da označava sliku o sebi koju predstavljate javnosti. Zadnji deo kuće u snu označava ono što je unutar vas i sakriveno.

Unutrašnjost kuće može označavati neke različite potisnute aspekte vaše ličnosti. Strane kuće ili neki drugi uglovi, mogu se simbolično povezati sa načinom na koji se predstavljate svetu, ali ne u pravom i potpunom svetlu, nego preko nekih svojih delimičnih karakteristika.

Veličina, stil, stanje kuće i nivo izobilja, mogu biti vrlo važan znak za tumačenje ovakvog sna. Trebalo bi da uzmete u obzir osećanja koja ste imali povodom kuće u snu, ali i osećanja koja imate kada tu kuću uporedite sa svojim stambenim prostorom. Svi detalji morali bi se protumačiti kao podsvesne manifestacije vaše ličnosti.

Ogromna palata u snu može da ukazuje da se otvarate prema većem nivou izobilja.

S druge strane, neki neprijatni životni trenuci i trenutna loša finansijska situacija mogu da dovedu do sna u kome ste sanjali udžericu, umesto normalne kuće. S druge strane, takav san može označavati poniznost koju ste počeli da razvijate u sebi.

Nova kuća u snu može označavati novi osećaj sebe i nova shvatanja. San u kome ste videli novu kuću možda ukazuje i da ulazite u novu fazu u svom životu i postajete emotivno zreliji.

Ako je kuća bila starija i trošna, to može označavati vaša zastarela shvatanja.

Ako ste sanjali svoju raniju kuću, takav san može biti znak da je osoba koja ste postali rezultat tog perioda i događanja iz njega, ljudi i situacija i sl.

Kuća u snu često predstavlja vašu dušu i ličnost. Sobe u kući predstavljaju različite delove vaše psihe. Potkrovlje predstavlja intelekt, podrum podsvest i sl. Ako je kuća prazna, to verovatno ukazuje na osećaj nesigurnosti. Ako nije imala zidove, san možda ukazuje na vaš osećaj da nemate privatnost i da imate osećaj da svi gledaju vaša posla.

Ako živite sa nekim, a sanjali ste kuću u kojoj živite sami, takav san može vam ukazivati da je potrebno da se pokrenete ka ličnom osamostaljenju. Možda bi trebalo da prihvatite više odgovornosti i oslonite se više na sebe. 

Tumačenje snova u kojima se javlja kuća – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da ne možete da nađete kuću. San u kome niste mogli da nađete svoju kuću, označava da ćete možda uskoro, nakon susreta sa nekim ljudima koji su skloni prevari i manipulacijama, izgubiti poverenje i veru u ljude.

Sanjati da nemate kuću. Ovakav san nije dobar znak i mogao bi da najavi da ćete uskoro doživeti neke neprijatne situacije, lošu sreću i finansijske probleme.

Sanjati da napuštate kuću. Ako ste sanjali da napuštate svoju kuću, takav san može da označava da su oko vas loši ljudi, koji bi da vam naruše reputaciju u društvu.

Sanjati da se selite u drugu kuću. Ovakav san mogao bi da najavi neke važne vesti koje ćete uskoro dobiti ili da ćete iznenadno putovati negde.

Sanjati da vam je kuća u dobrom stanju. Ukoliko vam je kuća u snu bila u dobrom stanju, san je verovatno znak dobrih vesti koje ćete uskoro dobiti.

Sanjati da vam je kuća ruševina. Ako ste videli ruševinu od kuće u svom snu, san možda označava vaša stara uverenja i ponašanja. Takav san je možda izazvala neka trenutna životna situacija, koja vas je asocirala na taj period.

Takva kuća u snu može biti i znak potrebe da unapredite način razmišljanja.

Ovakav san može da najavi i neke neprijatne događaje i situacije sa kojima ćete morati da se izborite.

Sanjati da proširujete kuću. Ako ste u snu proširivali svoju kuću, takav san može označavati ličnu ekspanziju.

Sanjati zapaljenu kuću. Ukoliko ste sanjali zapaljenu kuću, san može biti odraz snažne transformacije koja se odvija u vama.

Sanjati nesređenu kuću. San o nesređenim kućama, može ukazivati da su neki aspekti vašeg života u potpunom haosu. Moguće je da imate neke nerešene psihološke ili emotivne situacije i potrebno je da ih se oslobodite da bi uspostavili kontrolu nad svojim životom.

Sanjati da čistite kuću. San u kome ste čistili kuću, može označavati vašu potrebu da očistite svoje misli i otarasite se starog načina razmišljanja. Možda imate potrebu da sebe unapredite.

San može najavljivati i neko nenajavljeno društvo, a možda i susret sa prijateljima koje duže vreme niste videli.

Sanjati napuštenu kuću. Ako ste u snu videli napuštenu kuću, san može označavati da ste ostavili prošlost iza sebe i spremni ste da se okrenete budućnosti.

Sanjati da vam se neko uselio u kuću. Ovakav san može biti znak da su vaši odnosi sa okolinom neuravnoteženi.

Sanjati da gradite kuću. Ovaj san je dobar znak i verovatno najavljuje dobre promene u životu.

Sanjati da neko gradi kuću za vas. Ako vam je neko pravio kuću u snu, san je najčešće dobar znak i može da ukazuje na promenu životnih okolnosti i velike promene koje dolaze u vaš život. Možda će promene biti vezane za finansijsku situaciju, što će biti dobro i za vas i za vašu porodicu.

Sanjati uništenu kuću. Ovakav san verovatno nije dobar znak i može da najavljuje finansijske probleme, razvod, smrt u porodici.

S druge strane, san može najavljivati i selidbu.

Sanjati vodu koja raste u vašoj kući. Ako ste sanjali da se vaša kuća puni vodom, san je verovatno znak da vas preplavljuju emocije.

Sanjati da postavljate krov na kući. Ako ste sanjali da na svojoj ili tuđoj kući postavljate krov, san je možda znak skorih finansijskih gubitaka.

Sanjati kuću u plamenu. Ako vam je kuća gorela u snu, san možda označava neočekivane, ali srećne događaje, koji će vas ohrabriti i učiniti zadovoljnim svojim životom.

Sanjati da vam je kuća oštećena. Ako vam je u snu kuća bila oštećena, san može biti odraz brige koju imate za svoju kuću.

Sanjati da ste zaključani u kući. Ako ste bili zaključani u kući u snu, san može ukazivati na vašu nesigurnost, strah od odbijanja i osećaj zapostavljenosti.

Sanjati da vam je neko provalio u kuću. Ako ste sanjali da vam je neko provalio u kuću, takav san možda označava vaš osećaj da ste ugroženi i napadnuti. To može biti povezano sa nekom vezom ili situacijom u životu. Možda je i neki podsvesni sadržaj počeo da izbija na površinu. Možda ima nekih delova vaše ličnosti koje potiskujete i negirate.

Sanjati kuću punu duhova. Ako ste sanjali kuću sa duhovima, san možda ukazuje na neke nedovršene emotivne situacije iz detinjstva, porodice, u vezi mrtvih rođaka ili neke potisnute emocije i sećanja.

Sanjati da menjate kuću. Ako ste kuću menjali u snu, san može označavati da prolazite kroz period promena u svom sistemu verovanja.

Sponzorisano:

loading...
Loading...