Sanovnik vatra – Šta znači sanjati vatru?

Vatra. Jedan od najznačajnijih pronalazaka u istoriji čovečanstva.

Otkriće vatre promenilo je život ljudske vrste, omogućilo njen opstanak i razvoj.

Priroda vatre je dvostruka, božanska i demonska. S jedne strane vatra simbolizuje svetlost, toplotu, zaštitu i život, a sa druge strane tamu, uništenje, propast i nestanak života.

Snovi o vatri vrlo su česti, a simbolika vatre u snovima je raznovrsna i može imati pozitivno i negativno značenje. 

Tumačenje snova u kojima se javlja vatra – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati vatru uopšte – U zavisnosti od  konteksta celog sna, vatra u snu moze biti simbol spiritualnog pročišćenja i transformacije, prekida sa starim i štetnim navikama, promene navika i stavova, odlaska nečeg starog i dolaska nečeg novog u vaš život, može označavati  ljubav, strast i želju, a može biti i znak opasnosti, straha, destrukcije, besa ili imati neko drugo značenje.

Gde se vatra u vašem snu nalazi?

Ako je vatra koncentrisana na jednu oblast i ne širi se, simbol vatre u snu odnosi se na vas lično, i označava sopstvenu unutrašnju transformaciju.

Ako vas vatra okružuje sa svih strana, simbol je nekog trenutnog gorućeg problema u vašem životu i akcije koju trebate da preduzmete da biste ga prevazišli.

Ako se okruženi vatrom nalazite sa još nekom osobom, onda je vatra simbol vaše veze sa njom i označava da delite nešto značajno. Moguće je i da se radi o odnosu koji ima emotivnog ili strastvenog naboja.

Ko kontroliše vatru u vašem snu?

Ako sanjate da ste zapalili vatru koju kontrolišete i koristite za sopstvene potrebe, onda vatra ima pozitivno značenje, a može značiti i želju za promenom.

Ako vatra nije pod vašom kontrolom, ili ste je zapalili da bi uništili ljude ili stvari, to može ukazivati na ljubomoru, ogorčenost ili mržnju koju gajite prema nekom saradniku, prijatelju ili rođaku.

Ako sanjate da ste zapalili vatru za drugoga, taj san ukazuje da pomažete ili usmeravate ljude oko sebe, a može ukazivati i na želju za druženjem.

Sanjati strah od velike nekontrolisane vatre. Ovakav san može ukazivati na osećaj lične nesigurnosti i ugroženosti na poslu, ali i u životnom okruženju.

Sanjati da se osećate bezbedno i smireno pored vatre. Ukoliko u snu imate ovakav osećaj, to označava čistoću vaših emocija. Ukazuje na zadovoljstvo trenutnim tokom života i sigurnost u pogledu odluka koje ste doneli i donosite. U vašem životu nema nerazrešenih situacija ili problema koji vas uznemiravaju. Ovaj san može označavati i da pored sebe imate partnera kome verujete ili jaku podršku prijatelja, porodice ili saradnika na poslu koji će vam pomoći u bilo kojoj životnoj situaciji. Takođe, može ukazivati i na predstojeću pozitivnu promenu, kao i odlazak nečeg starog i dolazak novog u vaš život. 

Sanjati da palite vatru. Ovakav san može ukazivati na ljubav sa osobom koju poznajete, ili da ćete u narednom periodu upoznati nove ljude, a možda i osobu u koju ćete se zaljubiti. Simboliše puno dešavanja, prijatnih iznenađenja, posete prijatelja ili sticanje novih prijatelja. Ukazuje na povećanje energije i prevazilaženje prepreka. 

Sanjati da raspirujete vatru. Ukoliko sanjate da raspirujete vatru, to može ukazivati na rasprave, provokacije, svađe ili kajanje. 

Sanjati da nekome podmećete požar (pa čak i sebi). Ukoliko ste sanjali ovakav san, to ukazuje na period velike krize i nemira, stres, depresiju, autodestruktivnost.

