Sanovnik Cigani (Romi) – Šta znači sanjati Cigane (Rome)?

Cigani (Romi) su narod koji vodi poreklo iz Indije. Od 10 veka n.e. žive po celom svetu, a najviše ih ima u Evropi. Pripadaju različitim veroispovestima, a govore romskim jezikom, koji pripada indo-evropskoj grupi jezika.

Romi su po tradiciji nomadi, koji nemaju stalno mesto prebivališta. Ne zna se pouzdan razlog zbog koga su napustili Indiju.

Kod nas imaju status nacionalne manjine. Zbog čestih selidbi u našem narodu su prozvani čergarima, i to po zajednicama (čergama) koje osnivaju. Zbog takvog načina života, često ulivaju nepoverenje svojih sunarodnika, koji žive drugačijim životom.

Za njih su vezane i mnoge predrasude, neke od njih su i da su lopovi, prevaranti i neradnici.

Za Rome se često vezuje i mišljenje da se bave proricanjem sudbine, što je vrlo često i tačno, jer vam se i u današnje vreme može desiti da vas Ciganka zaustavi na ulici i traži da vam pogleda u dlan i prorekne budućnost.

Pored toga, za njih se vezuje i slika veseljaka, koji najradije provode dane u pesmi i veselju.

Mnogi Romi su napustili nomadski način života, ali je mišljenje većine ljudi o njima ostalo nepromenjeno.

Zbog karakteristika koje se vezuju za Rome kao narod, snovi o Romima mogu imati različita značenja.

Ti snovi mogu biti znak vaše potrebe za većom slobodom u životu. Ta potreba može proisticati iz želje da pobegnete od svakodnevnih problema i obaveza, koje su vam dosadne i jednolične. Možda osećate da vam treba više avanture i nezavisnosti u životu. Možda se osećate sputano u trenutnim životnim okolnostima i niste zadovoljni svojim životom, jer osećate da biste bili srećniji da ste na nekom drugom mestu, ili sa nekim drugim, ili kad biste radili radite nešto drugo.

Cigani (Romi) u snovima mogu biti simbol nezavisnosti koja ne podleže društvenim normama, individualnosti, intuicije, nesređenog života.

Nekad san o Ciganima (Romima) može da označava vašu jednostavnu prirodu koja se zadovoljava malim stvarima, koja teži prirodnom, nesputanom načinu života.

Snovi o Romima mogu označavati vašu osobinu prevrtljivosti, ili lake promene mišljenja. Možda san ukazuje da bi trebalo da postanete svesni tih svojih osobina i počnete da radite na poboljšanju svoje odlučnosti.

Možda taj san nagoveštava da bi trebalo da se pozabavite planovima za vlastitu budućnost ili da radite na vlastitom duhovnom razvoju i razvoju intuicije. San može biti i znak vaše spremnosti na avanturu i na život sa malo ili nimalo obaveza ili rutine.

Za tumačenje sna bitan je i vaš osećaj prema Ciganima u snu, da li im se divite ili vam nije prijatno u njihovom prisustvu. Prva varijanta mogla bi da označava vašu spremnost i želju da potpuno promenite svoj životni stil. Druga varijanta ukazivala bi da ste zadovoljni svojim životom i da inače težite rutini i stabilnosti.

San može da označava i želju za slobodom, ispoljavanjem kreativnosti, da se bude ono što se želi, za oslobađanjem od stega.

San može najavljivati i svađe i sukobe u porodici ili sa partnerom.

S druge strane, san može biti i posledica sećanja na nedavni susret sa nekim Ciganima (Romima).

Kao i ostali snovi, i snovi o Ciganima (Romima) mogu imati dobru ili lošu simboliku, koja zavisi od okolnosti i dešavanja u snu, osećaja koji ste u snu imali, kao i od vašeg ličnog stava prema Romima kao narodu.

Tumačenje snova u kojima se javljaju Cigani (Romi) – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati Cigane (Rome) ili čitavo njihovo pleme. Ako ste sanjali Cigane ili cigansko pleme, san možda najavljuje da je potrebno da posvetite pažnju svojim intuitivnim moćima.

San je možda povezan i sa vašim seksualnim životom i oslobađanjem u tom smislu. Takođe može ukazivati i na obmanu od strane nekog ko će vam davati lažne informacije da bi od vas dobio novac.

Sanjati cigansku (romsku) čergu. Ukoliko ste u snu videli cigansku čergu, taj san mogao bi da označava da ćete, ukoliko se bavite nečasnim radnjama, biti uhvaćeni na delu i snositi posledice zbog svojih  postupkaka. San može nagoveštavati i da ćete biti u iskušenju da uradite nešto nezakonito radi lične koristi i upozorava da od toga odustanete, jer ćete u suprotnom sigurno snositi posledice.

Sanjati Ciganina (Roma). San u kome ste videli Ciganina, mogao bi biti upozorenje da obratite pažnju na ljude oko sebe koji praznim rečima od vas žele da izvuku neku korist. San verovatno ukazuje da ste okruženi neiskrenim i lažnim prijateljima ili kolegama, koji samo čekaju priliku da vas na neki način prevare.

Sanjati Ciganku (Romkinju). Ako ste u snu videli Ciganku, san je upozorenje da vodite računa kome se poveravate, jer se može desiti da neko kome ste se zamerili, to zloupotrebi i ispriča vašim prijateljima neke vaše privatne stvari koje ste mu ispričali u poverenju. Te tajne nisu neke bitne stvari za vaš život, ali bi mogle da vas uznemire.

