Sanovnik pištolj – Šta znači sanjati pištolj?

Pištolj može da se javi kao motiv u snu i da ima različita značenja i simboliku. U većini slučajeva, pištolj u snu je simbol opasnosti i agresije, ali i skrivenog besa ili straha. Nekada pištolj u snu može da simboliše i moć i ponos.

Ipak, tačna simbolika sna o pištolju zavisi od mnoštva detalja koji se javljaju u snu. Važno je da se prisetite da li ste u snu samo videli pištolj ili ste sanjali kako ga posedujete, kako nišanite pištoljem, odnosno kako ste uperili pištolj u nekoga, kako pucate u nekoga ili kako neko puca u vas, kako pištolj neće da opali itd. Sve su to moguće situacije koje se mogu javiti u vašem snu o pištolju i svaki od tih snova ima svoje specifično značenje.

U nastavku teksta pogledajte koji su to snovi o pištolju i kako se oni mogu tumačiti, zavisno od situacije koju ste sanjali. Nadamo se da će vam ovaj tekst biti koristan i da ćete bolje razumeti simboliku koju pištolj ima u snovima.

Tumačenje snova u kojima se javlja pištolj – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati kako vidite pištolj. Ako ste sanjali kako vidite pištolj, onda je to znak sigurnosti i poverenja. Zapravo, ovaj san znači da vi volite da budete okruženi pouzdanim osobama na koje uvek možete da se oslonite. Vama je u životu najbitnija sigurnost i to da se osećate zaštićeno.

Sanjati kako posedujete pištolj. Ako ste sanjali kako posedujete pištolj, taj san onda znači da ste vi jako hrabra osoba i da ste spremni da se suprotstavite svakome kako biste odbranili svoje stavove. Moguće je da će vas u narednom periodu neko ucenjivati ili vam pretiti, ali vi na to nećete obraćati pažnju. Vi ste osoba koja drži do sebe i do svojih stavova i nema ničega što bi vas uzdrmalo i nateralo da se pokorite tuđim zahtevima. To je ono zbog čega vas ljudi cene i poštuju.

Sanjati kako nišanite pištoljem. Ukoliko ste sanjali kako pištoljem nišanite neku metu, onda je to znak da vi imate određeni cilj i da pokušavate da ga ostvarite.

Alternativno, ovaj san može da bude simbol vaše impulsivnosti i brze naravi. Ako ste sanjali kako želite nekoga da upucate i kako ga nišanite pištoljem, onda simbolika tog sna zavisi i od toga da li je u pitanju poznata ili nepoznata osoba. Ako je u pitanju neko koga poznajete, onda taj san znači da ste vi jako ljuti na tu osobu i da prema njoj osećate neku vrstu agresije. Verovatno toliko toga držite u sebi i samo čekate kada ćete eksplodirati i toj osobi reći sve u lice. Međutim, ako sanjate kako nišanite osobu koju inače ne poznajete u realnom životu, taj san onda samo odražava vašu potisnutu ljutnju i bes prema nekome iz vaše okoline.

Sanjati kako ste uperili pištolj u nekoga. Ako ste sanjali kako ste uperili pištolj u nekoga, onda to znači da vas neki kolega na poslu verovatno sabotira ili da neko pokušava da se meša u vaš privatni život.

Sanjati kako pucate iz pištolja. Ukoliko ste u snu videli sebe kako pucate iz pištolja, onda vas taj san upozorava da dobro razmislite pre nego što nešto uradite ili kažete. Vodite računa da ne povredite osobu koju volite jer može doći do grubih reči i do svađe. Kasnije će vam biti teško da ponovo uspostavite isti odnos sa tom osobom. Zato nemojte da budete nepromišljeni i da radite neke stvari dok prethodno dobro ne razmislite.

Sanjati kako više puta pucate iz pištolja. Ukoliko ste imali ovakav san, onda on predstavlja upozorenje da ne budete toliko impulsivni i da se malo smirite. Vi često u afektu kažete ili uradite neke stvari koje su pogrešne. San u kojem ste videli sebe kako više puta pucate iz pištolja vas opominje da budete smireni i da pokušate da držite svoje emocije pod kontrolom.

Sanjati kako pištolj ne radi. Ukoliko ste sanjali kako pištolj ne radi, onda je to znak da vi osećate kao da se nalazite u bezizlaznoj situaciji. Vi ne znate šta da uradite kako biste se oslobodili briga i problema koji vas muče. Ako ste imali ovakav san, onda vam savetujemo da počnete malo pozitivnije da razmišljate i da sagledate stvari iz drugačijeg ugla.

Prema još nekim tumačenjima, pištolj koji ne može da puca može da ukazuje i na vaš strah od seksualne nemoći i od impotencije.

Sanjati kako neko puca u vas iz pištolja. Ukoliko ste sanjali kako neko u vas puca iz pištolja, onda je to znak da se u vama odvijaju unutrašnje borbe i da ste često primorani da radite ono što ne želite. Vi osećate da ste na neki način žrtva i da je sve upereno protiv vas. Sve to vam zadaje velike brige i predstavlja opterećenje.

Sanjati kako krijete pištolj. Ukoliko sanjate kako krijete pištolj, onda je to znak da vi pokušavate da potisnete svoju ljutnju i bes prema nekome ili nečemu u vašem okruženju. Vi ste jako ogorčeni i puni negativnih emocija, ali se suzdržavate da ih pokažete pred drugima.

Sanjati kako punite pištolj. Ako ste sanjali kako punite pištolj, onda taj san znači da ćete u skorije vreme posetiti nekoga od familije čije društvo vam baš i ne prija. Zapravo, verovatno je u pitanju neko ko vas stalno kritikuje i ko pokušava da utiče na vaše odluke i na vaše mišljenje. Međutim, vi ćete se otvoreno tome suprotstaviti i stavićete im do znanja da ste odrasla osoba koja ume sama da odlučuje i koja je odgovorna za svoje postupke.

Sponzorisano:

loading...
Loading...