Sanovnik drvo – Šta znači sanjati drvo?

Snovi o drveću mogu imati različita značenja. Drvo u snu, najčešće simbolično predstavlja vaš život, i to, njegov razvoj i tok, veze sa porodicom i rodbinom, ali i okolinom. Može predstavljati i vaše telo i zdravstveno stanje.

Drvo je i simbol za razvoj ličnosti kroz životna dešavanja i iskustva. Grane označavaju veze koje se uspostavljaju sa okolinom, a korenje simboliše veze sa prodicom. Zato drvo u snu najčešće ima pozitivno značenje.

San može označavati i neke nove mogućnosti, ali i fizički i intelektualni razvoj.

Grane su često simbol nekih vaših skrivenih sposobnosti i želja.  Mogu biti i znak vaše sposobnosti da formirate veze sa drugim ljudima, a ako je drvo razgranato, to može ukazivati i na puno prilika za nova poznanstva i prijateljstva. San može označavati i uspeh nekog projekta. Mnogo grana na drvetu, može označavati mnogo želja koje imate.

Korenje drveća ima simboliku veze sa precima i porodicom. Može označavati  i finansijsku stabilnost i nezavisnost, ali i sposobnost da se zaradi novac i obezbedi egzistencija.

Lišće na drveću se u snu vezuje za emocije, a često označava osećanja prema drugim ljudima. Intenzivna boja lišća, ukazuje na vašu povećanu energiju, dok bledo ili sasušeno lišće ukazuje na nedostatak energije. Ako u snu lišće opada, san ukazuje na neke neprijatnosti, i možda signalizira da je potrebno da se saberete nakon neke situacije. Ako ste hodali kroz opalo lišće, možda san ukazuje da je potrebno da ostavite prošlost iza sebe i nastavite dalje sa svojim životom.

Snovi o šumi, ili o više drveta na jednom mestu, može označavati spoznaju vlastite duhovnosti i unutrašnje sreće. Izgled šume, da li je gusta, zelena ili retka i suva, opisuje kakvo je stanje vašeg duha. Ako ste u snu bili u šumi noću, san je znak vših dubokih emocija, i ukazuje na potrebu da se opustite i dozvolite sebi da budete srećni.

Tumačenje snova u kojima se javlja drvo ili drveće – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da se penjete na drvo. San u kome ste se penjali na drvo, može ukazivati da donosite neke odluke pod uticajem negativne energije ili agresije. Možda san označava vašu želju za poslovnim uspehom ili unapređenjem. San može biti i znak vaše želje da se sklonite od nečega, čemu bi inače trebalo da se posvetite. Ako je drvo na koje ste se penjali bilo veliko, san može označavati i skorašnji veliki uspon u karijeri. 

Sanjati da silazite sa drveta. Ako ste u snu silazili sa drveta, san možda označava da imate neke tajne, koje trebate da podelite sa nekim bliskim. 

Sanjati da ste pali sa drveta. Ovaj san može ukazivati da ćete, možda neočekivano, doživeti neko poniženje ili gubitak časti. 

Sanjati drveće prekriveno snegom. Ovakav san nije dobar znak, i ukazuje da možda ne možete da se oslobodite tereta svoje prošlosti, zbog čega ne možete da krenete dalje sa svojim životom. San je poruka da prestanete da žalite za prošlošću i da se krivite zbog pogrešnih odluka koje ste donosili. Tek kad to uradite, možete se okrenuti budućnosti. 

Sanjati da sečete drvo. San u kome sečete drvo ili ga vadite iz zemlje, pa vidite i ogoljeno korenje, može ukazivati da će biti bezuspešni neki vaši napori da nešto uradite, i to, bez obzira na ogroman trud koji ćete uložiti.

San može označavati i da će vas zbuniti nečiji postupci. Takođe može označavati preveliko trošenje energije za dobrobit prijatelja ili okoline. Ako ste u snu gledali u posečeno stablo, san može označavati da ćete saznati neku informaciju, koja vam se neće dopasti.

Sanjati da palite drveće ili zapaljeno drvo. Ovakav san može označavati da se ne osećate dobro, da ste nesrećni i patite, i da je potrebno da se malo izolujete, dok se ne oporavite.

Sanjati da sadite drvo. Ako ste u snu sadili drvo, san ukazuje na poboljšanje finansijske situacije ili neko iznenadno bogatstvo, i to, moguće kroz nasledstvo ili poklon od strane nekog bogatog rođaka. 

Sanjati procvetalo drvo. Ovakav san je dobar znak da ćete uspeti da ostvarite ono što planirate. San je znak sreće i zadovoljstva.

Sanjati drvo sa plodovima. Ako ste sanjali drvo puno plodova ili ste ubrali plod sa njega, san je znak uspeha, zbog kog ćete biti vrlo srećni. Ako ste u snu jeli voće koje ste ubrali sa drveta, san možda ukazuje da će se uskoro vaš trud početi da isplaćuje. 

Sanjati mrtvo drvo. Ako ste u snu videli drvo koje se suši ili je skroz mrtvo, san najavljuje teškoće, tugu i neočekivane gubitke.

Sanjati suvo drvo. Ovaj san mogao bi biti najava da će vas maltretirati i ponižavati ljudi koje dobto poznajete.

Sanjati staro ili umiruće drvo. Ako je drvo u snu izlgedalo kao da se suši, sa golim granama, san može biti najava bolesti, samoće i siromaštva.

Sanjati da stojite ispod drveta. San može biti znak vaše nesigurnosti i stidljivosti u odnosu sa nekim ko vas mnogo privlači ili želite da vam bude prijatelj.

Sanjati da sedite ispod drveta. Ovakav san najavljuje neke iznenadne ali povoljne vesti, koje ćete uskoro dobiti.

Sanjati drvo ispred vas. Ako ste u snu videli drvo ispred vas, san može biti znak uspeha ili neke koristi.

Sanjati veliko drvo sa velikom krošnjom. San u kome ste videli veliko drvo sa bujnom razlistalom krošnjom, označava mogućnost zdravstvenih problema, ili pogoršanje zdravstvenog stanja, vašeg ili nekog člana vaše porodice. 

Tanko i osetljivo drvo. Ovaj san možda označava neku osobu iz vašeg života koja ima negativan uticaj na vaš život, i koja vam iscrpljuje energiju, jer joj posvećujete previše vremena. 

Sanjati lišće drveća kako šušti pod vašim nogama. Ako ste u snu hodali po opalom lišću i pritom slušali kako šušti, san ukazuje da ćete verovatno uskoro iskusiti neki gubitak.

Sanjati jedno drvo. Ako ste u snu videli samo jedno drvo, san možda označava vašu usamljenost i izolovanost, i teškoće da pronađete partnera.

Sponzorisano:

loading...
Loading...