Sanjati Ciganče (Romče). Ako ste sanjali Ciganče, san je uglavnom dobar znak i najavljava neka lepa događanja i nove početke.

Sanjati da pričate sa Cigankom ili Ciganinom (Romkinjom ili Romom). Ovaj san trebalo bi da je vrlo dobar znak, koji ukazuje na neke nove poslovne poduhvate u koje ste ušli potpuno iznenadno i neplanirano, a koji će biti vrlo unosni. To može biti saradnja sa nekim potpuno neočekivanim ljudima ili neka slična iznenadna situacija.

Sanjati da se svađate sa Ciganima (Romima). Ako ste se u snu svađali sa Ciganima, san nije dobar znak, i verovatno ukazuje na loš završetak nekog započetog posla. San može ukazivati i na finansijske gubitke, koji se mogu izbeći ako na vreme reagujete. San može biti i najava svađe sa partnerom ili nekom drugom bliskom osobom u vašem životu. San je upozorenje da ne reagujete naglo u nekim izazovnim situacijama i dobro razmislite pre nego što započnete svađu.

Sanjati Ciganku (Romkinju) vračaru. Ako ste sanjali Ciganku koja je tražila da vam gata ili je nešto vračala, takav san nije dobar znak i mogao bi da najavljuje neku prevaru ili neka loša događanja. Možda će se raditi o nekom lažnom ulaganju na koje će vas neko nagovoriti, pa ćete izgubiti dosta novca ili neka takva slična situacija. San je svakako opomena da povedete računa o svojim odlukama, pogotovu kad je novac u pitanju.

San može biti i simbol ljubavne prevare. Možda ćete, a da niste toga ni svesni, postati deo ljubavnog trougla u koji će vas uvući vaš partner.

Sanjati Cigane (Rome) koji prose. San u kome ste gledali Cigane koji prose pa ste im i udelili nešto, uglavnom je dobar znak. Takav san može ukazivati da imate vrlo dobre prijatelje koji vas puno cene i imaju dobro mišljenje o vama. U obrnutom slučaju, san može biti znak da imate neiskrene prijatelje, koji vas ogovaraju i ne misle vam dobro. Ovakav san mogao bi označavati i materijalne gubitke.

Sanjati da vodite ljubav sa Ciganinom ili Cigankom (Romom ili Romkinjom). Značenje ovakvog sna vezuje se za sreću u braku i sa decom. Uglavnom se san odnosi na buduća dešavanja i ima dobro značenje.

Sanjati Cigane (Rome) koji pevaju. Ovaj san nema dobro značenje i uglavnom se vezuje za neke neprijatne događaje i tugu koji vam predstoje u narednom periodu. 

Sanjati Cigane (Rome) koji sviraju. Ako ste u snu slušali Cigane koji sviraju, taj san verovatno nema dobro značenje i može najavljivati nepovoljan period koji vam predstoji, i to možda zbog nekih loših događanja ili loših vesti koje ćete dobiti. Možda će se nešto loše dogoditi vama ili nekome ko vam je bitan. To može biti bolest ili neka druga loša situacija, ali je svakako nešto što će vas puno uznemiriti.

Sanjati trudnu Ciganku (Romkinju). Ako ste sanjali ovakav san, on je verovatno najava promena na ličnom planu koje dolaze. San je opomena da se okrenete sebi i svojim potrebama i prestanete da sebe stavljate u drugi plan. 

Sanjati Cigane (Rome) koji kradu. San u kome ste gledali Cigane kako kradu, može ukazivati na finansijske teškoće u koje ćete zapasti vi ili neki član vaše porodice.

Sanjati Ciganku (Romkinju) koja vam gleda u dlan. Ovaj znak mogao bi biti znak da u vašem okruženju postoje osobe kojima ne trebate da verujete, jer vam mogu nauditi. San je upozorenje da obratite pažnju na bliže okruženje i da vodite računa kome šta pričate. Ovaj san mogao bi i da ukazuje da će neki planovi u čije ostvarenje ste uložili puno truda i vremena, propasti. San može označavati i finansijske gubitke zbog loših poslovnih odluka, ali i zbog prevara ili krađe.

Sanjati Ciganku (Romkinju) u svojoj kući. Ovaj san najverovatnije nema dobro značenje, a mogao bi i da najavljuje da ćete biti pokradeni.

Sanjati Ciganku (Romkinju) u godinama. Ukoliko ste sanjali staru Ciganku, san može ukazivati na period ličnih promena koji vam predstoji. San uglavnom ima dobro značenje i može se odnositi na vaš duhovni napredak. 

Sanjati Ciganku (Romkinju) sa bebom. Ako ste u snu videli Ciganku koja drži dete, san verovatno ima dobro značenje i mogao bi da označava poznanstvo sa nekim ko će se ispostaviti kao vrlo bitna osoba za vas.

Sanjati da vas je Ciganka (Romkinja) pljunula ili proklela. Ovaj san nema dobro značenje i najverovatnije ukazuje na neke neprijatne događaje.

Sanjati sebe u ciganskom (romskom) odelu. Ako ste u snu nosili cigansku odeću, takav san najverovatnije ima dobro značenje i ukazuje na uspeh u poslu i privatnom životu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...