Sanovnik nokti – Šta znači sanjati nokte?

Nokti pre svega govore o zdravlju i higijeni njihovog vlasnika. I u snu, stanje noktiju nagoveštava razne stvari, i može ukazivati na to kakvo mišljenje imate o sebi, da li dobro ili loše. San o noktima uglavnom predstavlja misli i osećanja o sopstvenoj vrednosti, samopouzdanju, postignućima i slici koju imate o sebi.

Ukoliko su nokti u snu lepo sređeni i prijatni za gledanje, san ukazuje na lepa događanja i odvijanje stvari po planu. Ukoliko su nokti zapušteni, san najverovatnije ukazuje na nepredvidive i često neprijatne stvari koje će se dogoditi.

Tumačenje snova u kojima se javljaju nokti – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati nokte uopšte. Ovaj san možda ukazuje na težak period na poslu koji dolazi, ali i da će vam taj trud biti finansijski nagrađen.

Sanjati prljave i iskrzane nokte. Ako su vam nokti u snu prljavi i iskrzani, moguće da zapostavljate neke bitne delove svog života, pa vas podsvest upozorava da obratite pažnju na njih. Takođe mogu biti znak da krijete nešto ili se plašite da neka vaša krivica ne bude otkrivena. Ako ste sanjali da neko vidi vaše nokte u tom stanju i da vas je u snu sramota zbog toga, san može ukazivati da će neka sramota u vezi vas ili nekog vama bliskog uskoro biti otkrivena.

San može ukazivati i na nedostatak samopoštovanja. Možda mislite o sebi da niste dovoljno dobri u odnosu na druge.

Možda ćete doživeti neki gubitak zbog glasina i kleveta okoline.

Sanjati da imate duge nokte. Ukoliko su vam nokti dugi u snu, san možda ukazuje na vašu nemarnost i nepreduzimljivost, a možda i nepristupačnost. San može ukazivati i na besmisleni gubitak vremena i lenjost.

Ako su vam nokti dugi zato što je to modni detalj, san može ukazivati da ste osoba koja uvek radi samo ono što želi, a može označavati i vašu nadmenost.

Ako su nokti dugi zato što niste stigli da ih isečete, san može predstavljati neke lične stvari i probleme sa kojima biste trebali da se pozabavite, a koje ste zanemarili.

Neobično dugi nokti u snu mogu ukazivati i da dolazi duži period sreće u vašem životu, a ako sanjate često ovaj san, to može biti znak nekog događaja koji će promeniti vaš život nabolje.

Sanjati da seckate nokte. Ako seckate nokte u snu, moguće da nešto krijete i niste u potpunosti iskreni.

San možda ukazuje da ste perfekcionista i da vam je vrlo bitno kako vas drugi doživljavaju, pa zato puno pažnje polažete na svoj izgled i doterivanje. Moguće je da ste neko vreme bili previše okupirani poslom i obavezama, pa niste imali vremena da se bavite sobom i sad želite da to nadoknadite.

S druge strane, san je možda znak da ćete morati nešto da se žrtvujete zbog svoje porodice. Moguće je da ćete morati da se odreknete nekih omiljenih aktivnosti, da biste usrećili one do kojih vam je stalo.

Sanjati da seckate nokte u javnosti. Ukoliko ste sanjali san u kome ste sekli nokte na javnom mestu, san može ukazivati da radite ono što želite i ne pridajete mnogo pažnje na mišljenje okoline. Ne zanima vas što će drugi primetiti vaše mane i ne trudite se da budete savršeni.

Sanjati da sređujete nokte. San ukazuje da ćete uspeti da donesete prave odluke u narednom periodu, iako ste pod velikim pritiskom. Možda san daje odgovor na neka pitanja koja vas muče već duže vreme.

Sanjati da grickate nokte. Ako grickate nokte u snu, možda imate neki problem koji ne znate kako da rešite. San može ukazivati i da ste veoma nervozni.

Sanjati da su vam nokti izgrickani. Ako ste sanjali ovakav san, on je znak neke štete koju ste sami sebi pričinili nekim svojim postupcima zbog kojih se sada kajete.

Sanjati da imate lažne nokte. Ako u snu imate lažne nokte, san može ukazivati da nemate baš poštene namere prema drugima. Možda manipulišete tuđim osećanjima ili tuđom dobrotom i  san je upozorenje da toga postanete svesni i promenite se.

Sanjati da su vam nokti slomljeni. Slomljeni nokti u snu ukazuju da mnogo pažnje posvećujete tuđem mišljenju o vama.

Sanjati da vam se nokat lomi. Ako ste sanjali da vam se nokat lomi, san može ukazivati da ste privremeno izgubili samopouzdanje i osećaj lične vrednosti i samopoštovanja. Trenutno ste u fazi čekanja da se situacija promeni, ali se ne osećate prijatno zbog okoline koja vidi da ne možete samostalno da vodite računa o sebi.

Sanjati da su vam nokti bolesni. San ukazuje da se čuvate izdaje od strane prijatelja, posebno onih sa kojima radite.

Sanjati da nemate nokte. Ako nemate nokte u snu, san može ukazivati da se otvarate i pristupačniji ste za okolinu. S druge strane, san može značiti da ste izgubili samopoštovanje i samopouzdanje, i da vam se čini da se oni nikada neće povratiti. San može značiti i da se vaši planovi neće ostvariti, što će vas mnogo razočarati.

Sanjati da vam nokti ispadaju. Ako vam nokti u snu ispadaju, možda je san znak da se osećate bespomoćno.

Sanjati da lakirate nokte. Ukoliko ste sanjali ovakav san, on ukazuje da imate izražen osećaj lične vrednosti i poverenje u lične kvalitete i sposobnosti. U negativnoj konotaciji, može ukazivati na taštinu i bahatost.

Sanjati da imate crveni lak na noktima. Ako sanjate da imate crvene nokte, san je možda upozorenje na neki problem koji zanemarujete.

Sanjati da su vam nokti oštri ili zašiljeni. Ovakvi nokti u snu ukazuju da se ponašate na način koji ne prija okolini, ali vi ne planirate da to promenite.

Sponzorisano:

loading...
Loading...