Sanovnik venčanica – Šta znači sanjati venčanicu?

Iako su običaji u današnje vreme izgubili mnogo na značaju, pa tako i običaj venčanja, a sve više parova se odlučuje na zajednički život bez formalnog ozvaničenja svoje veze, i dalje kod žena koje se odluče na taj korak postoji poseban osećaj vezan za haljinu u kojoj će izgovoriti „sudbonosno da“.

Uobičajeno je da haljina za venčanje bude bele boje, mada kad je u pitanju taj dan, izbor je uglavnom na mladi, i sve je dozvoljeno, pa i venčanice koje ne odgovaraju uvreženim stereotipima.

Kad su u pitanju snovi o venčanicama, uobičajeno je da ih sanjaju žene, mada nije isključeno da ih sanja i poneki muškarac u toku priprema za venčanje i uobičajenu histeriju koja prati te trenutke.

Najčešće tumačenje sna o venčanici je da ona u snu predstavlja odraz vaše želje da se romantično vežete. Ne mora označavati želju za brakom, i uglavnom nije najava da ćete uskoro „stati na ludi kamen“. S druge strane, san o venčanici može biti i odraz vaše želje da se udate ili oženite.

Ovakav san može biti i odraz vaše trenutne situacije. Možda ste sami, i želite emotivnu vezu i partnera.

San može biti posledica priprema za venčanje i potrage za venčanicom.

Takođe, ovakav san može biti odraz vaših problema sa vezivanjem, a može biti i znak da uživate u emotivnom vezivanju.

Venčanica kao simbol u snu ima potpuno drugačije značenje od ostalih ženskih haljina u snu. Obične ženske haljine u snu najčešće označavaju ženstvenost, dok venčanica predstavlja mnogo više od toga.

Uobičajeno san u kome ste nosili venčanicu za vreme svadbene ceremonije, označava da možda trenutno procenjujete svoju emotivnu vezu, i to posebno ako je venčanica bila glavna tema vašeg sna. Ako venčanica nije bila mnogo bitna za san, san može označavati vašu želju da malo bolje upoznate sebe.

San može značiti i sve ono što za vas venčanica predstavlja. Možda je san posledica razmišljanja o odnosu između vas i partnera i vezi koju ste zajedno izgradili.

Za tumačenje sna bitno je ko je nosio venčanicu u snu. Ako ste bili na nečijem venčanju u snu, i dok je venčanje trajalo vi niste mogli da sklonite pogled sa venčanice, san je možda odraz vaše zavisti prema nekome. To bi posebno moglo biti tačno ako poznajete ženu koja se udavala u vašem snu, i san verovatno označava da ste ljubomorni na nju.

Snovi o venčanicama često se ignorišu, a nose veoma bitne poruke, i to posebno kod vrlo lepih i upečatljivih venčanica ako su bile centar vašeg sna.

San o venčanici može simbolisati i vašu stabilnu i postojanu ličnost. Možda imate potrebu za trajnošću i stabilnošću u nekom delu svog života. Možda imate potrebu za formom i za ozvaničenjem i želite u potpunosti da se predate nekoj vezi.

San može biti i odraz vaših razmišljanja i emocija vezanih za brak, vezanost, posvećenost i mislima o budućem venčanju.

U negativnom kontekstu, venčanica može označavati posvećenost i predanost nekim lošim navikama, problemima ili negativnim uticajima. Možda želite nešto što nije dobro za vas, iako ste svesni svih potencijalnih posledica vaših želja.

Venčanica u snu može najaviti i neka nova i uzbudljiva događanja i iskustva. Možda ćete upoznati neke zanimljive ljude, koji će vam postati dobri prijatelji.

Tumačenje snova u kojima se javlja venčanica – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati venčanicu uopšte. San u kome ste nosili venčanicu, možda ukazuje na vašu izraženu želju da uđete u brak ili budete u dugoj, posvećenoj vezi sa nekim. Možda razmišljate i o svom trenutnom partneru kao o potencijalnom mužu ili ženi, maštajući i razmišljajući kako bi bilo kad biste bili u braku sa njima.

Sanjati da nosite venčanicu u snu, može biti i znak da procenjujete svoju trenutnu emotivnu vezu.

S druge strane, san može biti i najava bolesti u vašoj porodici u bliskoj budućnosti.

Sanjati isprobavanje venčanice. Ako ste u snu isprobavali venčanicu ili ste gledali nekog kako isprobava venčanicu, san može biti odraz vaših briga i uznemirenosti zbog predstojećih bitnih životnih događanja. San je poruka da se ne brinete previše, jer će se sve odvijati kako ste planirali i kako želite.

