Sanovnik prijatelj – Šta znači sanjati prijatelja?

Prijateljstvo i prijatelji su jedna od najbitnijih stvari u životu većine ljudi, pored njihove porodice i njih samih, naravno. Često su prijatelji prvi kojima se u životu obraćamo za pomoć, savet ili podršku. Prijatelji su naš lični izbor i zato je vreme provedeno u njihovom društvu vreme zadovoljstva i uživanja. Pored njih osećamo da možemo da budemo ono što zaista jesmo. Oni su deo naše svakodnevice, i to ništa manje od naše porodice.

Iz tih razloga, snovi o prijateljima su vrlo česti. Takvi snovi možda odražavaju neke delove vaše ličnosti, kojih niste svesni, ali ste spremni da ih prihvatite. Možda vam taj san najavljuje neke dobre vesti. Možda san ukazuje na neke osobine tih prijatelja, koje trebate da prihvatite i razvijete ih u sebi.

Ako ste sanjali da vaš prijatelj umire, to može označavati da ste izgubili neke osobine koje taj prijatelj poseduje.

Ako ste u snu videli prijatelja iz detinjstva, možda san označava povratak u detinjstvo, kad niste imali nikakvih obaveza ni briga, i taj san je beg od realnosti i od svakodnevnih obaveza. Možda san označava i vaše detinjasto ponašanje u poslednje vreme i opominje da morate da se uozbiljite i ponašate malo odgovornije.

Ako ste videli prijatelje iz prošlosti u snu, san možda označava vašu želju da se ponovo povežete sa nekim delom sebe, koji ste zapostavili. Možda je u pitanju neki hobi ili nešto u čemu ste uživali, a više to ne radite, jer nemate vremena. Možda je san poruka da se ponovo povežete sa tim prijateljima.

Ako ste u snu vodili ljubav sa prijateljem, takav san je znak velike bliskosti koju osećate prema njemu. Takav san može biti i znak da osećate stvarnu fizičku privlačnost prema toj osobi, ali se plašite da nešto preduzmete, pa su se zato vaše želje manifestovale u vidu sna.

Ako ste sanjali da ste stekli novog prijatelja, san bi mogao da označava vašu promenu i prihvatanje nekih novih osobina.

Tumačenje snova u kojima se javlja prijatelj – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati prijatelje uopšte. Ako ste sanjali svoje prijatelje, san je vrlo često odraz nekih događaja iz stvarnosti. Možda vaša podsvest povezuje  značenje nekih događaja i izvodi zaključke u vidu snova koje imate. Ovakav san nije loš znak, ali bi mogao da ukazuje da nešto nedostaje u vašem odnosu sa prijateljem ili prijateljima koje ste sanjali.

Sanjati da šetate sa prijateljima. Ako ste sanjali da šetate sa prijateljima i uživate u šetnji, san je dobar znak.  Najverovatnije san najavljuje predstojeću sreću i lepa događanja. Možda se san odnosi na dobre odnose u porodici ili sa bračnim partnerom ili decom. 

Sanjati da se grlite sa prijateljima. Ovaj san može najavljivati neki lep događaj. Svakako je znak da imate prijatelje od poverenja, na koje se možete osloniti, i koji će vam priteći u pomoć ako vam zatreba. 

Sanjati da osećate ljubav prijatelja. Ovaj san je znak sreće u porodičnom životu i najavljuje dobra dešavanja i uspeh u svim započetim aktivnostima.

Sanjati da stičete nove prijatelje. Ovakav san može biti odraz vaše želje za decom. Možda ste u periodu života kad ozbiljno razmišljate o zasnivanju porodice. Možda je to razmišljanje bilo podstaknuto nekim susretom sa prijateljima koji imaju decu. Ako vi već imate decu, san bi mogao da označava želju za još većim proširenjem porodice. 

Sanjati prijatelje koji se pripremaju za putovanje. Ako ste sanjali prijatelje koji su srećni i pakuju se za put, takav san je najava prijatnih dešavanja i promena koje će vam se uskoro dogoditi. 

Sanjati prijatelje iz prošlosti. San u kome ste se ponovo sastali sa starim prijateljima ili poznanicima nije dobar znak. Može najavljivati neki raskid ili prekid odnosa. Možda označava udaljavanje od nekog člana porodice, prijatelja ili ljubavnika, a razlozi za to mogu biti različiti, svađe, promena interesovanja, selidba u drugo mesto, promena posla i sl.

Sanjati da vam prijatelji umiru. Ako ste u snu videli prijatelja kako umire, san ima dobro značenje i najverovatnije najavljuje dobre odnose sa prijateljima, a posebno sa onima koje ste sanjali u toj situaciji. San može značliti i neki dobitak ili neku dugo očekivanu šansu za tog prijatelja koga ste sanjali.

Sanjati prijatelje koji su srećni. Ako su prijatelji u snu bili posebno srećni, san bi mogao da najavljuje neke vrlo dobre vesti u skorijoj budućnosti. Možda san najavljuje i susret sa nekim ko živi daleko od vas. 

Sanjati prijatelje koji se tuku. Ako ste u snu videli prijatelje koji se svađaju ili tuku pred vama, san može označavati da ćete na javi biti posrednik između svojih prijatelja ili članova porodice, kako biste ublažili taj sukob i pomogli da se reše nesuglasice između njih.

