Sanovnik porodjaj – Šta znači sanjati poradjanje?

San o porođaju je simbol sreće, dobrog zdravlja i finansijskog uspeha. Može ukazivati na nove ideje i iskustva, ili uspeh nakon truda.

Snovi o porađanju su vrlo česti, kako za žene koje su u drugom stanju tako i za one koje to nisu. Takvi snovi su češći kod žena, mada nije tako retko da i muškarci sanjaju da na neki način učestvuju u porođaju. 

Tumačenje snova u kojima se javlja porođaj – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

San u kome se porađamo ili vidimo nekog kako se porađa, ukazuje na nastanak neke nove ideje ili projekta u vama. Takođe mođe ukazivati i na nove početke, promenu stavova, neki značajan događaj koji će se desiti u vašem životu ili dobre vesti iz inostranstva. 

Sanjati da se porađate. U pozitivnoj konotaciji, san u kome ste vi osoba koja se porađa, može nagoveštavati početak neke nove situacije, nove veze ili faze života. Takođe može ukazivati i na nove ideje i projekte, na promene koje se dešavaju u životu osobe. Ljudi koji završavaju školovanje, započinju novi posao, započinju ili okončavaju ljubavnu vezu, ili se sele, često sanjaju da se porađaju.

U negativnoj konotaciji, ovaj san može ukazivati da trenutno prolazite kroz težak period u životu, da patite i suočeni ste sa puno loših vesti i problema, ili da dolazi težak period. San istovremeno poručuje da kao što i sam porođaj ne traje dugo, tako će i taj loš period uskoro proći.

Ukoliko se san završi tako što dobijete i bebu na kraju, takav san ukazuje da ćete, iako trenutno prolazite kroz teška vremena, uskoro izaći iz patnje koju će zameniti vrlo lep period u vašem životu.

Ovaj san može ukazivati i na potrebu da preuzmete više odgovornosti u svakodnevnom životu.

Ukoliko je porođaj prošao lako, ukazuje na sreću i uspeh projekata. Može značiti i da ćete uspeti da prenesete deo svojih obaveza na druge ljude, što će vam pomoći da lakše i brže završite svoje zadatke i projekte.

Ako je porođaj bio težak, ukazuje na prepreke koje predstoje na putu za ostvarenje ciljeva. Na kraju, rezultat neće izostati, ali uz puno truda. 

Sanjati da se porađate carskim rezom. San ukazuje da vam je potrebna nečija pomoć da biste realizovali neku ideju ili projekat, jer to ne možete sami da učinite. 

Sanjati da ste rodili blizance. Ako sanjate da ste rodili blizance, to može ukazivati na nove ideje koje su međusobno u sukobu.

Sanjati da ste rodili četvorke. Ako sanjate da ste rodili četvorke, to ukazuje da prolazite kroz period pozitivnih promena, nakon kojih ćete se ponovo osećati potpunim. San može imati bukvalnije značenje i prestavljati odraz vaše ogromne želje da rodite dete.

Sanjati da ste se porodili preuranjeno. Ovakav san mogao bi značiti da ste objavili ili predali neki projekat koji je nepotpun ili da se osećate nespremno za neki novi poduhvat. Takođe bi mogao značiti realizaciju neke ideje ili projekta koje planirate već duže vreme. 

Sanjati da ste rodili biće neljudskog oblika – čudovište. Snovi u kojima se rađa čudovište zapravo su vrlo česti. Ukoliko sanjate ovakav san, on bi mogao ukazivati na vaš prekomerni, ali neosnovani strah za zdravlje vašeg deteta. Mogli biste biti preterano zabrinuti da bi se vaše dete moglo roditi sa nekim poremećajem. Ovakvi snovi uobičajeni su za trudnice u drugom tromesečju.

Ukoliko niste u drugom stanju, a sanjate ovakav san, takav strah bi se mogao odnositi na ishod neke vaše odluke ili projekta. Mogao bi ukazivati da vaša kreativnost tek treba da se razvije i izrazi, a vi oklevate da je prikažete iz straha da okolina i javnost neće prihvatiti vaše ideje.

