Sanovnik deda – Šta znači sanjati dedu?

U ovom tekstu ćemo vam reći nešto više o simbolici koju deda kao motiv može da ima u snovima. Deda u snu uglavnom simboliše tradiciju, mudrost i zaštitu. Nije ništa neobično sanjati dedu, bilo da je to vaš rođeni deda, neki nepoznati deda, deda koji je živ ili koji vam je preminuo itd. U svakom slučaju, snovi o dedi mogu da imaju različita značenja i mogu da se tumače na razne načine.

U nastavku možete pogledati tačno značenje i simboliku snova o dedi. Simbolika vašeg sna će se razlikovati zavisno od toga da li ste u snu samo videli dedu, da li ste sanjali kako se svađate ili kako pričate sa dedom itd. Svaki od ovih snova može da se protumači na drugačiji način, pa ukoliko ste zainteresovani da saznate nešto više o tome, nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Tumačenje snova u kojima se javlja deda – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati da vidite svog dedu. Ukoliko ste videli svog dedu u snu, onda je to dobar znak. To znači da ćete imati dug i lep život. Ovaj san može da ukazuje na to da ste imali problema sa zdravljem i da ste zbog toga odlučili da promenite stil života i da živite mnogo zdravije. Upravo ta promena će vam doneti puno koristi i vi ćete živeti dosta dugo i lepo. Kao što možete videti, ovaj san ima pozitivnu simboliku, tako da ne treba da brinete.

Sanjati kako pričate sa svojim dedom. Ukoliko ste sanjali kako pričate sa dedom, onda taj san ukazuje na vašu neodlučnost u realnom živoutu. Vi nikada odluke ne donosite sami, već uvek volite da se posavetujete sa nekom osobom od poverenja. Vaša vrlina je što uvek dobro razmislite pre nego što nešto odlučite ili uradite, tako da gotovo nikada ne žalite za svojim postupcima. Prema vašem mišljenju, uvek je najbolje posavetovati se sa nekim ko je iskusniji i ko će vam iskreno reći šta je najbolje za vas. To svakako može da bude korisno, ali ipak imajte na umu da ste uvek vi ti koji morate doneti konačnu odluku.

San u kojem ste razgovarali sa svojim dedom može da se protumači i na drugačiji način. Naime, ovaj san može da ukazuje na neki novčani dobitak koji vas uskoro očekuje.

Sanjati kako se svađate sa svojim dedom. Ukoliko se desi da sanjate kako se svađate sa dedom, onda je to znak da u vašem domu ne vlada najbolja atmosfera trenutno. Moguće je da živite sa ukućanima koji su dosta mlađi ili stariji od vas, tako da se oseća razlika u godinama. Vi jednostavno ne uspevate da pronađete zajednički jezik sa svojim ukućanima i zato često dolazi do nesuglasica i svađa.

Sanjati mrtvog dedu koji je živ. Ukoliko ste sanjali da je vaš deda živ, a on u stvarnom životu više nije sa vama, taj san znači da vam vaš deda jako nedostaje i da žalite za tim što niste više vremena provodili sa njim. Ako ste sanjali da vaš deda radi neke čudne stvari u tom snu, to je onda znak da vi nikako ne možete da prihvatite njegovu smrt.

Sanjati dedu po majci. Ako sanjate svog dedu po majci, onda je to znak da ćete se zdravstveno jako dobro osećati u budućem periodu. Vi se trudite da živite zdravo, tako da će se vaš trud sigurno isplatiti. Nećete imati nikakvih zdravstvenih problema u budućem periodu i osećaćete se jako dobro.

Sanjati dedu po ocu. Ako ste sanjali svog dedu po ocu, onda je to znak da će vaši skriveni talenti biti uskoro otkriveni. Moguće je da u sebi krijete jako puno potencijala i talenata ali da ih još uvek niste iskoristili.

Sanjati svog dedu i babu. Ako ste sanjali svog dedu i babu, onda vas taj san upozorava da je vreme da ih posetite jer ste im zbog nečega potrebni. Ukoliko ste međutim sanjali vašeg dedu i babu koji više nisu živi, onda vam taj san može biti upozorenje da odete na njihov grob i da im zapalite sveću. To će vam pomoći da se osećate mnogo bolje.

Sanjati tuđeg dedu. Ukoliko ste sanjali tuđeg dedu, onda je to znak da treba da budete oprezniji u budućem periodu. Moguće je da ćete biti predmet ogovaranja i laži, tako da morate voditi više računa sa kim se družite i kome verujete. Neko u vašem okruženju je jako ljubomoran i zavidan, pa bi trebalo da se pripazite te osobe. Ukoliko sumnjate o kome može biti reč, preporučujemo vam da se distancirate.

Sanjati dedu sa sedom kosom. Ukoliko ste sanjali nekog dedu koji ima sedu kosu, onda je to znak da ćete u budućem periodu uspeti nekome da isplatite dug.

Sanjati dedu i unuke. Ako ste sanjali dedu i unuke, to znači da vas uskoro očekuje neko veselje u porodici. Moguće je da će se neka vama bliska osoba veriti ili venčati, tako da ćete prisustvovati nekom slavlju. Simbolika ovakvog sna je krajnje pozitivna, tako da ne treba da brinete.

Ovo bi bili neki od najčešćih snova o dedi. Kao što ste imali priliku da vidite, simbolika ovih snova može da bude i pozitivna i negativna, u zavisnosti od ostalih detalja koje ste videli u snu, kao i od celokupnog konteksta sna.

Naravno, ukoliko ste nedavno zaista bili kod svoga dede i razgovarali ste sa njim, ukoliko vam je možda deda nedavno preminuo ili ukoliko ste na bilo koji način mislili na dedu u poslednje vreme, onda vaš san predstavlja samo refleksiju nekih stvarnih zbivanja i ne morate se truditi da taj san protumačite. Naši snovi često reflektuju ono što nam se dešava na javi, pa u tom slučaju uglavnom nemaju nikakvu simboliku.

Sponzorisano:

loading...
Loading...