Sanovnik blato – Šta znači sanjati blato?

Snovi o blatu često označavaju neke teškoće, komplikovane situacije ili smetnje. Primera radi, ako ste u snu hodali po blatu, možda u vašem životu postoji neka situacija ili problem, ili neka veza koja vam pravi probleme i negativno deluje na vas. Možda taj san označava i neki izazov ili situaciju koja nije pravedna u odnosu na vas. Ako ste sanjali blato na odeći, možda san simboliše neke situacije vezane za vaš ugled.

Nekad blato simbolično predstavlja vaše strahove i oklevanje da se suočite sa nekom situacijom. Ako ste kopali po blatu, san može simbolično označavati emotivno pročiščćenje ili izlečenje, koje će biti izazvano nekim spoljnim uticajima.

Blato može označavati i vašu trenutnu životnu situaciju i okolnosti. Može ukazivati na potrebu da se promenite u pogledu životnih navika i načina na koji se starate o sebi (u pogledu ishrane, fizičkih aktivnosti, zdravlja uopšte..), ili oblasti života u kojima vam je potrebno da budete malo stabilniji.

Tumačenje snova u kojima se javlja blato – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati blato uopšte. San u kome ste bili okruženi blatom, može simbolično predstavljati vaše trenutne životne okolnosti u kojima ste zatrpani obavezama i odgovornostima. Blato može označavati i neke situacije ili promene koje vas toliko okupiraju da se osećate bespomoćno ili kao da ste prepušteni samo sebi u njihovom rešavanju.

Sanjati cipele prekrivene blatom. Ovaj san može ukazivati da ćete na nekom putovanju doživeti nešto zbog čega ćete biti vrlo uznemireni.

San je i moguć znak otuđenja ili neprijateljstva. Možda ukazuje da su vas vaš nesmotren stav i postupci prema prijateljima i poznanicima, doveli u situaciju da oni počnu da vas izbegavaju.

San može ukazivati i na prepreke koje vas mogu sprečiti ili usporiti u ostvarenju vaših ciljeva.

Sanjati blatnjavu kišu. San možda najavljuje brige zbog izdaje neke osobe kojoj ste puno verovali.

Sanjati reku zamućenu blatom. Ako ste sanjali ovakav san, on možda najavljuje neki negativni period koji vam predstoji. Moguće da vam predstoje svađe sa bliskim ljudima ili nesporazumi i neprijatne situacije. 

Sanjati da imate blato po rukama. Ako ste sanjali da imate blato na rukama, to može označavati neke probleme koje imaju vaši bližnji, pre svega roditelji ili deca.

Sanjati da perete blato sa ruku. Ako ste u snu prali ruke od blata, možda nakon kopanja ili rada u bašti, san je dobar znak da se poslovi na kojima ste trenutno angažovani odvijaju u dobrom pravcu i da bi ako tako nastavite uskoro trebali da doživite finansijsku nagradu i neku drugu satisfakciju za svoj trud.

Sanjati blato po kosi. San u kome ste imali grumene blata po kosi, može označavati poboljšanje vaše zdravstvene situacije, ukoliko trenutno imate zdravstvenih problema. Ako imate finansijskih teškoća ili sukobe sa komšijama i sl., san može biti znak da ćete se uskoro preseliti.

Sanjati da ste zaglibljeni u blato. Ako ste sanjali da ste se toliko zaglibili u blato da ne možete da se pomerite, takav san najavljuje neke velike promene koje će vam se uskoro dogoditi. Uglavnom te promene nisu dobre, i mogu biti uzrokovane bolešću, gubitkom posla ili nekog ko vam je bio zaštita u životu.

Sanjati da vas je zapljusnulo blato. Ukoliko ste sanjali da vas je isprskalo blato, možda od nekog vozila koje je prošlo pored vas, san može označavati da ćete biti lažno optuženi, da će vas neko iskoristiti ili se loše ponašati prema vama. To će verovatno biti neki skorašnji poznanik. San je upozorenje da obratite pažnju na ljude koji dolaze u vaš život ili su skoro došli u vaš život.

Sanjati da vas neko gađa blatom. San u kome vas je neko gađao grudvama blata, može biti upozorenje na neke neprijatelje koji vam trenutno rade iza leđa da bi vam finansijski ili emotivno naudili. San bi mogao imati ovakvo značenje posebno ako u vašem životu postoji neko kome ste poverili neke bitne tajne, a shvatili ste naknadno da to baš i nije osoba kojoj ste trebali da verujete. 

Sanjati da vas je neko bacio u blato. Ovaj san može simbolično označavati neko vaše nekorektno ponašanje iz skorije prošlosti u cilju ličnog napretka.

Sanjati da nekog gurate u blato. Ako ste sanjali da namerno nekog gurate u blato, ovakav san može biti odraz vaše uznemirenosti ili žaljenja što ste nekoga namerno odvratili od nečega što mu je bilo bitno ili ste zavideli nekome na nekom malom uspehu koji je postigao. San vam poručuje da probate da ispravite nepravdu koju ste naneli toj osobi ako je to još uvek moguće.