Ukoliko je stvorenje koje ste rodili nasilno ili odvratnog izgleda, takav san može vas upozoravati da budete oprezni u pogledu svojih vezivanja, koja vam mogu doneti neželjene neprijatnosti i tugu.

Ukoliko je stvorenje prijatno ili lepog izgleda, san može ukazivati na strance ili nešto nepoznato. 

Sanjati da ste videli placentu – posteljicu. Ovakav san ukazuje na potrebu da se oslobodite nekog nepotrebnog opterećenja.

Sanjati da ste vidieli pupčanu vrpcu. Ovaj san ukazuje na nedostatak originalnosti. Možda ste uznemireni zbog toga što ste sami ili se sami izdržavate. San bi mogao da znači i preteranu vezanost za majku.

Sanjati da ste rodili mrtvorođenče. Najčešće ovakav san ukazuje na neku situaciju, projekat, pa čak i ljubavnu vezu koja je započela ali se prekida ili će se loše završiti. U izuzetno retkim slučajevima, ovakav san može biti pretskazujući.

Sanjati da ste rodili bebu koja je neuobičajeno teška. Ovaj san ukazuje na mogući strah od toga da se drugi previše na vas oslanjaju i zavise od vas, kao i nervozu zbog zadovoljavanja tuđih potreba. 

Sanjati da neko rađa bebu koja je neuobičajeno teška. U ovakvom snu, neuobičajeno teška beba mogla bi predstavljati teret koji ta osoba (koja je rodila bebu), predstavlja za vas ili druge.

Sanjati da ste rodili prelepu bebu bilo kog pola. Ovaj san nagoveštava teška vremena koja predstoje. Postoji mogućnost narušavanja zdravlja i bolesti. 

Sanjati da pomažete nekome da se porodi. Ovakav san simbol je zajedničkog napora da se dođe do nekog cilja. Ukazuje na timski rad na nekom projektu. 

Sanjati da gledate nekog kako se porađa. Ovakav san ukazuje vam da morate pokazati više saosećajnosti i razumevanja prema ljudima koji vas okružuju. Takođe može ukazivati i na nove početke ili promenu pogleda na svet.

Sanjati da gledate muškarca kako se porađa. Ovaj san ukazuje da su vaši planovi ili namere nepraktični i neadekvatni, što naglašava potrebu da svoje ambicije zadržite u okviru svojih sposobnosti i mogućnosti. Potrebno vam je puno vremena i konstantan napor da biste ostvarili svoj cilj ili završili projekat. 

Sanjati da gledate neku životinju kako se porađa. Sanjati životinju kako rađa mladunce, ukazuje na mogućnost dobitka na lutriji, ili sreću u trenutnim aktivnostima. Može ukazivati i na priliku da dobijete ili ostvarite nešto o čemu odavno sanjate.

Sanjati da neko umire dok se porađa. San u kome majka umire na porođaju označava transformaciju. San simbolizuje završetak jedne stvari (smrt) i početak nove stvari (rođenje). Ukoliko ste sanjali ovakav san, moguće da ste u procesu pravljenja životnih promena ili oslobađanja od starih navika.

San može značiti i da koliko god se trudili da uspostavite harmonične veze sa vašim bližnjima, vaši napori mogu se pokazati uzaludnim. 

Sanjati da dete umire na porođaju. Ovakav san mogao bi biti posledica vaših teškoća da ostanete u drugom stanju. San može označavati i preterani stres zbog brige o detetu.

Sanjati da čujete vesti da se neko porodio.  Ovakav san mogao bi ukazivati na uspeh nakon dugog čekanja na nešto ili izlaz iz neke teške situacije.

Sanjati da pomažete prilikom porođaja. Ovaj san simboliše izobilje. 

Sanjati da idete u bolnicu da biste se porodili. San simboliše vašu potrebu da se odreknete odgovorinosti i želju da se neko stara o vama.

Sponzorisano:

loading...
Loading...