Sanjati tužne i nesrećne prijatelje. Ako su vaši prijatelji u snu bili tužni ili nesrećni zbog nečega, san može biti simbol vašeg ličnog neraspoloženja i osećaja usamljenosti. Možda imate potrebu da sa nekim podelite svoje probleme. San može označavati i bolest. 

Sanjati da su vas prijatelji izdali. Ako ste sanjali da su vas izdali prijatelji, tako što su vam nešto radili iza leđa ili su odavali neke vaše tajne, takav san na javi ima upravo suprotno značenje. Verovatno označava da imate vrlo dobre i lojalne prijatelje, koji bi sve uradili da vam pomognu, koji vas vrlo cene i poštuju.

San može označavati i povećanje emocija u trenutnoj ljubavnoj vezi. 

Sanjati da putujete sa prijateljima. San u kome putujete sa prijateljima, uglavnom ima dobro značenje, i verovatno najavljuje da ćete uskoro formirati vlastitu porodicu, koja će biti vrlo srećna, a odnos sa decom i partnerom će biti pun ljubavi. 

Sanjati da vas napušta najbolji prijatelj. San u kome vas je bez objašnjenja napustio najbolji prijatelj, može najavljivati sukobe sa nekim koga ste smatrali bliskim prijateljem. To može biti niz sukoba zbog kojih ćete preispitati odnos sa tom osobom i shvatiti da ste se oboje puno promenili, da vas taj odnos više ne ispunjava i da je možda bolje da svako krene svojim putem, kako se ne biste međusobno povređivali.

Sanjati da napuštate prijatelje. Ako ste u snu napuštali najbolje prijatelje, san može biti znak vaše želje da promenite svoj odnos prema ljudima, koji je suviše uslužan. Možda se osećate kao da udovoljavate svima, koji očekuju da ispunjavate njihove želje, bez obzira na vaša osećanja.

Možda san poručuje da imate želju za avanturom i nečim novim u životu, možda za nekim dalekim putovanjem ili nekim novim hobijem.

Pošto su prijatelji simbol svakodnevnih stvari, takav san verovatno ukazuje da vam treba nešto novo. 

Sanjati da idete u posetu prijateljima. Ako ste u snu posećivali prijatelje, kod kuće ili na poslu, san ima dobro značenje, posebno ako su prijatelji u snu bili srećni. Ako nisu bili raspoloženi, san možda nagoveštava neke manje dnevne neprijatnosti. Ako su bili obučeni u crno, san može najavljivati neke okolnosti koje će vam promeniti život, ali na gore.

Sanjati prijatelje koji stoje iznad vas. Ako su vas prijatelji u snu gledali sa visine, bilo da su stajali na vrhu stepenica, zgrade ili slično, san je dobar znak i najavljuje uspeh vaših trenutnih aktivnosti, posebno onih koje ste nedavno započeli. Ovaj san ukazuje da poslove nećete samo otaljati, već ćete ih završiti na najbolji mogući način i uz poštovanje svojih saradnika, ali i konkurencije.

Sanjati prijatelje koji stoje ispod vas. Ako su u snu prijatelji stajali ispod vas, možda na dnu stepenica ili slično, san može ukazivati da na mogućnost da zapostavljate neke svoje osobine, koje su vrlo bitne za vas. Možda se to odnosi na čitave aspekte vašeg života, a vi kao da ne obraćate pažnju na to, što bi za posledicu moglo imati stagnaciju ili čak i neke gubitke ili neuspehe.

Sanjati prijatelje koji vas ogovaraju. San u kome su vas prijatelji ogovarali, nije dobar znak i najavljuje teškoće. Možda ćete doći u sukob sa ljudima sa kojima svakodnevno komunicirate, možda članovima porodice, saradnicima na poslu, komšijama. To vam može zagorčati svakodnevicu. San poručuje da dobro razmislite pre nego što započnete svađu i da probate da prvo civilizovano razgovarate i nađete zajednički jezik sa tim osobama.

Sanjati da lažete zbog prijatelja. Ukoliko ste sanjali ovakav san, i u snu osećate krivicu zbog toga, san može ukazivati da ćete biti pod sumnjom zbog nekih stvari koje ste ranije uradili. Na kraju će se sve dobro završiti po vas.

Sanjati da dobijate poštu (mejlove, pisma i sl.) od prijatelja. Ovakav san može ukazivati da žalite što više niste u kontaktu sa nekim. Možda želite da vas ta osoba potraži, jer vi nemate mogućnosti ili hrabrosti da prvi kontaktirate nju. Verovatno se radi o osobi koja vam je mnogo puta pomogla u životu i teško vam je što ste izgubili kontakt sa njom.

Sanjati da se rukujete sa prijateljima. Ako ste se u snu rukovali sa prijateljima koji nisu bili raspoloženi, san može najavljivati da će te osobe nestati iz vašeg života. Možda ste podsvesno nešto predosetili, ili su vam te osobe nesvesno odale neki znak. Odlazak tih osoba može biti zbog selidbe, promene posla, ali i zbog nekih neprijatnijih razloga.

Sanjati da se stidite prijatelja. Ako vas je u snu bilo sramota zbog ponašanja prijatelja, san je možda znak da će se neki vaši planovi izjaloviti, bez obzira na uloženi trud i novac, što će vas puno pogoditi.

Sponzorisano:

loading...
Loading...