Sanjati da hodate po blatu. Ovakav san označava predstojeće izazove i neprilike koje će vam usporiti planove ili neke aktivnosti na kojima ste trenutno angažovani.

Sanjati da neko koga poznajete hoda po blatu. Ako je u snu neki vaš poznanik hodao po blatu, san može biti upozorenje da vam ta osoba ne misli dobro i želi da naruši vaš ugled preko glasina i lažnih optužbi koje širi o vama, a time želi da pribavi sebi neku korist. San ukazuje da bi možda trebalo da se suočite sa tom osobom i sprečite da se to dogodi.

Sanjati da ste ugazili u blato. Ako ste u snu ugazili u blato ili ste sanjali da stojite u blatnjavoj bari, ovakav san bi mogao ukazivati da ćete pokazati neku slabost ili neki nedostatak, zbog čega će vas ljudi ogovarati i pričati da ste nesposobni i da zbog toga ne uspevate u životu. 

Sanjati da ste upali u blato. San u kome ste upali u blato ili blatnjavu baru, posebno sa velike visine, može najavljivati veće sukobe i svađe sa bliskim osobama, rođacima, članovima bliže porodice ili prijateljima. Možda će uzrok tome biti vaša nepažnja i bezosećajnost. Ovakav san može označavati i skoro preseljenje, i to upravo iz razloga što se ne slažete sa okolinom. 

Sanjati da se neko maže blatom. Ako ste sanjali nekoga ko se maže blatom po telu, san nije dobar znak, i mogao bi da označava bolest, vašu ili nekog vama bliskog.

Sanjati decu koja se igraju u blatu. Ako ste u snu gledali decu, svoju ili nečiju, kako se igraju u blatu, možda san simbolično odražava vašu pravu prirodu, koja više voli prirodu i miran način života od užurbane svakodnevice današnjih gradova.

Sanjati blato na odeći. Ako ste sanjali da ste se umazali blatom po odeći ili ste u snu otkrili da vam je odeća zamazana blatom, san može simbolično označavati vašu bezosećajnost prema tuđim stavovima i odbijanju da prihvatite bilo čije mišljenje osim svog, što vas često dovodi do svađa i sukoba sa okolinom. 

Sanjati blato po belom odelu. San u kome ste videli mrlje od blata po svom belom odelu, može simbolično odražavati vašu ličnost koja je strogo konvencionalna i trudi se da se uklopi u društvene šablone bez ikakvog ličnog stava i mišljenja. 

Sanjati da pokušavate da operete blato sa odeće. Ovaj san može simbolično odražavati da vam je ugled ugrožen, bilo s vašom krivicom ili bez nje. Možda ćete se naći u situaciji nakon koje vam neće biti lako da povratite dobro ime.

Sanjati da hodate po osušenom blatu. Ako ste u snu hodali po sasušenom blatu na kojem se vide pukotine, san može simbolično nagoveštavati teškoće koje vam predstoje, ali koje možete lako da rešite uz pomoć i savet nekog prijatelja ili člana porodice.

Sanjati da se kupate u blatu. Ukoliko ste sanjali da se kupate u blatu, san je verovatno dobar znak i može najavljivati neki srećan događaj, koji može imati veze sa nekim vašim uspehom zbog kog ćete dobiti priznanje okoline, ali ćete i vi lično biti zadovoljni.

Sanjati da se davite u blatu. Ako ste sanjali da se davite u blatu, da se gušite i ne možete da dišete, takav san može simbolično odražavati vaše trenutne životne okolnosti u kojima osećate da nemate kontrolu nad svojim životom, i da vas drugi iskorišćavaju i teraju da radite stvari koje ne želite. To mogu biti vaši roditelji, supružnik ili šefovi na poslu.

Sanjati blato po licu. Ako ste sanjali da se mažete blatom po licu, ovakav san može predstavljati vašu potrebu da se maskirate i ne predstavljate u pravom svetlu pred okolinom, a sve zbog nekih planova koje želite da ostvarite.

Sanjati da svojim gostima služite blato umesto jela. Ovakav san je dobar znak i obično ukazuje na poboljšanje materijalne situacije. Možda će se to desiti preko nekog neočekivanog događaja, koji će vam omogućiti da imate više vremena za sebe i svoje ukućane, jer ćete nakon toga biti materijalno zbrinuti.

Sanjati gomile blata po ulici. Ako ste sanjali da su ispred vaše kuće i po ulici gomile blata, san može označavati da će neke tajne koje želite da sačuvate od okoline, biti otkrivene, što će vas mnogo uznemiriti, a taj osećaj će trajati dugo vremena dok posledice malo ne izblede.

Sponzorisano:

loading...
Loading...