Sanjati da ste se zapalili. Ovakav san može ukazivati na veliki stres ili emotivne turbulencije kroz koje trenutno prolazite, pa se osećate kao da ćete izgoreti. Ukazuje na probleme i gubitak kontrole. Takođe može ukazivati i na želju da promenite neki deo vaše svakodnevice ili ličnosti.

Sanjati da gledate osobu koja gori. Ukoliko ste imali ovakav san, on ukazuje na jake emocije koje imate prema toj osobi. Da li su emocije pozitivne ili negativne, to zavisi od onoga što ste osećali tokom sna i da li je osoba koja je gorela trpela bolove od vatre ili nije.

Sanjati da ste se opekli od vatre. San da vas je opekla vatra može ukazivati na probleme u vašoj trenutnoj životnoj situaciji kao i da postoje neke nerazrešene okolnosti koje vam podsvesno uzrokuju bol. San može biti posledica ambicije, besa, frustracije ili neke druge jake emocije kojom ste obuzeti, ali i posledica bolnog prekida emotivne veze ili problema na poslu. Ukazuje na gubitak kontrole nad svojim temperamentom i na nekontrolisane reakcije zbog postojećih problema.

Ukoliko ste sanjali bol koji vam je vatra u snu prouzrokovala, to bi moglo ukazivati na vašu brigu da ste predmet kleveta, ljubomore, zavisti ili druge vrste emotivnog zlostavljanja.

Ukoliko niste sanjali da vam je vatra prouzrokovala bol, to može ukazivati na iscrpljenost, ravnodušnost i nemotivisanost u trenutnim životnim okolnostima.

Sanjati da ste izbegli da se opečete. Ukoliko ste u snu izbegli da se opečete, ovaj san ukazuje da će se neka neprijatna situacija u vašem životu povoljno razrešiti. 

Sanjati da hodate ili trčite kroz vatru. Ovakav san ukazuje da ćete se uskoro osloboditi briga koje vas muče.

Sanjati da vam je kuća u plamenu. Kuća u snu obično predstavlja vas ili vašu porodicu. Ukoliko ste sanjali da vam je kuća u plamenu, to najverovatnije označava potrebu za ličnom transformacijom ili nekim drugim promenama. San ukazuje da trebate da izvršite neke radikalne promene u svom životu. Moguće je da još uvek niste spremni za takve promene ili im se opirete, iako su promene neizbežne. San ukazuje na vaš strah od gubitka, uznemirenost i preplavljenost jakim emocijama.

Sanjati ruševine kuće nakon požara. Ovakav san simbolizuje gubitak i tugu. Moguće je da brinete da ne izgubite nekog ili nešto što vam je bitno (kao na primer, člana porodice, prijatelja, posao, novac), ili ste u skorije vreme iskusili takav gubitak. 

Sanjati stvari koje gore u požaru. Ovaj san simboliše da imate neki gorući problem ili situaciju, kao i da ne možete da kontrolišete vaš temperament.

Sanjati štetu zbog vatre. San ukazuje na neprilike. 

Sanjati da ste vatrogasac ili da pokušavate da izgasite vatru. Ukoliko ste sanjali ovakav san, to može ukazivati da u vašem životu trenutno ima puno komplikovanih i stresnih situacija koje zahtevaju vašu pažnju, sa kojima se morate suočiti i uložiti puno napora da ih prevaziđete. Sanjati da pokušavate da ugasite vatru takođe može označavati vašu želju da potisnete svoje želje i emocije sprečite promene u vašem životu. 

Sanjati da je vatru ugasila kiša. Ukoliko ste sanjali da je vatru koju ste vi zapalili ugasila kiša, to može ukazivati na gubitak novca, posla ili bezbednosti. 

Sanjati vatrogasna kola. Ovaj san može ukazivati da više vodite računa o potrebama drugih ljudi nego o svojim potrebama i interesima ili da preterano brinete u situacijama na koje ne možete da utičete. Moguće je i da ukazuje da ne treba da se mešate se u stvari koje vas se ne tiču.

Sponzorisano:

loading...
Loading...