Možda je takav san i odraz briga oko ulaska u novu fazu života. Možda ste nesigurni ili oklevate kojim putem da krenete. Možda ne možete da se odlučite da li da se smirite i skrasite na jednom mestu ili budete slobodni još neko vreme.

San može označavati i vaše procenjivanje činilaca „za i protiv“ za neko vezivanje, koje ne mora biti romantično. Odluka može imati veze sa poslom ili nečiom drugim što vam je bitno u životu.

Sanjati crnu venčanicu. San o crnoj venčanici može označavati vaš ekstreman odnos prema nekom izboru koji trebate da napravite. Možda se osećate kao da nešto treba da uradite zauvek, iako imate strah od toga.

Sanjati crvenu venčanicu. Crvena venčanica u snu može označavati vaše loše namere koje vas vode do nekog trajnog izbora. Može označavati laži, prevare, krađe ili zastrašivanje drugih, da bi se dobilo ono što se želi po svaku cenu.

San može označavati i loše prioritete pri pravljenju nekog trajnog izbora.

San može značiti i da se osećate nemoćno, jer morate da prihvatite neku negativnu situaciju.

Sanjati da neko nosi venčanicu u nekoj drugoj prilici osim na venčanju. Ako je u vašem snu neka osoba nosila venčanicu u nekoj drugoj prilici, a ne na venčanju, san je verovatno znak da se osećate inferiorno u odnosu na tu osobu. Možda se osećate bezvredno upoređujući se sa tom osobom i svim njenim kvalitetima. Ovo mogu biti i podsvesne misli kojih niste svesni, a koje je san prikazao u vidu ovakvog sna.

Sanjati da nosite venčanicu u nekoj drugoj prilici osim na venčanju. Ako ste u snu nosili venčanicu na nekom drugom mestu, a ne na venčanju, san može biti znak da sebe stavljate na pijedestal i imate vrlo visoko mišljenje o sebi. Možda smatrate da svi trebaju da vam se dive, i podsvest je zato prikazala te vaše osobine u vidu venčanice koju nosite u sasvim običnoj prilici, kako biste bili u centru pažnje i da bi vam se svi divili.

Sanjati isflekanu venčanicu. San u kome ste videli vidljivo isflekanu venčanicu, može biti najava nekog gubitka. San se može odnositi i na prestanak odnosa ili veze sa nekom osobom koja vam je vrlo bitna i draga.

Sanjati da sami šijete svoju venčanicu. Ovakav san mogao bi da označava vašu sklonost da prerano pričate o svojim planovima, da bi se zatim osećali posramljeno pred prijateljima i okolinom, u situacijama kad se ti planovi ne ostvare.

Sanjati da kupujete tkaninu za venčanicu (za mlade neudate žene). Ako ste u snu kupovali materijal da bi sašili venčanicu, takav san može vam najaviti iznenadnu veridbu, koja će iznenaditi vašu porodicu i prijatelje. Verenik će vam verovatno biti osoba izraženih kvaliteta, koja će zameniti vašeg dotadašnjeg momka.

Sanjati preveliku venčanicu. Ako ste sanjali da nosite venčanicu koja vam je prevelika, san može biti odraz potajne želje da se smirite i nađete životnog partnera. Možda čak i procenjujete svoju trenutnu emotivnu vezu i razmišljate da li ste spremni na ozbiljnije korake i sledeći nivo. Možda san znači da ste trenutnog partnera počeli da doživljavate kao potencijalnog supružnika, i razmišljate o zajedničkom životu i kako bi on izgledao. Činjenica da vam je haljina neodgovarajuća može označavati prepreke koje vas zadržavaju. Možda su u pitanju finansijske teškoće, a moguće je i da vaša okolina ne odobrava vašeg partnera i nema tako lepo mišljenje o njemu kao što ga vi imate.

Sanjati da tražite venčanicu na dan svog venčanja. Ako ste sanjali san u kome ste na sam dan venčanja tražili da kupite venčanicu, takav san verovatno znači da pokušavate da shvatite ili pronađete svoju ulogu u nekoj situaciji, a možda se plašite i da se nećete u nju uklopiti.

Sanjati prljavu venčanicu. Prljava venčanica u snu, može najaviti sukobe sa nekim prijateljem, a možda i gubitak tog prijateljstva.

Sanjati venčanicu koju vam je dala majka. Ovakav san može ukazivati da su vaše osnovne vrednosti i shvatanja odnosa i veza preuzete od vaše majke.

Sanjati da nosite venčanicu, ali se niste udali u snu (za žene). Ovakav san može označavati da će vas možda uskoro neko iskoristiti ili ćete dobiti neke loše vesti od nekog iz vaše porodice ili nekog prijatelja koji vam je vrlo blizak.

Sponzorisano:

loading...
Loading...